Sobre Nosaltres

El Centre Excursionista Tarragona, és una entitat creada el 12 de desembre de 1972, en un acte realitzat a la Cooperativa Obrera, al carrer Fortuny, núm.19, on es varen convocar els socis de les dues entitats que llavors existien a Tarragona:

- el Grup Excursionista Muntanyenc, fundat el 23 d'abril de 1923, per recordats excursionistes com Leandre Lerin, Joan Porta, Manel Blai, Joan Melich, Alfons Miquel o Francesc Cardona i

- l'Agrupació Excursionista Ginesta, fundada el 29 de Maig de 1929, per il.lustres muntanyencs com Josep Martínez Alonso, Josep Gras o Josep Llena,

en aquella reunió realitzada al vespre, els socis de les dues entitats ratifiquen la fusió i s'aproven els nous estatuts. D'entre els dos noms presentats per la Comissió Gestora, creada per arribar a la fusió, es decidí adoptar el de Centre Excursionista Tarragona.

Seccions

Els 40 anys de l’entitat demostren que ha anat madurant en el temps i recopilant importants fites i projectes tant des del punt de vista organitzatiu com esportiu. Algunes de les diferents seccions que integren i van integrar la nostra entitat són:

- El Grup d'Escaladors, és la secció amb més membres, la qual recopila fites importants com són: el primer lloc al Campionat de Catalunya d'escalada esportiva durant tres anys, l’obertura de moltes vies de dificultat en les nostres comarques, la realització d’importants escalades arreu del món: Troll (Noruega), les parets del Yosemite (EE.UU) i de l’Alpamayo (Perú), etc.

- El Grup Alpí (1982-2003), amb primeres estatals com el NUN (7.135m), l'ANNAPURNA CENTRAL (8.091 m), el THALAY SAGAR (6.950m) o l’ascensió encadenada del CHO OYU i el SHISHA PANGMA (8.046m) (Expedició TARRAGONA 16000), primeres mundials com l’ascensió al BROAK PEAK per la vessant xinesa, o l’obertura d'una via nova al CHO OYU (8.201m), tres expedicions a l’EVEREST (8.848m) els anys 1997,2000 i 2003, el GASHERBRUM II (8.035m) i el K2 per la via “Magic Line” (8.611m) l’any 2004 on va morir l’estimat Manel de la Mata.

- El Grup d’Esquí i de BTT, (1985-1992) va participar en nombroses curses d’esquí de muntanya en nom del Centre Excursionista Tarragona aconseguint inculcar aquesta afició als nostres socis. Així mateix va passar amb les activitats de bicicleta de muntanya que encara avui s’intenten portar a terme.

- El Grup d'Esplai, (1983-1998) va col·laborar en inculcar als nens de 7 a 16 anys el respecte i l'amor per la natura i pels esports de muntanya.

- El Grup de Natura “L’Aglà”, (1985-1990) amb el seu caire ecologista va col·laborar en la protecció de les nostres espècies animals i vegetals.

El Centre Excursionista Tarragona també gaudeix de dos refugis, situats a Albarca i a La Figuera. Dos llocs ben situats per recórrer amb comoditat les diferents rutes i graus de la Serra de Montsant. Tot i l'esforç organitzatiu i econòmic que representa per una entitat petita com la nostra, crear i mantenir aquests serveis.