BTT a la Serra de Montsant. RODACAMINS (FEEC)

RODACAMINS FEEC

BTT a la Serra de Montsant. RODACAMINS (FEEC)

Info

Una preciosa excursió, que proposen els nostres amics de  Club Ciclista Bike Ghost Riders Tarragona entitat de la nostra ciutat dedicada al ciclisme molt especialment a la BTT, i amb la que col.laborem des de la seva creació. Es tracta d’un recorregut per la vessant Est de la Serra de Montsant, dins de la comarca del Priorat. Corriols, molta muntanya i racons preciosos.

Sortida des d’el Refugi Montsant d’Albarca. El poble d’Albarca, per la gent del país Aubarca, es troba en un indret privilegiat al peu del Montsant, en un punt on s’ajunten la solana i l’obaga de la muntanya amb les darreres estibacions de la serra de Prades.

És, doncs, un enclavament estratègic ja conegut des d’antic. L’origen del poble és musulmà: una almúnia en els entorns del castell de Siurana. Prop del poble hi ha vestigis de poblament d’aquest període: les tombes excavades a la roca de la Parada de la Guineu, enterraments d’una petita comunitat medieval. Després de la conquesta cristiana es va desenvolupar el nucli habitat, amb el castell, documentat el 1182 i del qual ens resta ben poca cosa.

L’itinerari és una ruta circular, comencem per la pista sortint del poble i la deixem per agafar un antic camí que ens portarà fins Ulldemolins, a sota mateix de la Serra, en la seva vessant obaga, tot passant per un bonic indret anomenat el Salt del Teix.

El poble d’Albarca que depèn del consistori de Cornudella de Montsant i on està el Refugi Montsant.

Visita obligada a Ulldemolins, un poble realment pintoresc i tranquil. Sortint d’Ulldemolins tenim magnífiques vistes del poble i del Montsant fins arribar al Collet Blanc, un llarg coll amb una vegetació espectacular.

Agafem un tros de carretera i la deixem en el Port dels Tres Ulls, un barranquet que ve de la Serra de la Gritella i el Barranc de l’Argentera fins el poble de Cornudella passant per un corriolet preciós vora el Mas de l’Oliver.

A Cornudella un poble del Priorat molt bonic, viu i amb un ambient de muntanya en especial d’escalada molt agradable. Visitem el seu Celler

Cooperatiu, els seus vins i la seva arquitectura, passem pel costat de la seva Cooperativa Agrícola. A la sortida del poble ara ja contemplem la majestuositat i l’atractiu quasi màgic de la Serra de Montsant, amb la Roca Corbatera, el seu punt culminant, al fons.

Ulldemolins, poble del Priorat situat a la vessant obaga de la Serra de Montsant

Pugem per pista i la deixem per agafar l’antic camí dels Cartoixans, La veu popular ha situat el camí dels Cartoixans –documentat així des del segle XVI– com l’antic camí de bast, adequat per al pas dels ramats, que comunicava la Cartoixa amb el camí ral de Reus a Lleida al seu pas per Albarca, una via molt important i transitada en el passat.  Bastant impracticable en algun moment, fins un collet on agafem el Camí de la Llisera, antic Camí Ral de Lleida a Reus, que també ens portaria en la direcció contraria fins Sant Joan de Codolar, ermita on encara hi viu una ermitana, mantenint la històrica relació d’aquestes muntanyes amb el recolliment i la meditació. Arribem al Coll Roig o dels Hostalets i des d’aquí fins arribar al Refugi Montsant d’Albarca, gestionat pel Centre Excursionista Tarragona.

Dinar de germanor és nomes per a les Entitats Organitzadores ja que les places del refugi són limitades, tant sols 24. El preu del dinar: 15€, a les 13:30h al Refugi Montsant del Centre Excursionista Tarragona.

Refugi Montsant d’Albarca.

31,58 km

758 m de desnivell positiu i negatiu.

Temps aprox.: 5 h.

Dificultat:  Moderada

 

Mireu la ruta:  https://es.wikiloc.com/rutas-mountain-bike/cornudella-de-montsant-ciclismo-de -montana-34052261

Aquesta proposta va ser enviada a través de la IV Vegueria de la FEEC a la seva àrea d’excursionisme, i la FEEC ha generat una iniciativa titulada RODACAMINS, esperem que estigueu interessats i convertim aquell dia en una festa de la bicicleta de muntanya.

Què és el Rodacamins?           

