De l’estacio d’Altafulla fins la de Tarragona

Camí de la Costa o de Ronda

De l’estacio d’Altafulla fins la de Tarragona

Info

ATENCIÓ ¡¡  HI HA CANVI D’HORARI.


Horari d’estiu 2021. Enguany tindrà lloc en la nit del dissabte 26 al diumenge 27, quan els rellotges hauran d’avançar-se una hora per a entrar en l’horari d’estiu. Com mana la tradició, aquesta nit dormirem una hora menys.


Els cotxes es poden deixar al Pàrquing cobert de la Platja del Miracle. Ens trobarem a l’estació de trens de Tarragona (Els trens de rodalies, podem pujar els gossos, amb morrió), agafarem el rodalies, de les 08:45 h fins arriba, uns 10 minuts més tard, a l’estació d’Altafulla-Tamarit, des d’allà sortirem a caminar fent tots els camins de ronda propers a la costa passant per: Altafulla – Espai Natural Protegit Riu Gaia – Platja d’Altafulla – Castell de Tamarit – Cala Jovera – l’Enclusa – Punta de Llevant del Roquer de la Móra – Platja de la Móra – Punta de la Móra o de les Barbes – Torre de la Móra – Cala dels Becs o Platja de la Roca Plana – Roca Plana – Cala Fonda o Cala de l’Arboçar – Bosc de la Marquesa – Punta de la Creueta – Platja Llarga – Platja dels Capellans – El Morrot – Platja de la Savinosa – Punta l’Arrabassada – Platja de l’Arrabassada – Punta Grossa – Platja dels Cossis – Punta del Miracle – Platja del Miracle – Pàrquing del Miracle – Passarel·la – Estació de Tarragona.


Distancia: 15 km, aprox.

Temps real: 4:30 h (amb les parades, per gaudir del paisatge i fer fotografies).

Dificultat: Baixa (porteu per beure i per poder esmorzar).


Creiem que l’excursionisme també és conèixer l’entorn més proper i no per aquest motiu aquests són menys bonics i impressionants. El Bosc de la Marquesa, aquest indret es va salvar de l’especulació urbanística gràcies a la seva propietària la Marquesa de BárcenaCaridad Barraqué, que als anys seixanta no va voler vendre el terreny, i el va conservar en estat natural. La caminada pel bosc de la Marquesa transcorre pel mig d’un bosc de pi blanc, i de forma paral·lela a la costa. La vegetació aporta aïllament i tranquil·litat, i quan es porta una estona caminant ja s’està envoltat de pins, matolls, savines més a prop de la costa, i alguns margallons.

Aquest paratge conserva el paisatge originari de la Costa Daurada, modelat sempre pel vent de garbí que ajuda a donar formes inclinades als arbres costaners. Avui dia, aquest indret és un espai d’interès natural protegit, que va des del bosc de la Marquesa fins a la Punta de la Mora. Tota la costa està formada per roquissar, amb penya-segats, amb l’excepció de les platges per on passarem.
També passarem per la desembocadura del riu Gaia, que a hores d’ara i a causa d’un acord amb l’empresa Repsol el riu té un cabal mínim suficient per mantenir l’ecosistema natural, tan especial d’aquest sistema fluvial, espai natural protegit.
Creiem que és una excursió clàssica i que s’ha de mantenir, amb petites variacions o complements culturals, cada any.

NORMATIVA I RECOMANACIONS:


INTRODUCCIÓ

No som cap, empresa de viatges, ni d’aventura, som una associació esportiva sense ànim de lucre, totes i tots els socis som part integrant del funcionament del mateix i amb les nostres quotes intentem cobrir els serveis que desitgem gaudir, refugi, rocòdrom, material de préstec, etc., on tots els serveis que es mantenen, són gestionats, per sòcies i socis de forma totalment altruista, la junta directiva, el grup d’escalada i tot allò que pugui venir, són sòcies i socis voluntaris. Així com les sòcies i socis responsables de cada sortida, excursionistes amb experiència, però absolutament voluntaris.

TRANSPORT

 • Els trajectes fins arribar al lloc de sortida i evidentment la tornada, be sigui en els nostres vehicles o com en algunes ocasions amb autocar. No estan coberts per les assegurances tant temporals com anuals de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC), ha d’existir l’assegurança del vehicle que hauria de cobrir els acompanyants o en el cas d’un servei públic com es un autocar una assegurança especial pels possibles accidents dels seus ocupants.
 • La majoria de les activitats que organitzem depenen del vostre transport per arribar al lloc de sortida i arribada, ja que la majoria són de tipus circular, és per tant molt important indicar la vostra disposició real de transport a secretaria. En el cas que no disposeu de cap vehicle, es prendrà nota i intentarem organitzar el desplaçament en el cotxe d’algun altre excursionista amb vehicle i que participi en la mateixa activitat.
 • Pot ser que no existeixi lloc en cap vehicle el que farà impossible realitzar l’excursió o l’activitat muntanyenca.
 • Només en cas que s’apuntin a l’excursió una quantitat igual o superior a 27 persones, es podria tramitar els serveis d’un autocar, encara que això no sempre serà possible.
 • Queda a criteri del propietari del vehicle la forma de compensació del desplaçament per realitzar l’activitat prevista i per tant aquest hauria d’explicar a totes i tots que pugin al seu vehicle com ho faran per compensar la despesa que representa fer servir un cotxe ‘x’ quilòmetres.

