PRATDIP, pel GR-192 a Santa Marina

Coll de Santa Marina, Creu de Sta.Marina, Coll de la Duera, Serra de la Güena, camino del Gallemí

PRATDIP, pel GR-192 a Santa Marina

Info

En aquesta ocasió us proposem un recorregut pels senders propers a la localitat de Pratdip, és un lloc amb un potencial excursionista molt gran i interessant, els excursionistes d’aquesta població i gent amiga del món excursionista estan mantenint i incrementant els senders, els graus i passos preparats amb cadenes, etc.

El Dip és un ésser mitològic, una mena de gos malvat i pelut, un emissari del dimoni que, com tants altres, és coix d’una cama. S’alimenta xuclant la sang de la gent. En l’escut del municipi de Pratdip es pot veure una imatge d’aquest animal.

Aquesta es remunta, com a mínim, al segle XVI. En el retaule de Santa Marina de Pratdip, del 1602, ja es veuen imatges d’aquests gossos-vampir. També apareixen en un altre retaule de 1730 retallats sobre un fons d’or.

Segons la llegenda, els Dips xuclaven la sang del bestiar. Només sortien de nit i entre les seves víctimes hi havia borratxos noctàmbuls que anaven a les tavernes del poble. No hi ha proves fefaents, ni testimonis documentats. Es creu que aquesta llegenda només pretenia espantar els alcohòlics del poble i evitar així que es dediquessin a vagar de nit. Segons la tradició, el nom del poble té el seu origen precisament en aquests animals (Pratdip = Prat de Dips), els quals sembla ser que van desaparèixer durant el segle XIX. A l’entrada de Pratdip hi ha un monument a aquest ésser.

Punta i Creu de Santa Marina

El camí que us proposem és seguint en bona part el GR-192 i el recorregut comença en el poble de Pratdip, seguim cap al Coll de Santa Marina i per la cresta i l’escala, és un pas preparat de segon grau, d’aquí pujarem a la Punta i la Creu de Santa Marina. Des d’aquí hi ha una vista del paisatge ben maca, fins arribar a veure el mar. Estem a una alçada de 537 m, seguirem al Coll de la Duera i la Serra de la Güena, arribarem a l’antena i repetidor pel camí del Gallemí i de nou al poble de Pratdip.

Es tracta d’una caminada de dificultat baixa, amb un desnivell aproximat de 450 m i d’una durada d’unes 5h (aprox 12 km), per tant porteu esmorzar i beure.

NORMATIVA I RECOMANACIONS:


Les sòcies i socis del Centre Excursionista Tarragona, encara que la nostra recomanació és que obtinguin el carnet federatiu anual o bé el temporal per un dia o més, no és obligatori per poder participar en les iniciatives organitzades per la nostra entitat.
Sí és obligatori fer saber a secretaria la  intenció de participar en la sortida o l’esdeveniment anunciat. A través del nostre correu electrònic o personant-se al nostre local (Secretaria) o be trucant.

Els excursionistes que estiguin en possessió del carnet federatiu de l’any en curs i no siguin socis de la nostra entitat han d’informar a secretaria de la seva intenció de participar-hi i donar el nom complert, DNI, codi del carnet federatiu, tipus de llicencia i telèfon mòbil, així com realitzar un donatiu de 5€, per dia d’excursió.

Els excursionistes que vulguin gaudir d’algunes de les nostres propostes i no son socis del Centre Excursionista Tarragona i tampoc estan en possessió del carnet federatiu, hauran de forma preceptiva, treure’s la llicencia-assegurança temporal de la FEEC (Agrupació) i per tant haureu de passar per secretaria, per donar les vostres dades personals (nom i cognoms, DNI, data de naixement, telèfon mòbil i correu electrònic) per realitzar les gestions de donar-vos d’alta com a soci promocional o temporal i tramitar l’assegurança temporal de la FEEC, el cost en aquest cas, que és d’un dia serà de 10€.
En tots els casos s’ha de notificar abans del dijous anterior a la sortida, ja que l’empresa asseguradora a de tenir les dades de l’excursionista abans de realitzar l’activitat.

Si no es possible passar pel nostre local social (secretaria), podeu fer una transferència amb el concepte PRATDIP i el vostre nom complert, a més heu d’enviar un correu electrònic donant les dades que en cada cas fan falta, afegint l’arxiu acreditatiu de la realització de la transferència.

CaixaBank:  ES46 2100 0006 3402 0123 9318

O podeu fer servir l’opció d’inscriure’m que hi ha en aquesta mateixa pagina.

ON TROBAR-NOS
C/Sant Antoni Maria Claret, 11 baixos interior. 43002 Tarragona
Telèfon: 977 24 02 50
E-mail: cet@tinet.org

Horaris:
Secretaria: Dimarts i dijous de 19 – 21h.

Responsable de la sortida: Lope Matarredona, 620 513 032

Info
Categoria: ,
Lloc: Pratdip (Baix Camp)
Data: 27/01/2019
Data fi: 27/01/2019
Lloc de sortida: Plaça Imperial Tarraco
Hora de sortida: 08:00 h

Sense Comentaris

Respondre