Record del camí Pradell de la Teixeta-Abeuradors-Parc Eòlic-Les Melitxes

53è Dia del Camí de Muntanya

Record del camí Pradell de la Teixeta-Abeuradors-Parc Eòlic-Les Melitxes

Info

 • Distancia camí ‘curt’: 8,2 km
 • Desnivell del camí curt: 290 m

Per més informació 53èDiadelCamídeMuntanya2017_CET-revisat1

No hi ha millor manera per mantenir i conservar un camí que trepitjar-ho i com més excursionistes millor, en aquesta ocasió anirem a recordar la festa que va ser la realització del 53è Dia del Camí de Muntanya a Pradell de la Teixeta i les seves muntanyes, junt amb els col·laboradors i bons veïns d’aquest poble del Priorat.

En aquesta ocasió tornem a recordar només l’itinerari curt o principal, ja que el llarg a causa de la llarga pandèmia s’ha tornat quasi impracticable, la responsabilitat que tenim vers aquest camí fa que per un futur molt proper realitzem una sortida només per arranjar, desbrossar i fer de nou practicable el camí fins a arribar al barranc de Comes Joanes i agafar l’antic camí ral de La Torre de Fontaubella fins Pradell de la Teixeta.

DINAR: En aquesta edició gaudirem del camí (curt) i del poble de Pradell de la Teixeta, on ens prepararan un dinar de germanor que costarà 10 €, en el cost entra el menjar i una petita donació per La Marató de TV3.

MÚSICA: En acabar l’àpat hi haurà un músic que ens amenitzarà la tarda i fins i tot a ballarem!!! The Crooner

INSCRIPCIONS: Seran com sempre, mireu l’apartat d’aquesta pàgina de NORMATIVA I RECOMANACIONS a través d’aquesta pàgina


El pagament dels 10 € del menjar es pagaran al entrar al lloc on realitzara  el dinar, ja que aquesta gestió la fa el poble de Pradell de la Teixeta.

CARNET COVID: Si per la data del 19 de novembre segueix hàbil l’obligatorietat de demanar el carnet covid, així es farà. Si hi ha algú que no el te o presenta un resultat negatiu d’una PCR a 48 h podran dinar en un lloc adjacent, però separat de la resta de comensals.

 

Temps Parcial Temps total Descripció Km

Parcial

Km Total

 

0:00:00 0:00:00 Pàrquing Pradrell de la Teixeta.

L’inici del recorregut es troba a la part baixa del poble, al final del carrer del Barranquet, on hi ha habilitat un espai per deixar els cotxes, sortim en direcció SE seguint el camí de carro. Arribem fins a una senyal, pal curt de fusta on indica Ruta Pedra Seca, ruta que ofereix el poble de Pradrell de la Teixeta per conèixer aquest patrimoni de les terres del Mestral, pel camí que indica aquesta senyal tornarem del nostre circuit.

 

0 km 0 km
0:2’:24” 0:2’:24” Seguim tot girant com la pista cap a l’esquerra seguint el Barranc del Pas, passem per davall una gossera i seguim fins que arribem a l’inici del Barranc de la Coma Tornera i arribem fins una senyal que indica, Barranc de la Coma Tornera, Serra del Pradrell i Els Abeuradors.

 

169 169
0:02’:52” 0:05’:16” Antic camí que s’enfila per un senderó on en prou feina hi caben dues persones, cap a la serra, en direcció als Abeuradors unes roques que de forma natural recullen l’aigua caiguda de la pluja i algun corriol d’aigua de la vessant dreta del barranc. Salvant el desnivell sàviament, a mida que el camí agafa alçada es fa evident el passat agrari d’aquestes muntanyes nombrosos marges de pedra donen fe d’antigues parades de cultiu, ara reconquerides pel bosc.

La darrera part de la pujada combina trams més drets amb altres de moderats. Al capdamunt de la serra es barreja la destacada presència dels molins de la Central Eòlica amb la impressionant panoràmica que s’obre als nostres ulls una vegada hem arribat al Morral Blanc, 716 m d’alçada aquí hi ha una senyalització que ens indica Barranc de la Coma Tornera (l’Enderrocada) i direcció l’Argentera, Coll Roig

211 380
0:39’:34” 0:44’:50” Prenem direcció l’Argentera, Coll Roig, tot seguint els Cingles. A partir d’aquest punt podem gaudir d’un paisatge imponent, tenim sempre custodiant aquest recorregut la Mola de Colldejou que amb els seus 921 m d’alçada apareix gegantina, la serra del Montsant i bona part de la Baronia d’Escornalbou i fins el mar, ara ens hem d’endinsar al si del parc eòlic de Trucafort, una vegada passem al costat del primer, segon i fins que arribem al quart molí aquí girem a la dreta. 2186 2566
0:10’:50” 0:55’:10” I baixem per un caminet amb cert desnivell fins anar a buscar una altra filera de molins, però just abans d’arribar a la pista a mà dreta podrem visitar la primera cabana de pedra seca, una vegada fet aquest cop d’ull arribarem a la pista principal del parc eòlic. Prop està la casa principal del parc. 785 3351
0:04’:00” 0:59’:10” Una vegada a la pista girem a l’esquerra allunyant-se de la casa del parc a buscar per la pista del parc eòlic el moli numero 807, prop té una petita caseta. 212 3563
0:03’:40” 1:02’:40” Aquí girem a la dreta i tornem a agafar un senderó que ens porta fins unes cingleres abaumades. 271 3834
0:17’:17” 1:19’:57”

