Raquetes o esquís de muntanya a la Vall de Boi

Raquetes o esquís de muntanya a la Vall de Boi

Info

En aquesta ocasió farem una sortida a gaudir de la neu, de la Vall de Boi i del Parc Nacional d’aigües Tortes i Llac Sant Maurici.

DVA (ARVA) + pala + sonda, material imprescindible per realitzar amb seguretat activitats hivernals. Farem una petita introducció del seu ús i practiques amb els DVA que el Centre Excursionista Tarragona disposa per tots els socis.

En cas de neu dura o gel es imprescindible l’ús del piolet i grampons

Anirem dos dies que volem siguin intensos gaudint de la natura a l’hivern de la tècnica necessària per fer servir les raquetes i si cal els grampons, els pals i l’ús del piolet, depenen de la quantitat i qualitat de la neu i les condicions meteorològiques sortirem des de la darrera corba a la vostra esquerra, abans d’arribar a l’estació de Boi-Taüll, on podreu aparcar el vostres vehicles, hi ha una caseta de motos de neu, des d’aquí ascendirem, aviat enfilem a l’esquerra, fins assolir la carena. Som a la part de dins d’un filat/tanca de les pistes, que anem seguint amunt. Quan podem passem a l’altra banda i ja encarem la pujada final. fins arribar al cap d’amunt de les pistes de Vaques, fem el cim de la Pala de Ginebrell, amb una gran fita de pedres, aquí ja hem fet un 340 m de desnivell, la vista es espectacular , cap el sud-oest Lo Corrunco i el Cerví de Durro en tota la seva plenitud, començarem la devalla i seguirem per poder fer una circular en l’entorn de la pista d’esquí de Boi- Taüll.

Seguirem les indicacions i normes de l’estació de muntanya de Boi-Taüll .

 

Pujant el Portarro d’Espot.

A la tarda-nit un xic de teòrica amb professionals de la neu, això serà a l’Alberg “El Paller”, que ara mateix esta fora de servei, però el nostre soci i amic Lluis Maria Masso molt amablement ens deixarà l’ús del mateix, cal dir que les places que pot acollir es de 24 persones, pel que heu de dir el més rapit que pugueu la vostra intenció de participar-hi.

Cal que portem entre tots menjar per poder fer el sopar i l’esmorzar a l’alberg, aquest disposa d’una bona cuina i de lliteres, banys i dutxes per poder dormir, caldrà portar el sac de dormir, el cost de l’estada serà de 10€ per persona, per cobrir les despeses que li pot ocasionar l’apertura i ús de l’alberg.

Recordeu¡¡  Les places maximes de l’alberg son de 24 persones.

Al dia següent, tot dependrà de la quantitat i condicions de la neu, la meteorologia, etc., volíem fer un bon passeig pel Parc Nacional d’Aigües Tortes, pero les condicions a dia d’avui son ideals per poder gaudir  del camí i ascenció al Bony de la Redona  de 2.625 m, pel Serrat del Sello, una zona més tranquila i molt apropiada per fer servir les raquetes.

Qui vulgui anar amb esquis de muntanya, ho pot fer, serà molt benvingut/da.

Com podeu veure aquesta Vall ens d’on moltes opcions per poder gaudir de la muntanya hivernal tot dependrà de l’estat del mantell nival, però ho passarem molt bé, si més no fent ús de la pròpia estació.

Bony de la Redona, 2.625 m

Al Centre Excursionista disposem del material necessari exclusiu pels nostres socis i gratuït, raquetes, grampons, bastons, piolets i equips complerts sonda de 2,20 m, pala i DVA (ARVA) per localització de víctimes d’allau i el seu rescat.

Tant per l’Alberg com l’allotjament complementari així com l’organització dels Taxis per pujar al Parc Nacional si s’escau i organitzar el sopar necessitem saber el més aviat possible la quantitat de persones interessades, si fóssiu suficients podríem desplaçar-nos amb autobús.

Si hem de fer us del Taxi (tot terreny) per pujar a Aigües Tortes ja us comunicarem els preus i horaris dels mateixos.

NORMATIVA I RECOMANACIONS:


Les sòcies i socis del Centre Excursionista Tarragona, encara que la nostra recomanació és que obtinguin el carnet federatiu anual o bé el temporal per un dia o més, no és obligatori per poder participar en les iniciatives organitzades per la nostra entitat.
Sí és obligatori fer saber a secretaria la  intenció de participar en la sortida o l’esdeveniment anunciat. A través del nostre correu electrònic o personant-se al nostre local (Secretaria) o be trucant.


Cal dir que hauran sortides o activitats, s’indicarà en cada ocasió, que per la seves característiques i naturalesa especials puguin ocasionar accidents de caire més greu on es demanarà a tothom (inclosos els nostres socis) que vulguin participar i de forma inexcusable la possessió de la llicencia federativa de l’any en curs.


Els excursionistes que estiguin en possessió del carnet federatiu de l’any en curs i no siguin socis de la nostra entitat han d’informar a secretaria de la seva intenció de participar-hi i donar el nom complert, DNI, codi del carnet federatiu, tipus de llicencia i telèfon mòbil, així com realitzar un donatiu de 5€, per dia d’excursió.

Els excursionistes que vulguin gaudir d’algunes de les nostres propostes i no son socis del Centre Excursionista Tarragona i tampoc estan en possessió del carnet federatiu, hauran de forma preceptiva, treure’s la llicencia-assegurança temporal de la FEEC (Agrupació) i per tant haureu de passar per secretaria, per donar les vostres dades personals (nom i cognoms, DNI, data de naixement, telèfon mòbil i correu electrònic) per realitzar les gestions de donar-vos d’alta com a soci promocional o temporal i tramitar l’assegurança temporal de la FEEC, el cost en aquest cas, que és d’un dia serà de 10€.
En tots els casos s’ha de notificar abans del dijous anterior a la sortida, ja que l’empresa asseguradora a de tenir les dades de l’excursionista abans de realitzar l’activitat.

Si no es possible passar pel nostre local social (secretaria), podeu fer una transferència amb el concepte BARRUERA i el vostre nom complert, a més heu d’enviar un correu electrònic donant les dades que en cada cas fan falta, afegint l’arxiu acreditatiu de la realització de la transferència.

CaixaBank:  ES46 2100 0006 3402 0123 9318

O podeu fer servir l’opció d’inscriure’m que hi ha en aquesta mateixa pagina.

ON TROBAR-NOS
C/Sant Antoni Maria Claret, 11 baixos interior. 43002 Tarragona
Telèfon: 977 24 02 50
E-mail: info@centreexcursionistatarragona.com

Horaris:
Secretaria: Dimarts i dijous de 19 – 21h.

Responsable de la sortida: Jordi Aluja  660894138

Info
Categoria: ,
Lloc: Barruera, Vall de Boi.
Data: 13/04/2019
Data fi: 14/04/2019
Lloc de sortida: Plaça Imperial Tarraco
Hora sortida: 06:30 h
Hora d'arribada a Tarragona: 19:30h aprox.
Hora d'arribada a Barruera: 10:00h

Sense Comentaris

Respondre