El Govern català manté les restriccions i l’aturada competitiva fins al 23 de novembre

El Govern català manté les restriccions i l’aturada competitiva fins al 23 de novembre

El departament de Salut de la Generalitat manté les mesures de limitacions i restriccions per combatre la pandèmia de la Covid-19 al país. El decret publicat des de la Generalitat de Catalunya prohibeix el desplaçament entre municipis catalans els caps de setmana i limita la mobilitat dins del territori català durant la setmana fins al 23 de novembre.

NOUS FAQS DES DE LA SGEAF

Això afectarà lògicament a la mobilitat per a federats i entitats que vulguin realitzar activitats fora del seu municipi o municipis termeners, ja que aquestes quedaran prohibides. Entre setmana es recomana mantenir aquest confinament tot i que les restriccions s’obriran dins del

territori català. Pel que fa a l’esport en grup aquest es podrà fer en grups estables i amb grups màxims de 6 persones. Fins al 23 de novembre només es podran fer activitats lúdiques i esportives no competitives dins del mateix municipi o municipis termeners. No es podrà anar amb vehicle als municipis termeners, únicament fent esport sortint del municipi de residència que s’haurà de fer de forma individual.

A més a més es prorroga l’aturada de l’activitat esportiva competitiva també durant els pròxims dies. Les entitats no podran organitzar cap tipus de competició si aquesta no és professional i de caràcter estatal o internacional. En cas de realitzar una activitat competitiva autoritzada, aquesta s’haurà de fer sempre sense públic.

La llicència de la FEEC vigent

Tot i el decret d’estat d’alarma la llicència federativa de la FEEC seguirà en vigència i per tant seguirà donant cobertura als federats i federades fins al pròxim 31 de desembre. La llicència no cobrirà en el cas que no es compleixin les mesures sanitàries establertes o s’estigui fora dels límits marcats pel govern català per a la circulació dins de Catalunya.

Les entitats podran seguir fent sortides amb grups estables o màxim 6 persones sempre que els caps de setmana es facin dins del mateix municipi de residència i entre setmana dins del territori català. Des de la FEEC recomanem limitar la mobilitat el màxim possible.

Rocòdroms privats amb ànim de lucre i els d’Entitats Excursionistes

Aquests han de seguir sense activitat fins al dia 23 de novembre, nosaltres aprofitarem per fer millores en la instal·lació i un procés de desinfecció de la sala.

Hem sentit alguna crítica per part d’alguns membres del Grup d’Escalada per no retornar tot o part del cost de soci+rocòdrom, tots nosaltres som una entitat esportiva sense ànim de lucre a la qual pertanyeu, no es cap, empresa de viatges, ni d’aventura, ni un gimnàs o un rocòdrom privats amb, el lícit, ànim de lucre, perquè han estat creats per aquest fet, nosaltres som una associació excursionista (sense ànim de lucre) on totes i tots els socis, per igual, som part integrant del funcionament del mateix i amb les nostres quotes intentem cobrir les nombroses despeses i els serveis dels que desitgem gaudir, refugi, rocòdrom, biblioteca, material de préstec, etc., on tots els serveis que es mantenen, són gestionats, per sòcies i socis de forma totalment altruista, la junta directiva, el mateixos gestors del grup d’escalada, són sòcies i socis voluntaris.

Creiem que hi ha un mal entès de què som i a què pertanyem per part d’algunes persones, esperem doncs fer entendre amb les anteriors lletres, que som.

A tots els socis i sòcies de l’entitat, la pandèmia ha limitat els serveis de la nostra entitat, ni hem anat d’excursió, ni hem pogut gaudir del material, ni de la biblioteca, ni de res en el temps de confinament i ara ens han tancat de nou el rocòdrom, el refugi i la sala administrativa i social limitada en quantitat de persones, tots hem rebut de part d’aquest maleït virus, la Junta Directiva no vol cap altra cosa que donar els serveis complets i sense problemes, però ens devem a les autoritats esportives que alhora reben instruccions de salut i d’interior.

De totes maneres la Junta va creure, tot i el greuge evident amb la resta de sòcies i socis, que una mascareta serigrafiada, per donar, al grup d’escalada seria una compensació suficient, però caram, també heu de ficar el cost que representa la neteja i ara la desinfecció, l’aplicació de mòbil per poder tenir cita prèvia, ara estem a punt d’instal·lar un sistema de ventilació nou per fer complir les dades de renovació d’aire que recomana la Generalitat de Catalunya en un espai com la sala de boulder i ben aviat es farà un manteniment adequat a l’aire condicionat, tot degut a la pandèmia, afegiu el lloguer del local, els costos d’electricitat, així com els derivats dels pagaments d’hisenda, m’agradaria que feu quatre números, heu pagat 73 €/any, ho dividiu per 360 dies perquè algun dia tanquem, festes assenyalades, surt a 0,20 €/dia hàbil, a dia d’avui s’ha pogut escalar uns 160 dies i no hem acabat l’any, no cal explicar que no podem retornar res, ja que es veuria compromesa la pròpia existència de l’entitat i que tots desitgem que puguem acabar l’any amb el rocòdrom de gom a gom.

I que, ens perdonin de tot cor, aquests aclariments, les sòcies i socis que tenen clar tot plegat.

Els refugis de muntanya oberts

Els refugis de muntanya  podran seguir oberts mantenint els protocols i les mesures sanitàries establertes. Els refugis poden obrir com a equipament d’emergència i esportius, ja que la pròpia activitat física no està prohibida.  Abans d’utilitzar qualsevol refugi guardat cal recordar que s’ha de consultar si aquest té obertes les seves instal·lacions. Refugis que habitualment tindrien obertes les seves instal·lacions com el Lluís Estasen del Pedraforca o el de Coma de Vaca al PN de les Capçaleres del Ter i del Freser ja han comunicat que estaran tancats els pròxims dies.

Els refugis lliures  i la part lliure dels refugis guardats s’han d’utilitzar només en cas d’emergència ja que no és pot garantir que es puguin complir tots els protocols establerts en aquests. Es poden consultar les normes d’ús aquí. Totes aquestes mesures van ser publicades el DOGC núm 8259

Protocols FEEC

Resum Procicat

Departament de Salut

Departament d’Interior

Sense Comentaris

Respondre