Curs d’iniciació a l’escalada esportiva (4, 5, 11 i 12/03/17)

Per a fer aquest curs invertirem quatre jornades en aprendre els fonaments de l’escalada esportiva, tant de primer com de segon. L’objectiu bàsic final és conèixer la modalitat més popular de l’escalada i les mesures necessàries per a practicar-la amb total seguretat i autonomia. De passada, sempre es coneix gent amb les mateixes inquietuds!.
 Coordinació
 Sentit de l’equilibri
 Habilitats psicomotrius
 Control emocional
 Concentració
 Orientació espai-temporal
 Companyonia, treball en equip
i molts beneficis més que aporta un esport que de ben segur t’atraparà, atreveix-t’hi!!!.

Vine i prova aquestes classes d’iniciació per a les que no és necessari experiència Si ja has fet alguna cosa escalarem i corregirem errors i si és la teva primera vegada et donarem pautes per poder introduir-te en aquest apassionant esport.

Zona: Arbolí i voltants
Arbolí és un poble amb una llarga i intensa tradició d’escalada esportiva. Els seus recorreguts de “boulder” són coneguts pels millors escaladors i també els seus diversos sectors amb múltiples vies cadascun. Les parets del Falcó, de Ca Mansa, El Dard o El Cremat, entre moltes altres, fan les delícies dels escaladors. Hi ha parets i pedres per a tots els nivells, i els paisatges que poden contemplar-se des d’aquí són realment impressionants. Arbolí i els seus cingles són, a més, un lloc on pot escalar-se durant tot l’any. La climatologia i les diverses orientacions de les parets permeten practicar l’escalada durant hivern, tardor, estiu i primavera. La zona d’Arbolí està equipada amb perns d’auto-expansió de 10 i de 12 mm. Podem trobar des de vies explosives fins a vies de més de 30 m de gran bellesa i continuïtat.

Accés: Les parets estan damunt del poble i de camí cap al pantà de Siurana. També hi ha sectors en direcció a la Mussara i en direcció al serral d’Alforja.

Tipus d’escalada a Arbolí: Esportiva, clàssica i bloc. És una escalada tècnica en plaques verticals amb forats, regletes i fissures.

Tipus de roca: Calcària.

Vies: Més de 500 vies en 17 sectors, amb la majoria de rutes de dificultat fins a 6c+ amb
altures de 15 fins a 40 m. Trobem, però, tot tipus de dificultats, des de 3a i 4a fins a 8c. També hi ha tres zones de “boulder” amb propostes de totes les dificultats.

Inclou: Material Assegurança d’accidents i RC Tècnic Superior d’escalada

Recomanable: Arnés, casc i peus de gat propis

Tècnica: T’ensenyarem els moviments bàsics de progressió, tipus “d’agarres” … Seguretat El Descens
Com xapar
Maniobra de la reunió
Ús correcte del guiatge de la corda
Nusos bàsics Com assegurar al primer i al segon
Double check
Control Com caure
Diferents tipus d’assegurament
Consells per controlar la ment

Dates: 4, 5, 11 i 12 de març 2017

Quatre dies de 6 hores en què et formarem en la iniciació a l’escalada perquè a poc a poc puguis introduir-te en aquest apassionant esport i puguis escalar d’una forma autònoma.  Un cop finalitzat el curs se’t donaran consells perquè puguis seguir amb una progressió adequada, on escalar, on comprar el material, on entrenar, si cal fer alguna classe més. El cost del curs serà segons la taula següent.
Podran participar a partir dels 16 anys complerts i hauran de presentar un permís del seu tutor legal (Seria molt interesant que els tutors, puguin estar presents en les pràctiques del curs)

Coordinador del Curs:
Jordi Parisi jparisi@tinet.org Les preinscripcions es faran a traves del seu e-mail
Responsable de Formació i material del Centre Excursionista Tarragona i persona amb una amplia experiència muntanyenca i organitzativa. Director d’Esplai

Curs d’Iniciació a l’Escalada Esportiva / Condicions Preu:
Soci del Centre Excursionista Tarragona + Federat FEEC/FEDME 2017
160€
Federat FEEC/FEDME 2017, IV Vegueria.
175€
No soci/No Federat
185€

Presentem el nostre professor:
Albert Segura
Tècnic Esportiu Superior d’Escalada Tècnic Esportiu d’Alta Muntanya Tècnic Esportiu de Barranquisme Instructor de la FEEC para IES La Pobla de Segur Guia ECAM (Escola Catalana d’Alta Muntanya) Instructor de Rescat Professional Tècnic en primers auxilis Tècnic en salvament aquàtic Tècnic en Riscos laborals Tècnic en transport sanitari Tècnic Esportiu registrat en el Consell Català de l’Esport amb el número d’inscripció : REP 015980 Registrat oficialment en les activitats de; Animadors o monitors esportius professionals, Alta muntanya, Descens de Barrancs, Escalada, Entrenador personal d’Escalada
o Les places son limitades, el curs es farà per un màxim de 8 persones.
Si la demanda fos mes gran com per organitzar un segon curs es realitzaria amb les mateixes condicions i el més proper en dates per un grup d’altres 8 persones.
Part dels sectors d’Arbolí per escalar i on es faran les escalades son els descrits ens aquests mapes sorgits de la guia d’escalada Tarragona Climb de Pete O’Donovan i Dani Andrada.
Assegurança d’accidents i RC Poliza número: 087001548
Hi ha més guies de la zona publicades com les que descrivim a continuació i llibres que poden complementar i reforçar les classes teòric-practiques realitzades al curs com els publicats per editorials com Desnivel. Títol: Escalades en Arbolí Autors: Luis Alfonso y Xavier Buxó. Editorial: Supercrack, 2002
Títol: Costa Daurada Autors: Mark Glaister i Emma Medara Editorial: ROCKFAX, 2002
Els desplaçaments es faran a càrrec de cada alumne, seria aconsellable organitzar-se per pujar a Arbolí en pocs cotxes i com que són quatre dies es pot anar canviant de vehicle cada dia.
Les inscripcions DEFINITIVES es faran a la secretaria de la nostra entitat, al local social del Centre Excursionista Tarragona, c/Sant Antoni Maria Claret, 11, baixos interior. 43002 TARRAGONA. El dijous 2 de març entre les 19 i les 21h.
Per més informació es pot trucat al 977 240250 dimarts i dijous de 19h a 21h o bé al correu de l’entitat cet@tinet.org o be ficant-se en contacte amb el coordinador del curs a traves del seu correu electrònic jparisi@tinet.org .
El Centre Excursionista Tarragona podrà tramitar-vos si voleu, la llicencia federativa anual de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya i la habilitada de la FEDME, si prèviament es feu socis de l’entitat.
Cal dir que la nostra entitat disposa d’un Rocòdrom per poder practicar diferents dificultats i entrenar tots els dies de l’any de 8h fins a les 22h.