ASSEGURANCES I SOCI TEMPORAL

 • És obligatori la possessió de la llicencia federativa amb l’assegurança d’accident i responsabilitat civil, amb les cobertures asignades a cada tipus, be sigui l’anual o com a minim la temporal de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) per poder participar en les iniciatives esportives organitzades per la nostra entitat.
 • També és obligatori fer saber a secretaria la intenció de participar en la sortida o l’esdeveniment anunciat. A través de la nostra web, del nostre correu electrònic info@centreexcursionistatarragona.com o personant-se al nostre local social (Secretaria) o bé trucant 977240250, dimarts o dijous de 18 fins a 20 h.

Sòcies i socis del Centre Excursionista Tarragona

 • Recomanem a totes i tots els nostres socis que obtinguin la llicència federativa de l’any en curs.
 • En cada sortida, és obligatori, està assegurat, l’assegurança temporal per un, dos o tres dies, pels socis del Centre Excursionista Tarragona, tenen preu especial: un dia 4 €, dos dies 5 €, tres dies 6 €.

Amb Llicència Federativa FEEC/FEDME i no socis del Centre Excursionista Tarragona

•Els excursionistes que estiguin en possessió de la llicència federativa de l’any en curs i no siguin socis de la nostra entitat han d’informar a secretaria de la seva intenció de participar-hi i donar el nom complert, NIF, codi del carnet federatiu, tipus de llicència i telèfon mòbil, així com realitzar un donatiu de 5 €, per dia d’excursió.

No socis i No Llicència Federativa FEEC/FEDME

 • Els excursionistes que vulguin gaudir d’algunes de les nostres activitats i no són socis del Centre Excursionista Tarragona i tampoc estan en possessió de la llicència federativa, hauran de forma preceptiva, treure’s l’assegurança temporal de la FEECi per tant haureu de passar per secretaria o bé a través de la web, per donar les vostres dades personals (nom i cognoms, NIF, data de naixement, telèfon mòbil i correu electrònic) per realitzar les gestions de donar-vos d’alta com a soci temporal de l’entitat excursionista i llavors poder tramitar l’assegurança temporal de la FEEC.
 • Quota soci/a temporal del CET: un dia 5 €, dos dies 7 € i màxim tres dies 9 €.
 • Assegurança Temporal FEEC: un dia 5 €, dos dies 6 € i màxim tres dies 7 €.

NOTIFICACIONS I PAGAMENT

En tots els casos s’ha de notificar a tot tardar l’últim dijous anterior a la sortida, ja que l’empresa asseguradora ha de tenir les dades de l’excursionista i el pagament del mateix abans de realitzar l’activitat. Una vegada tramitat s’ha d’informar a l’excursionista, de la pòlissa per conèixer que cobreix i fins a quins límits, així com l’albarà de pagament, que fa de certificat de pagament.

Si no és possible passar pel nostre local social (secretaria), podeu fer una transferència amb el concepte -. ALTAFULLA .- i el vostre nom complet, a més heu d’enviar un correu electrònic donant les dades que en cada cas fan falta, afegint l’arxiu acreditatiu de la realització de la transferència.

CaixaBank: ES46 2100 0006 3402 0123 9318   / BBVA: ES55 0182 1238 6702 0026 1708

O millor encara, podeu fer servir l’opció d’ INSCRIURE’M que hi ha en aquesta mateixa pàgina.

ON TROBAR-NÓS

C/Sant Antoni Maria Claret, 11 baixos interior. 43002 Tarragona
Telèfon: 977 24 02 50
E-mail: info@centreexcursionistatarragona.com

Horaris:
Secretaria: Dimarts i dijous de 18 – 20h.

Voluntari Coordinador de l’Activitat: Jordi Parisi 609 90 63 79, o el telèfon mòbil del Centre Excursionista Tarragona: 679 83 35 07.

Info
Categoria: ,
Lloc: Costa Daurada (Altafulla - Tarragona)
Data: 27/03/2022
Data fi: 27/03/2022
Lloc de sortida: Estació de Trens de Tarragona
Hora de trobada: 07:30 h

Sense Comentaris

Respondre