RODACAMINS 2020. CAMINS DE TARRAGONA; HISTORIA, NATURA I HORITZONS

CAMINS DE TARRAGONA; HISTORIA, NATURA I HORITZONS 2020

RODACAMINS 2020. CAMINS DE TARRAGONA; HISTORIA, NATURA I HORITZONS

Info

NOTICIA: Degut al confinament i el decret d’alarma per la pandèmia del coronavirus COVID-19 ens veiem obligats a ajornat de moment aquest esdeveniment, ja indicarem si hi ha un altra data o es suspèn per aquest any.  #joemquedoacasa.

El ‘Rodacamins’ és la segona edició d’una proposta de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya per la bicicleta de muntanya. Es tracta de la creació d’un calendari anual d’excursions en bicicleta, a partir dels itineraris que proposin les entitats que hi vulguin participar.

Es pretén, al llarg d’un any natural, fer sortides per tot el territori, organitzades cada una d’elles per una entitat diferent amb la col·laboració de la FEEC. L’entitat organitzadora, a partir del seu coneixement del territori que li és proper, podrà proposar una o diferents rutes.   Amb la idea de fer un calendari similar al que ja es fa amb les caminades de resistència o nòrdica i amb les raquetes de neu, es reconeixerà aquells participants que completin un percentatge de les excursions proposades, per tal d’afavorir-ne la participació.

Entre els objectius d’aquesta proposta hi ha la de potenciar la participació dels excursionistes en les activitats organitzades per les entitats. Valorem, tot i que queda a criteri de cada entitat organitzadora, la possibilitat d’organitzar rutes familiars per acostar els més petits al nostre món.

Com sempre, com en totes les activitats organitzades per les entitats excursionistes, aprofitem l’activitat per difondre els nostres valors, com són l’esforç, la solidaritat i el respecte per l’entorn. Comptem que aquesta proposta pot acostar gent diversa poc habitual dels centres excursionistes, fet que podem aprofitar per exposar les diferents activitats i potenciar la vida dels clubs.  La nostra entitat, el Centre Excursionista Tarragona va interessar-se per aquesta activitat i durant la primera edició al 2019 ha estat la primera entitat excursionista arreu de Catalunya en realitzar una de les sortides del calendari del RODACAMINS-2019.

Una preciosa excursió, que varen proposen els nostres amics de  Club Ciclista Bike Ghost Riders Tarragona entitat de la nostra ciutat dedicada al ciclisme molt especialment a la BTT, i amb la que col.laborem des de la seva creació. Es tractava d’un recorregut per la vessant Est de la Serra de Montsant, dins de la comarca del Priorat. Corriols, molta muntanya i racons preciosos.

Aquest any ‘RODACAMINS-2020’ hem volgut apropar-nos a la nostra ciutat, Tarragona i la seva anella verda i més enlla, boscos, senderons i turons amb una vista excepcional. Son 32 km plens de historia, de natura i horitzons, es tracta d’un recorregut amb un desnivell de 557 m i passa per :

Tarragona (Camp de Mart), Coves del Llorito, Pins Manous, Mas de Rafel, Mas Blanc, Ardenya, La Riera, Ferran, Mèdol, Mas de Cusidó, Mas de Sorder, Boscos de Tarragona, camí de la Budellera, vall de l’Arabassada, Tarragona (Camp de Mart). 

Rodacamins del 2019, sortida des de el Refugi Montsant d’Albarca

Aquest any de nou comptem amb el suport i participació dels Club Ciclista Bike Ghost Riders Tarragona. Us esperem a totes i tots per gaudir d’un recorregut especial, intentarem fer-lo un xic més especial amb alguna parada i l’explicació d’un expert, dels llocs d’interès pels que passarem amb la nostra bicicleta BTT, tot acompanyat amb un xic de menjar i beguda per no perdre la força en tot el recorregut.

 

US ESPEREM !!!

 

La normativa de Rodacamins de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) que aquest any compleix 100 anys. Clikeu !!

 

 

RECOMANACIONS 


En cas d’accident

  • Aviseu a l’organització el més aviat possible.
  • Mantingueu la calma i no oblideu el protocol PAS: Protegir, Avisar i Socórrer.
  • L’organització prèviament ja ha informat de l’esdeveniment als cossos que formen EMERGENCIES 112, per seguretat, prevenció o en cas d’accident, també pot fer servir
    l’aplicació My112, que connecta l’usuari directament amb el centre 112 d’emergències i permet l’enviament automàtic de les coordenades de localització. A part d’això, l’aplicació rep avisos d’emergències properes a la posició actual i informació actualitzada.
  • El número de telèfon europeu d’emergències és el 112. Tingueu en compte que les trucades a aquest servei es poden fer sempre que hi hagi cobertura de qualsevol companyia i fins i tot amb el telèfon bloquejat.
  • Cal que sigueu molt precisos amb el missatge que transmeteu i dir el lloc de l’accident; el nombre de persones accidentades i l’edat; la situació de l’accidentat: si està ferit, conscient, si sagna i si respira i precisar les condicions meteorològiques del lloc de l’accident.
  • No mogueu la víctima si no és per un perill imminent, tapeu-la per protegir-la del sol o del fred, tranquil·litzeu-la i no li doneu menjar ni beure.

Serveis d’emergències

El número de telèfon 112 centralitza totes les trucades d’emergències a Catalunya. Aquest és un servei d’emergències d’àmbit europeu que dóna resposta immediata les 24 hores del dia.

INSCRIPCIONS  A TRAVÉS DE LA WEB DE LA FEEC


http://inscripcions.feec.cat/index.php?arxiu=fitxa_esdeveniment&id_esdeveniment=768826

INSCRIPCIONS A TRAVÉS DE LA WEB DEL Centre Excursionista Tarragona


També et pots inscriure a traves de la nostra web, seguiu els passos que indica la mateixa:

4€ d’inscripció als federats FEEC / FEDME.

9€ als NO federats FEEC / FEDME.

  • Nota: Els socis de BGR podran participar, sempre que acreditin la possessió de la llicencia federativa de ciclisme i pagant els 4€ d’inscripció.

 

Info
Categoria: ,
Lloc: Tarragona
Data: 19/04/2020
Data fi: 19/04/2020
Hora sortida: 10:00 h
Lloc de sortida: Camp de Mart (Tarragona)

Sense Comentaris

Respondre