Serra de Llaberia – Crestes de la Seda – Cavall Bernat – la Dovia

Serra de Llaberia – Crestes de la Seda – Cavall Bernat – la Dovia

Info

Esplèndida caminada per la Serra de Llaberia, fent un magnífic recorregut circular, i complementari al que farem amb el Ramon Canela, molt entretingut, variat i divertit, amb trams de cert risc, però que amb precaució no presenten cap mena de dificultat i que contribueixen a gaudir d’aquesta ruta.

 • Temps aprox.: 7 -8 h
 • Desnivell: 780 m
 • Distancia: 15,2 km

Iniciem la ruta en Pratdip, seguim el camí del Canal fins a arribar a l’era del Mas del Colomer, per anar a trobar una pista que anirem seguint, fins que poc després d’arribar al camí de les Carabasses, trobem uns pals indicadors, que ens marquen el camí de l’esquerra per pujar a Mont-Redon, que seguim i així, ben aviat arribem al Coll de la Seda, des d’on ja veiem tot el tram que ens espera per les Crestes de la Seda.

El pas per aquestes crestes, està molt ben senyalitzat i així, mentre anem pujant, hem d’anar fent petites grimpades per les roques, ajudats per cordes, cadenes i cables en els trams més delicats, fins que arribem al pas dels Siscos (pas evitable), on s’ha de pujar entre dues grans roques i ajudats per una llarga cadena i petits trams de cadena que formen graons, per on anar enfilant-nos. Passat aquest pas, tenim davant nostre el Pas del Senglar que no representa cap dificultat i arribem al Balcó de Mont-Redon amb el cingle del Panxot a la dreta.

La ruta que mostra el video de a “Quatre passes” de TAC 12 amb el nostre soci Josep maria Bonachi, es igual fins arribar a Mont-redó la resta es totalment diferent.

Encarem la pujada al cim, mentre gaudim de les esplèndides vistes sobre la serra de Llaberia, amb els cims de la Miranda, la Creu, Tossal Gran, el Cavall Bernat i la Mola de Colldejou. Reprenem la marxa, baixant del cim cap al Pla de Fornells i el Portell de la Roca Mitjanera 810 m, des d’on anem fins als peus del Cavall Bernat.

La pujada a aquesta imponent roca, cal fer-la ajudats primer per una llarga corda i després per una cadena que ens permet salvar un tram aeri, passat el qual arribem de seguida al cim, senyalitzat per una Creu i on les vistes són imponents. Baixem, desfent amb molta precaució el camí de pujada seguim la carena per la Punta de Fornells la Punta dels Frares, trobem el radar meteorològic Tivissa-Llaberia, després anem a La Creu de la Miranda i posteriorment la Miranda de 919 m.

Si fent fins aquí hem anat bé de temps i hi ha ganes de gaudir més d’aquesta serra espectacular podem completar l’itinerari anant a veure el Pont Natural (la Foradada) i baixar en acabat al Clot dels Arenals i les Covetes de Cal Vaquer, més tard enfilem el camí fins al Coll dels Colivassos una vegada aquí anirem baixant i trobarem a la nostra esquerra la Font de Ferro i la Cova Porta de la Dòvia i un corriol que ens porta fins al Racó de la Dòvia, continuarem davallant per la Dòvia fins a trobar el PR-C 90 a l’altura de la Font de la Romiga, aquest petit recorregut comarcal ens portarà fins a Pratdip.

NORMATIVA I RECOMANACIONS:


INTRODUCCIÓ

No som cap, empresa de viatges, ni d’aventura, som una associació esportiva sense ànim de lucre, totes i tots els socis som part integrant del funcionament del mateix i amb les nostres quotes intentem cobrir els serveis que desitgem gaudir, refugi, rocòdrom, material de préstec, etc., on tots els serveis que es mantenen, són gestionats, per sòcies i socis de forma totalment altruista, la junta directiva, el grup d’escalada i tot allò que pugui venir, són sòcies i socis voluntaris. Així com les sòcies i socis coordinadors de cada sortida, excursionistes amb experiència, però absolutament voluntaris.