El ‘Rodacamins’ és la nova proposta de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya per la bicicleta de muntanya. Es tracta de la creació d’un calendari anual d’excursions en bicicleta, a partir dels itineraris que proposin les entitats que hi vulguin participar.

Es pretén, al llarg d’un any natural, fer sortides per tot el territori, organitzades cada una d’elles per una entitat diferent amb la col·laboració de la FEEC. L’entitat organitzadora, a partir del seu coneixement del territori que li és proper, podrà proposar una o diferents rutes.

Amb la idea de fer un calendari similar al que ja es fa amb les caminades de resistència o nòrdica i amb les raquetes de neu, es reconeixerà aquells participants que completin un percentatge de les excursions proposades, per tal d’afavorir-ne la participació.

Entre els objectius d’aquesta nova proposta hi ha la de potenciar la participació dels excursionistes en les activitats organitzades per les entitats. Valorem, tot i que queda a criteri de cada entitat organitzadora, la possibilitat d’organitzar rutes familiars per acostar els més petits al nostre món.

Com sempre, com en totes les activitats organitzades per les entitats excursionistes, aprofitem l’activitat per difondre els nostres valors, com són l’esforç, la solidaritat i el respecte per l’entorn. Comptem que aquesta proposta pot acostar gent diversa poc habitual dels centres excursionistes, fet que podem aprofitar per exposar les diferents activitats i potenciar la vida dels clubs.

NORMATIVA I RECOMANACIONS:


En aquesta ocasió i degut a que es una activitat oberta a tothom de Catalunya de l’entorn excursionista on les seves entitats estan aixoplugades per la FEEC i que vulgui conèixer a traves de BTT el Parc Natural de la Serra de Montsant i els voltants de Siurana es obligat estar en possessió de la Llicencia Federativa de l’any en curs.

Els excursionistes que estiguin en possessió del carnet federatiu de l’any en curs i no siguin socis de la nostra entitat han d’informar a secretaria de la seva intenció de participar-hi i donar el nom complert, DNI, codi i tipus de llicencia i telèfon mòbil a traves del correu electrònic info@centreexcursionistatarragona.com  Amb l’apartat Assumpte: del missatge fiqueu RODACAMINS/Nom i Cognoms.

Els excursionistes que vulguin gaudir d’aquesta proposta i no estan en possessió de la llicencia federativa 2019, hauran de forma preceptiva, treure’s la llicencia-assegurança temporal de la FEEC (Agrupació) i per tant haureu de passar per secretaria, per donar les vostres dades personals (nom i cognoms, DNI, data de naixement, telèfon mòbil i correu electrònic) per realitzar les gestions de donar-vos d’alta com a soci temporal  de la nostra entitat i tramitar l’assegurança temporal de la FEEC, el cost en aquest cas, serà de 3€ quota un dia CET, això es preceptiu sinó no es podria tramitar l’assegurança temporal de la FEEC, que són 4€.

En tots els casos s’ha de notificar abans del dijous anterior a la sortida, ja que l’empresa asseguradora a de tenir les dades de l’excursionista/ciclista BTT abans de realitzar l’activitat.

Si no es possible passar pel nostre local social (secretaria), podeu fer una transferència amb el concepte  BTTMONTSANT i el vostre nom complert, a més heu d’enviar un correu electrònic a info@centreexcursionistatarragona.com donant les dades que fan falta, afegint l’arxiu acreditatiu de la realització de la transferència. Amb l’apartat Assumpte: del missatge per correu electrònic fiqueu RODACAMINS/Nom i Cognoms.

També podeu fer servir de forma fàcil a traves del boto INSCRIURE’M al final d’aquesta pagina.

 

CaixaBank:  ES46 2100 0006 3402 0123 9318

ON TROBAR-NOS
C/Sant Antoni Maria Claret, 11 baixos interior. 43002 Tarragona
Telèfon: 977 24 02 50
E-mail: info@centreexcursionistatarragona.com

Horaris:
Secretaria: Dimarts i dijous de 19 – 21h.

Cal dir que les dades que envieu al Centre Excursionista Tarragona per obtenir de forma temporal pertànyer a l’entitat i poder treure’s la llicencia temporal, seran destruïts a l’acabament de l’esdeveniment.

Responsable de la sortida: Jordi Aluja  660894138

 

 

Info
Categoria:
Lloc: Albarca (Cornudella de Montsant). Priorat
Data: 24/03/2019
Data fi: 24/03/2019
Hora sortida: 07:45 h
Lloc de sortida des de Tarragona: Plaça Imperial Tarraco
Sortida de la ruta des d'Albarca: 09:15h

Sense Comentaris

Respondre