53è Dia del Camí de munyanya – 29/10/2017

Un territori guanya en qualitat quan disposa d’unes infraestructures adequades per acollir els visitants i per donar a conèixer el territori. En aquest sentit, una de les principals infraestructures que cal mantenir i seguir millorant és la xarxa de camins, formada per antics camins rals, camins de ferradura, senderes i també camins de carro i agrícoles més actuals.

Un bon Pla de Foment Turístic, permet endinsar-se en el territori i descobrir-lo a través de la pràctica del senderisme, el trail-running o la BTT, i també facilita i fomenta la visita als espais rurals i culturals, la descoberta dels productes agroalimentaris i la degustació de la gastronomia local, entre d’altres.

És, per tant, una infraestructura que cal tractar amb molta cura i que requereix, d’actuacions continuades d’arranjament, desbrossat, millora de ferms , etc.
Aquesta xarxa és la que pot permetre desenvolupar i crear nous productes i arguments de descoberta del territori. Aquesta xarxa de camins ha de ser millorada de manera regular i contínua prioritzant la millora dels camins als punts d’interès paisatgístic i/o patrimonial.

En aquest sentit, doncs, la nostra entitat, Centre Excursionista Tarragona, ha rebut l’encàrrec per part de la IV regió (Alt Camp, Baix Camp, Conca de Barberà, Priorat, Ribera d’Ebre i Tarragonès) de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC), d’organitzar el 53è Dia del Camí de Muntanya que es durà a terme amb el suport i complicitat de l’ajuntament de Pradell de la Teixeta. Hem intentat contribuir amb aquest esperit aportant el nostre treball i coneixements en la neteja, preparació, senyalització i posterior difusió al món excursionista d’uns nous camins plens d’història de patrimoni tangible i d’unpaisatge que no desmereix qualsevol lloc de les nostres comarques.

El Centre Excursionista Tarragona us presenta el 53è Dia del Camí de Muntanya, obrint i preparant el camí Pradell de la Teixeta – Melitxes – Camí de la Torre – Pradell de la Teixeta, en un doble circuit: el primer de 8,5km (3h) i el segon de 12km (4,30h-5h). Si es fa el circuit curt, que serà el que formalitzarem a la inauguració, es trepitja el camí dels cingles i baumes i les Melitxes on s’ha desbrossat i assegurat el camí perquè tots puguem gaudir-ne. I el llarg baixa fins a les Comes Joanes i puja per l’antic camí de Pradell fins a la Torre de Fontaubella tot trepitjant camins rals molt ben conservats.

Junta Directiva del Centre Excursionista Tarragona

Informació detallada:

53èDiadelCamídeMuntanya2017

Pradell de la Teixeta acull aquest any el 53è Dia del Camí de Muntanya