ASCENSIÓ AL PIC ARAGÜELLS 3037m

ASCENSIÓ AL PIC ARAGÜELLS 3037m

Info

 

Degut a que el refugi de Ventosa i Calvell, pas previ per poder assolir la Punta Alta, esta absolutament saturat i no hi ha possibilitats de obtenir lloc per pernoctar us proposem aquest altre cim de 3000 m i amb menys dificultats físiques i tècniques.


Ibon de Cregüeña i part de la magnifica vista des de l’Aragüells

Fa ja dos anys vàrem fer l’Aneto el cim culminant del Pirineu i pretenem fer cada any algun 3000 i si pot ser per tots els públics el Pico de Aragüells de 3037 m ho es i podrem tallar un de la llista de tres mils del Pirineu, hi ha encara ara discussions de quants hi ha i com s’han de comptabilitzar però esta bastant assumit que tenim 213 cims de més de 3000 m.

Pujada al pic d’Aragüells, des del refugi de Vallibierna o Corones, tot seguint la vall de Corones, ibonet de Corones, ibon inferior, ibon del Medio, carena sud, pic d’Aragüells, coll de Cregüeña, ibon del Medio i baixant pel mateix itinerari de pujada, fins el refugi de Vallibierna o Corones.

Ibons de Coronas, seguint aquesta vall arribem a l’Aneto

Un dels tres mils més fàcils de pujar i una majestuosa talaia envers a tot el massís de la Maladeta, des del pic d’Alba a l’extrem més occidental fins al pic de Russell a l’extrem oriental, passant pels cims més representatius: Aneto, Maladeta, Maldito, Tempestades, També admirables els ibons situats a ambdues bandes, els petits i amagats ibons de Corones i l’extens ibón de Cregüeña.

Henry Russell

Va estar assolit per primer cop al 1880 pel Compte francès de origen irlandès Henry Russell i els guies Firmin Barrau i Jean Brunet.

Sortida i arribada:  Refugi de Vallibierna o Corones (pont de Corones)

Temps total: 6:30h

Dificultat:  Fàcil

Collada de Cregüeña

Distància:  9,43 km.

Desnivell: +1087 m.

Alçada mínima:  1950 m.

Alçada màxima:  3037 m.

Mapa: Editorial Alpina, Aneto – Maladeta, 1:25.000.

 

Molt important, per poder disposar de places a la Escuela de Montaña de Benasque s’ha de reservar el més aviat possible, si teniu clar que voleu gaudir d’aquesta proposta truqueu, passeu per secretaria al nostre local social el més aviat possible o inscribiuse en aquesta pagina. 

 

Preus any 2019
Preus persona / nit Només allotjament Allotjament i esmorzar Mitja pensió Esmorzar Sopar
Precio 1 15,00 € 19,50 € 28,00 € 4,50 € 10 €
Precio 2 16,50 € 21,00 € 29,75 € 4,75 € 10,50 €
Precio 3 17,25 € 21,50 € 30,00 € 5,00 € 11,50 €

Preu 1: Usuaris participants en activitats promogudes pel Govern d’Aragó, Consell Superior d’Esports, Federació Espanyola d’Esports de Muntanya i Escalada, Federacions Territorials d’Esports de Muntanya i Escalada, Ajuntament de Benasque.

Preu 2: Usuaris participants en activitats promogudes per les Federacions Esportives Aragoneses, Serveis Comarcals d’Esports, Clubs Esportius no de muntanya, Empreses de Turisme Actiu, Associacions en general

Preu 3: Resta d’usuaris.

Escuela de Montaña de Benasque

 

Per poder fer la RESERVA d’aquesta sortida s’hauria de fer una transferencia o pagar  30, que es el cost de la mitja pensió a la Escuela de Montaña de Benasque. Recordeu que l’abonament d’aquest diners son tan sols pel refugi i no actuen  en detriment de la NORMATIVA I RECOMANACIONS que en cada cas s’hagi d’aplicar. Podeu fer la reserva i pagament dels conceptes que heu de descriure a traves de l’opció INSCRIURE’M al final d’aquesta pagina.

