CURS D’INICIACIÓ A L’ESQUI DE MUNTANYA

CURS D’INICIACIÓ A L’ESQUI DE MUNTANYA

Info

MONOGRÀFIC D’INICIACIÓ A L’ESQUI DE MUNTANYA

Aquest curs d’esquí de muntanya o skimo de dos dies ens permetrà conèixer les tècniques necessàries i dotar-nos dels coneixements per moure’ns amb esquís per terrenys d’alta muntanya a l’hivern. Hi ha varies zones del Pirineu Català, la Cerdanya o el Ripollès, que son ideals per iniciar-se en aquesta disciplina gràcies a la varietat de terrenys i orientacions que ens ofereix de manera molt accessible.
Durant el primer dia desenvoluparem bona part del temari del curs, explicant tots els conceptes necessaris per familiaritzar-nos amb el material, aprofundint en les diverses tècniques de l’esquí de muntanya i en la preparació d’una sortida d’esquí de muntanya tenint en compte la seguretat. Posarem en pràctica els continguts fent diversos exercicis i tallers en un entorn segur i controlat. El segon dia seleccionarem una bona ubicació per fer un recorregut d’esquí de muntanya posant-nos en situació real sobre el terreny i per tant, posant en pràctica tots els coneixements adquirits tant en la sessió teòrica com el primer dia del curs.

El curs és una proposta ideal per a persones amb un cert nivell d’esquí alpí i que ara vulguin experimentar noves sensacions a la muntanya, anant més enllà de les estacions d’esquí. Un cop finalitzat el curs, els participants tindran els coneixements necessaris per poder fer esquí de muntanya de forma autònoma amb seguretat i tècnica, d’entrada per recorreguts d’alta muntanya de dificultat baixa.

Dificultat tècnica: Curs d’iniciació a l’esquí de muntanya. Es requereix un cert nivell en esquí alpí (baixar en paral·lel per pistes vermells fent girs amb solvència) i coneixements bàsics sobre muntanya hivernal.

Grup: màxim 6 persones.

Inscripcions i preu del curs:

 • Persones que NO són sòcies del Centre Excursionista Tarragona, però disposen de la llicència federativa anual tipus D: 75 €.
 • Persones que NO són sòcies del Centre Excursionista Tarragona i NO disposen de la llicència federativa anual tipus D: 90 €.
 • Persones que SI són sòcies del Centre Excursionista Tarragona i que disposen de la llicència federativa anual tipus D: 65 €.
 • Persones que SI són sòcies del Centre Excursionista Tarragona i NO disposen de la llicència federativa anual tipus D: 70€.

El preu sol inclou l’ensenyament, el material, l’assegurança, el desplaçament i els àpats no i entren en el preu. Consulteu amb el club per al lloguer de material.

Hora i punt de trobada: 8:00 h del matí al poble de Setcases. Des d’aquest punt ens dirigirem amb vehicles particulars a la zona d’esquí més adequada per a la realització de la primera jornada del curs, que podrà variar en funció de les condicions meteorològiques i de les condicions de neu.

Material individual imprescindible:
Roba de muntanya/esquí per realitzar el curs: jaqueta impermeable, roba d’abrigar, roba transpirable i còmoda, 2 parells de guants, braga i gorra pel fred.
Pel sol: ulleres de sol, crema solar, protecció per als llavis i gorra. Motxilla de muntanya adequada i funda impermeable per la motxilla.
Material d’esquí: botes, esquís de muntanya, pals, ganivetes i pells de foca.
Material de seguretat individual: detector víctima d’allaus (DVA), pala, sonda i casc.

Alimentació: Beguda o aigua i el menjar que cadascú consideri oportú per a les sortides.

Direcció del Curs i instructort: Jordi Solans (Instructor d’Alta Muntanya de l’Escola Catalana d’Alta Muntanya (ECAM/FEEC)).

CONTINGUT DEL CURS

 • Presentació i material necessari, ús, eficiència i manteniment.
 • Diferents tipus de neu (teòrica).
 • Tècniques de rescat per allaus (teòrica).
 • Protocol de D.V.A.-pala-sonda.
 • Pràctiques de recerca d’una víctima.
 • Pràctiques de muntar refugi en cas de malt temps.
 • Planificació i estudi del recorregut més adient en diferents llocs.
 • Tècniques d’ascens: foqueig i viratges.
 • Fer un cim amb esquís.
 • Tècniques de descens, adaptades als diferents tipus de neu.
 • Autodetencions amb esquís de muntanya.

Gestió de la seguretat, interpretació del butlletí meteorològic i del butlletí d’allaus (BPA), prevenció d’accidents…

Nota: Els continguts del curs i la zona concreta de realització de les sortides podran variar lleugerament en funció de les condicions meteorològiques i de les condicions de neu.

Dates del curs: El curs consistirà en una classe teòrica i de dos dies de teoricopràctics (un dimecres la teòrica i el cap de setmana la practica).

 • Dia 9 de març, classe teòrica al local social del Centre Excursionista Tarragona (També podrà ser telemàtica).
 • Dies 12 i 13 de març classes teòric-pràctiques.

Lloc on es realitzarà: Ulldeter en principi a no sé que per raons de quantitat de neu o de tipus logístic hagi de ser en un altre lloc.

Places: un mínim de 6 persones, en cas de més de 6 es faria un segon curs.

 

ASSEGURANCES I SOCI TEMPORAL


 • És obligatori la possessió de la llicencia federativa amb l’assegurança d’accident i responsabilitat civil, amb les cobertures asignades a cada tipus, en aquests cas necessitem la tipus D, be sigui l’anual o com a minim la temporal de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) per poder participar en les iniciatives esportives o procesos de formació organitzats per la nostra entitat.

Sòcies i socis del Centre Excursionista Tarragona

 • Recomanem a totes i tots els nostres socis que obtinguin la llicència federativa de l’any en curs.
 • En cada sortida, o en els cursos és obligatori, està assegurat, l’assegurança temporal per un, dos o tres dies, pels socis del Centre Excursionista Tarragona, tenen preu especial: dos dies 5 €.

Amb Llicència Federativa FEEC/FEDME i no socis del Centre Excursionista Tarragona

 • Els excursionistes que estiguin en possessió de la llicència federativa de l’any en curs i no siguin socis de la nostra entitat han d’informar a secretaria de la seva intenció de participar-hi i donar el nom complert, NIF, codi del carnet federatiu, tipus de llicència i telèfon mòbil.

No socis i No Llicència Federativa FEEC/FEDME

 • Els excursionistes que vulguin gaudir d’algun dels nostres cursos i no són socis del Centre Excursionista Tarragona i tampoc estan en possessió de la llicència federativa, hauran de forma preceptiva, treure’s l’assegurança temporal de la FEEC i per tant haureu de passar per secretaria o bé a través de la web, per donar les vostres dades personals (nom i cognoms, NIF, data de naixement, telèfon mòbil i correu electrònic) per realitzar les gestions de donar-vos d’alta com a Soci Temporal de l’entitat excursionista i llavors poder tramitar l’assegurança temporal de la FEEC.

Soci Temporal del Centre Excursionista Tarragona

 • Quota soci/a temporal del CET: un dia 5 €, dos dies 7 € i màxim tres dies 9 €.

Assegurança Temporal FEEC

 • Assegurança Temporal FEEC: un dia 5 €, dos dies 6 € i màxim tres dies 7 €.
Info
Categoria:
Lloc: Ulldeter (Setcases) Ripollés
Data: 09/04/2022
Data fi: 10/04/2022

Sense Comentaris

Respondre