
En el marc de l’Any Fabra l’objectiu del cicle és centrar-nos en el Pompeu Fabra excursionista, i en els valors que l’excursionisme representa tant en la figura del lingüística com en la història de la cultura catalana. Des de Tarragona ens volem aproximar també al primer excursionisme a la nostra ciutat.
L’eix del programa que presentem té per tant, la finalitat de divulgar tant Pompeu Fabra com l’excursionisme, i ho hem fet sumant els esforços de l’excursionisme tarragoní amb el Centre Excursionista Tarragona, junt amb altres entitats dedicades a la llengua i a la difusió cultural, com és el Centre de Normalització Lingüística, la Biblioteca Pública de Tarragona, el Servei Territorial del Departament de Cultura i la Direcció General de Política Lingüística així com la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC). Tot plegat amb la voluntat de poder arribar amb força a la ciutadania de Tarragona.

Dimarts 16 d’octubre: Conferència / Diàleg
Lloc: Biblioteca Pública de Tarragona; C/ Fortuny, 30.
Hora de l’esdeveniment: 19:30 h
“La muntanya protagonitzada per filòlegs excursionistes catalans, i el seu significat per al nostre país, així com què passava a Tarragona en l’àmbit excursionista”
A càrrec de:

Dr. Francesc Roma i Casanovas
Dr. Francesc Roma i Casanovas: Historiador i sociòleg especialitzat en excursionisme, és autor de diverses guies i llibres sobre aquest tema. L’any 2010 es va doctorar a la Universitat Ramon Llull amb una tesi sobre l’excursionisme actual a casa nostra. Té més de vuitanta referències al Catàleg Col·lectiu de les Universitats Catalanes.
I de:

Sr. Rafel López-Monné
Sr. Rafel López-Monné: (Tarragona, 1964) és geògraf i fotògraf, li agrada mirar i explicar allò que veu. Les muntanyes formen part dels seus paisatges més viscuts. Actualment combina les tasques de fotògraf, redactor d’articles i consultor especialitzat en turisme a peu, amb la docència a l’Escola de Turisme i Oci de la Universitat Rovira i Virgili,i forma part de la història del Centre Excursionista Tarragona, entitat hereva del Muntanyenc (1923) i la Ginesta (1929).
Sense Comentaris