Es obligat per tots els participants socis i no socis, esta federat o com a mínim fer-se la assegurança temporal de la FEEC d’un dia.

Tarifes Bus entre Benasque i els diferents punts.

Tarifes Bus entre Benasque i els diferents punts. 20,20 € de l’autobus anada i tornada Benasque – Senarta – Vallhibierna

Responsable de la sortida: Jordi March, 696 102 723

 

NORMATIVA I RECOMANACIONS:


Recomanem als nostres socis que obtinguin la llicencia federativa de l’any en curs  o bé la llicencia temporal per un o dos dies (un dia 4€ i dos dies 5€) és obligatori per poder participar en les iniciatives organitzades per la nostra entitat.
També és obligatori fer saber a secretaria la  intenció de participar en la sortida o l’esdeveniment anunciat. A través del nostre correu electrònic o personant-se al nostre local (Secretaria) o be trucant.


Cal dir que hauran sortides o activitats, s’indicarà en cada ocasió, que per la seves característiques i naturalesa especials puguin ocasionar accidents de caire més greu on es demanarà a tothom (inclosos els nostres socis) que vulguin participar i de forma inexcusable la possessió de la llicencia federativa de l’any en curs, amb les activitats cobertes explicitades, si s’escau, en cada sortida per les assegurances A, B, C o D.


Els excursionistes que estiguin en possessió del carnet federatiu de l’any en curs i no siguin socis de la nostra entitat han d’informar a secretaria de la seva intenció de participar-hi i donar el nom complert, DNI, codi del carnet federatiu, tipus de llicencia i telèfon mòbil, així com realitzar un donatiu de 5€, per dia d’excursió.


Els excursionistes que vulguin gaudir d’algunes de les nostres propostes i no son socis del Centre Excursionista Tarragona i tampoc estan en possessió del carnet federatiu, hauran de forma preceptiva, treure’s la llicencia-assegurança temporal de la FEEC (Agrupació) i per tant haureu de passar per secretaria, per donar les vostres dades personals (nom i cognoms, DNI, data de naixement, telèfon mòbil i correu electrònic) per realitzar les gestions de donar-vos d’alta com a soci promocional o temporal  de l’entitat i tramitar l’assegurança temporal de la FEEC, el cost en aquest cas, serà de 5€ quota un dia CET, es preceptiu sinó no es podria tramitar l’assegurança temporal de la FEEC, que també són 5€. Si son dos dies la quota temporal CET es de 7€ i l’assegurança temporal de la FEEC de dos dies, són 6€.

En tots els casos s’ha de notificar abans del dijous anterior a la sortida, ja que l’empresa asseguradora a de tenir les dades de l’excursionista abans de realitzar l’activitat.

Si no es possible passar pel nostre local social (secretaria), podeu fer una transferència amb el concepte ARAGÜELLS i el vostre nom complert, a més heu d’enviar un correu electrònic donant les dades que en cada cas fan falta, afegint l’arxiu acreditatiu de la realització de la transferència.

CaixaBank:  ES46 2100 0006 3402 0123 9318

O podeu fer servir l’opció d’inscriure’m que hi ha en aquesta mateixa pagina.

ON TROBAR-NOS
C/Sant Antoni Maria Claret, 11 baixos interior. 43002 Tarragona
Telèfon: 977 24 02 50
E-mail: info@centreexcursionistatarragona.com

Horaris:
Secretaria: Dimarts i dijous de 19 – 21h.

Responsable de la sortida: Jordi March, 696 102 723

 

Info
Categoria:
Lloc: Valle de Vallibierna, Benasque
Data: 29/06/2019
Data fi: 30/06/2019
Hora sortida: 14:30 h
Lloc de sortida: Plaça Imperial Tarraco

Sense Comentaris

Respondre