Zona de les baumes acinglerades on hi ha algunes zones que hem instal·lat un cable per assegurar els pas per aquest camí. Una vegada passades les Baumes arribem pròpiament al camí de les Melitxes que ens portarà fins una construcció bastant gran de pedra seca ja sense el sostre i una zona que sembla per batre.

895 4729
0:29’:00” 1:48’:57”

Arribats al punt d’intersecció on podem fer l’itinerari curt o be el llarg, hi ha ficada una senyalització del 53è Dia  del Camí de Muntanya,  una direcció es Barranc Comes Joanes i pista de Torre Fontaubella, en l’altre sentit el camí primer senderó i després practicable en cotxe que porta a través dels actuals conreus fins el poble.

612 5341
0:06’:36” 1:56’:33” Arribem a traves d’un camí amb lleugera pujada fins un punt on ja es fa més pla, passem per un bosc i arribem fins un antic camí de carro, avui habilitat per cotxes, aquesta pista està encimentada en els trams on la pluja s’emportava la terra, arribem fins un pal indicador del 53è Dia del Camí de Muntanya que ve del recorregut llarg (Antic Camí de Pradrell de la Teixeta fins Torre de Fontaubella).

Abans haurem passat prop d’un altra caseta de pedra seca ben conservada que queda a l’esquerra del camí.

415 5756
0:08’:22” 2:04’:55” Baixant aquesta pista arribarem fins una senyal que ens indica una part de la ruta de Pedra Seca on hi ha una llegenda sobre l’olivera. Hi ha un mas abandonat a la esquerra del camí.

 

615 6371
0:05’:28” 2:10’:23” Seguint el camí, deixant la ruta de la pedra seca a la nostra dreta, es tracta d’una pista sense asfaltar que passa per ja la zona més propera al poble i, per tant, tota la vall està treballada. Està ple d’ametllers, oliveres, etc.

Aquesta pista agrícola ens porta fins un altre pal indicador de la ruta de la pedra seca, aquest està en una cruïlla encimentada, girem a l’esquerra i seguim per la pista ara ja asfaltada.

561 6932
0:05’:20” 2:15’:43” Seguim la carretera estreta fins arribar a un revolt de la carretera i a uns conreus, aquí estarà indicat, girem lleugerament cap a la esquerra i ens fiquem per la zona on quant hi ha aigua fa de llera del torrent, Barranc del Pas i les bassetes del Portale. Seguint per aquesta zona cal seguir les indicacions que deixarem, pintura i cintes fins arribar de nou a un sender ple de vegetació que ens portarà fins a la pista on vàrem començar aquest recorregut apareixent una senyal de la ruta de la pedra seca, aquí girem a l’esquerra. 565 7497
0:13’:30” 2:29’:13” Nomes queda uns 200 m de lleugera pujada per la pista que abans hem començat aquest recorregut i arribarem de nou al pàrquing. 199 7696
0:2’:23” 2:31’:36”

Ja hem acabat, ara a descansar i gaudir d’un bon refrigeri.

8419
  3-3,30 h   Aprox. 8,5 km

 

 

NORMATIVA I RECOMANACIONS:


INTRODUCCIÓ

No som cap, empresa de viatges, ni d’aventura, som una associació esportiva sense ànim de lucre, totes i tots els socis som part integrant del funcionament del mateix i amb les nostres quotes intentem cobrir els serveis que desitgem gaudir, refugi, rocòdrom, material de préstec, etc., on tots els serveis que es mantenen, són gestionats, per sòcies i socis de forma totalment altruista, la junta directiva, el grup d’escalada i tot allò que pugui venir, són sòcies i socis voluntaris. Així com les sòcies i socis responsables de cada sortida, excursionistes amb experiència, però absolutament voluntaris.

TRANSPORT

 • Els trajectes fins arribar al lloc de sortida i evidentment la tornada, be sigui en els nostres vehicles o com en algunes ocasions amb autocar. No estan coberts per les assegurances tant temporals com anuals de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC), ha d’existir l’assegurança del vehicle que hauria de cobrir els acompanyants o en el cas d’un servei públic com es un autocar una assegurança especial pels possibles accidents dels seus ocupants.
 • La majoria de les activitats que organitzem depenen del vostre transport per arribar al lloc de sortida i arribada, ja que la majoria són de tipus circular, és per tant molt important indicar la vostra disposició real de transport a secretaria. En el cas que no disposeu de cap vehicle, es prendrà nota i intentarem organitzar el desplaçament en el cotxe d’algun altre excursionista amb vehicle i que participi en la mateixa activitat.
 • Pot ser que no existeixi lloc en cap vehicle el que farà impossible realitzar l’excursió o l’activitat muntanyenca.
 • Només en cas que s’apuntin a l’excursió una quantitat igual o superior a 27 persones, es podria tramitar els serveis d’un autocar, encara que això no sempre serà possible.
 • Queda a criteri del propietari del vehicle la forma de compensació del desplaçament per realitzar l’activitat prevista i per tant aquest hauria d’explicar a totes i tots que pugin al seu vehicle com ho faran per compensar la despesa que representa fer servir un cotxe ‘x’ quilòmetres.

