Cabra del Camp, Comaverd, Cogulló, Turo de Conill (GR 175)

Serra de Comaverd, circuit-tram GR-175, Alt Camp

Cabra del Camp, Comaverd, Cogulló, Turo de Conill (GR 175)

Info

Sortim de Cabra del Camp agafem el GR 7 seguint el Barranc de Cabarrà en direcció a Coll de Sàrria i Cal Bella, sempre seguint el GR 7 (Camí de Sant Magí) arribarem al Torrent de Collmagí tot seguit arribarem al Coll de Valls on girem al O i seguint el GR-175.5 (Camí del Cister), comencem a pujar per anar a buscar la carena que ens ha de portar al cim de Puig Comaverd (902 m).

Puig de Comaverd, 908 m

La Serra de Comaverd forma part de la Serralada Litoral, i separa les comarques de l’Alt Camp i la Conca de Barberà. De fet esta situada entre les poblacions de Pont d’Armentera (Alt Camp) i Pontils (Conca de Barberà). A ponent hi trobem el Cogulló de Cabra,(100 cims FEEC), cim singular, amb bones vistes. Prop hi trobem el Roc del Cogulló, rocallós i un xic penjat.

Baixem, retronem a la pista que ara gira al S i arribem al Coll de Maldà, on s’ajunta la variant GR 175.5 i el GR 175. Anem seguint, sempre per pista rumb al S i al SO, coincident amb el GR 175, anem passant diferents pals informatius fins arribar al que ens indica la pujada al Cogulló de Cabra, El cim del Cogulló (879 m), una elevació arrodonida i pràcticament sense senyalitzar, passa gairebé desapercebuda a causa de l’existència de la Roca del Cogulló (871 m), situada a uns 300 m de distància. Ben definida i envoltada de tallats, la Roca és la terminació del carena de la Serra de la Romiguera, pel qual puja el GR175 des del Coll del Sarrià. L’última part d’aquest cordal és abrupta, però el camí permet salvar sense problemes en estar molt ben equipat amb baranes, cables i una curta escala final que ens deixa al cim de la Roca (en la qual hi ha una altra barana un pal indicador) . Després de la Roca, el GR es dirigeix a la carena de la Serra de Comaverd i segueix al NE per una pista que passa per sota del pic del Cogulló. Per tant, no és estrany que alguns excursionistes confongui la Roca amb el pic del Cogulló, i no visitin aquest últim (que és el veritable cim que pertany al grup dels Cent Cims que la FEEC va crear, mireu el Bloc de la nostra web on expliquem aquesta iniciativa).

https://centreexcursionistatarragona.com/el-repte-dels-100cims

D’aquí anirem a conèixer la Cova Cativera, lloc on s’han fet varies troballes prehistòriques del eneolític indeterminat 2.400/1.800 A.C., es una balma que recull part de les aigües del cim del Cogulló, com a font i a traves d’un rierol alimenta baixant pel bosc del Coix el Barranc de la Cova Cativera que alhora alimenta el Riu d’Anguera.

Deixem el GR i seguim per la carena fins arribar al Tossal de les Comes (743 m), i la Muntanya de Conill i el Turo del mateix nom (700 m) des d’aqui devallarem fins arribar a la Font de Conill per la zona anomenada, com no pot ser de cap altra manera, Els Conills arribarem a la coma de n’Avella i arribarem ben aviat al nucli del poble de Cabra del Camp.

  • Es tracta d’un recorregut d’uns 16,5 km.
  • Temps aprox. unes 4:30 – 5:30 h.
  • Desnivell positiu i negatiu d’uns 715 m.

Una vegada arribem a Cabra del Camp que serà al voltant de les 15:00 h, qui ho desitgi podrem menjar el menú del Restaurant Mas del Plata, prop de Pla de Santa Maria i de la famosa estàtua del dibuix japonès Mazinger Z, punt de trobada de molts ciclistes. Si desitgeu acabar la diada amb un dinar de germanor, el preu es de 18€ i una bona quantitat d’opcions per escollir i gaudir d’un bon dinar després de l’esforç.

NORMATIVA I RECOMANACIONS:


Les sòcies i socis del Centre Excursionista Tarragona, encara que la nostra recomanació és que obtinguin el carnet federatiu anual o bé el temporal per un dia o més, no és obligatori per poder participar en les iniciatives organitzades per la nostra entitat.
Sí és obligatori fer saber a secretaria la  intenció de participar en la sortida o l’esdeveniment anunciat. A través del nostre correu electrònic o personant-se al nostre local (Secretaria) o be trucant.


Cal dir que hauran sortides o activitats, s’indicarà en cada ocasió, que per la seves característiques i naturalesa especials puguin ocasionar accidents de caire més greu on es demanarà a tothom (inclosos els nostres socis) que vulguin participar i de forma inexcusable la possessió de la llicencia federativa de l’any en curs.


Els excursionistes que estiguin en possessió del carnet federatiu de l’any en curs i no siguin socis de la nostra entitat han d’informar a secretaria de la seva intenció de participar-hi i donar el nom complert, DNI, codi del carnet federatiu, tipus de llicencia i telèfon mòbil, així com realitzar un donatiu de 5€, per dia d’excursió.

Els excursionistes que vulguin gaudir d’algunes de les nostres propostes i no son socis del Centre Excursionista Tarragona i tampoc estan en possessió del carnet federatiu, hauran de forma preceptiva, treure’s la llicencia-assegurança temporal de la FEEC (Agrupació) i per tant haureu de passar per secretaria, per donar les vostres dades personals (nom i cognoms, DNI, data de naixement, telèfon mòbil i correu electrònic) per realitzar les gestions de donar-vos d’alta com a soci promocional o temporal  de l’entitat i tramitar l’assegurança temporal de la FEEC, el cost en aquest cas, serà de 5€ quota un dia CET, es preceptiu sinó no es podria tramitar l’assegurança temporal de la FEEC, que també són 5€.

En tots els casos s’ha de notificar abans del dijous anterior a la sortida, ja que l’empresa asseguradora a de tenir les dades de l’excursionista abans de realitzar l’activitat.

Si no es possible passar pel nostre local social (secretaria), podeu fer una transferència amb el concepte COMAVERD i el vostre nom complert, a més heu d’enviar un correu electrònic donant les dades que en cada cas fan falta, afegint l’arxiu acreditatiu de la realització de la transferència.

CaixaBank:  ES46 2100 0006 3402 0123 9318

O podeu fer servir l’opció d’inscriure’m que hi ha en aquesta mateixa pagina.

ON TROBAR-NOS
C/Sant Antoni Maria Claret, 11 baixos interior. 43002 Tarragona
Telèfon: 977 24 02 50
E-mail:  info@centreexcursionistatarragona.com

Horaris:
Secretaria: Dimarts i dijous de 19 – 21h.

Responsable de la sortida: Lope Matarredona, 620 513 032

Info
Categoria:
Lloc: Cabra del Camp
Data: 17/03/2019
Data fi: 17/03/2019
Lloc de sortida: Plaça Imperial Tarraco
Hora sortida: 07:30 h

Sense Comentaris

Respondre