ASSEGURANCES I SOCI TEMPORAL

 • És obligatori la possessió de la llicencia federativa amb l’assegurança d’accident i responsabilitat civil, amb les cobertures asignades a cada tipus, be sigui l’anual o com a minim la temporal de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) per poder participar en les iniciatives esportives organitzades per la nostra entitat.
 • També és obligatori fer saber a secretaria la intenció de participar en la sortida o l’esdeveniment anunciat. A través de la nostra web, del nostre correu electrònic info@centreexcursionistatarragona.com o personant-se al nostre local social (Secretaria) o bé trucant 977240250, dimarts o dijous de 18 fins a 20 h.

Sòcies i socis del Centre Excursionista Tarragona

 • Recomanem a totes i tots els nostres socis que obtinguin la llicència federativa de l’any en curs.
 • En cada sortida, és obligatori, està assegurat, l’assegurança temporal per un, dos o tres dies, pels socis del Centre Excursionista Tarragona, tenen preu especial: un dia 4 €, dos dies 5 €, tres dies 6 €.

Amb Llicència Federativa FEEC/FEDME i no socis del Centre Excursionista Tarragona

•Els excursionistes que estiguin en possessió de la llicència federativa de l’any en curs i no siguin socis de la nostra entitat han d’informar a secretaria de la seva intenció de participar-hi i donar el nom complert, NIF, codi del carnet federatiu, tipus de llicència i telèfon mòbil, així com realitzar un donatiu de 5 €, per dia d’excursió.

No socis i No Llicència Federativa FEEC/FEDME

 • Els excursionistes que vulguin gaudir d’algunes de les nostres activitats i no són socis del Centre Excursionista Tarragona i tampoc estan en possessió de la llicència federativa, hauran de forma preceptiva, treure’s l’assegurança temporal de la FEECi per tant haureu de passar per secretaria o bé a través de la web, per donar les vostres dades personals (nom i cognoms, NIF, data de naixement, telèfon mòbil i correu electrònic) per realitzar les gestions de donar-vos d’alta com a soci temporal de l’entitat excursionista i llavors poder tramitar l’assegurança temporal de la FEEC.

Soci Temporal del Centre Excursionista Tarragona

 • Quota soci/a temporal del CET: un dia 5 €, dos dies 7 € i màxim tres dies 9 €.
 • Un dia, Nenes i nens de 0 a 5 anys: 0 €, de 6 a 11 anys: 3,5 €, de 12 fins 16€: 4 € a partir de 16 anys: 5 €

Assegurança Temporal FEEC

 • Assegurança Temporal FEEC: un dia 5 €, dos dies 6 € i màxim tres dies 7 €. En les assegurances temporals: No hi ha preus per nens i nenes menors d’edad.

NOTIFICACIONS I PAGAMENT

En tots els casos s’ha de notificar a tot tardar l’últim dijous anterior a la sortida, ja que l’empresa asseguradora ha de tenir les dades de l’excursionista i el pagament del mateix abans de realitzar l’activitat. Una vegada tramitat s’ha d’informar a l’excursionista, de la pòlissa per conèixer que cobreix i fins a quins límits, així com l’albarà de pagament, que fa de certificat de pagament.

Si no és possible passar pel nostre local social (secretaria), podeu fer una transferència amb el concepte -. MELITXES .- i el vostre nom complet, a més heu d’enviar un correu electrònic donant les dades que en cada cas fan falta, afegint l’arxiu acreditatiu de la realització de la transferència.

CaixaBank: ES46 2100 0006 3402 0123 9318   / BBVA: ES55 0182 1238 6702 0026 1708

O millor encara, podeu fer servir l’opció d’ INSCRIURE’M que hi ha en aquesta mateixa pàgina.

ON TROBAR-NÓS

C/Sant Antoni Maria Claret, 11 baixos interior. 43002 Tarragona
Telèfon: 977 24 02 50
E-mail: info@centreexcursionistatarragona.com

Horaris:
Secretaria: Dimarts i dijous de 18 – 20h.

Voluntari Coordinador de l’Activitat: Jordi Aluja 6660894138 o el telèfon mòbil del Centre Excursionista Tarragona: 679 83 35 07.

Info
Categoria: ,
Lloc: Pradell de la Teixeta (Priorat)
Data: 19/12/2021
Data fi: 19/12/2021
Hora sortida: 9:00 h
Lloc de sortida: Pàrquing descobert al costat de l'estació d'Autobusos

Sense Comentaris

Respondre