TRANSPORT

 • Els trajectes fins a arribar al lloc de sortida i evidentment la tornada, bé sigui en els nostres vehicles o com en algunes ocasions amb autocar. No estan coberts per les assegurances tant temporals com anuals de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya, ha d’existir l’assegurança del vehicle que hauria de cobrir els acompanyants o en el cas d’un servei públic com és un autocar una assegurança especial pels possibles accidents dels seus ocupants.
 • La majoria de les activitats que organitzem depenen del vostre transport per arribar al lloc de sortida i arribada, ja que la majoria són de tipus circular, és, per tant, molt important indicar la vostra disposició real de transport a secretaria. En el cas que no disposeu de cap vehicle, es prendrà nota i intentarem organitzar el desplaçament en el cotxe d’algun altre excursionista amb vehicle i que participi en la mateixa activitat.
 • Pot ser que no existeixi lloc en cap vehicle el que farà impossible realitzar l’excursió o l’activitat muntanyenca.
 • Només en cas que s’apuntin a l’excursió una quantitat igual o superior a 27 persones, es podria tramitar els serveis d’un autocar, encara que això no sempre serà possible.
 • El Centre Excursionista Tarragona després de veure diversos estudis del cost d’un kilòmetre en cotxes de distintes tecnologies, cost de manteniment i impostos, agafem la feta per l’Agència Tributària que diu que el cost mitjà és de 0,20 € per kilòmetre, cost que RECOMANEM es pugui pagar al titular del vehicle.
 • Evidentment, és aquest, el titular del vehicle, qui dirà l’última paraula, del cost del viatge o simplement no fer pagar res, procurant informar, en pujar al cotxe i abans de començar el viatge al lloc de partida.

ASSEGURANCES I SOCI TEMPORAL

 • És obligatori la possessió de la llicencia federativa amb l’assegurança d’accident i responsabilitat civil, amb les cobertures asignades a cada tipus, be sigui l’anual o com a minim la temporal de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) per poder participar en les iniciatives esportives organitzades per la nostra entitat.
 • També és obligatori fer saber a secretaria la intenció de participar en la sortida o l’esdeveniment anunciat. A través de la nostra web, del nostre correu electrònic info@centreexcursionistatarragona.com o personant-se al nostre local social (Secretaria) o bé trucant 977240250, dimarts o dijous de 18 fins a 20 h.

Sòcies i socis del Centre Excursionista Tarragona

 • Recomanem a totes i tots els nostres socis que obtinguin la llicència federativa de l’any en curs.
 • En cada sortida, és obligatori, està assegurat, l’assegurança temporal per un, dos o tres dies, pels socis del Centre Excursionista Tarragona, tenen preu especial: un dia 4 €, dos dies 5 €, tres dies 6 €. *
 • *En aquest cas especial de cinc dies serà de: 8 € als socis del CET.

Amb Llicència Federativa FEEC/FEDME i no socis del Centre Excursionista Tarragona

•Els excursionistes que estiguin en possessió de la llicència federativa de l’any en curs i no siguin socis de la nostra entitat han d’informar a secretaria de la seva intenció de participar-hi i donar el nom complert, NIF, codi del carnet federatiu, tipus de llicència i telèfon mòbil, així com realitzar un donatiu de 5 €, per dia d’excursió.

No socis i No Llicència Federativa FEEC/FEDME

 • Els excursionistes que vulguin gaudir d’algunes de les nostres activitats i no són socis del Centre Excursionista Tarragona i tampoc estan en possessió de la llicència federativa, hauran de forma preceptiva, treure’s l’assegurança temporal de la FEECi per tant haureu de passar per secretaria o bé a través de la web, per donar les vostres dades personals (nom i cognoms, NIF, data de naixement, telèfon mòbil i correu electrònic) per realitzar les gestions de donar-vos d’alta com a soci temporal de l’entitat excursionista i llavors poder tramitar l’assegurança temporal de la FEEC.

Soci Temporal del Centre Excursionista Tarragona

 • Quota soci/a temporal del CET: un dia 5 €, dos dies 7 € i màxim tres dies 9 €.

Assegurança Temporal FEEC

 • Assegurança Temporal FEEC: un dia 5 €, dos dies 6 € i tres dies 7 €.

NOTIFICACIONS I PAGAMENT

En tots els casos s’ha de notificar a tot tardar l’últim dijous anterior a la sortida, ja que l’empresa asseguradora ha de tenir les dades de l’excursionista i el pagament del mateix abans de realitzar l’activitat. Una vegada tramitat s’ha d’informar a l’excursionista, de la pòlissa per conèixer que cobreix i fins a quins límits, així com l’albarà de pagament, que fa de certificat de pagament.

Si no és possible passar pel nostre local social (secretaria), podeu fer una transferència amb el concepte -. SISCU.- i el vostre nom complet, a més heu d’enviar un correu electrònic donant les dades que en cada cas fan falta, afegint l’arxiu acreditatiu de la realització de la transferència.

CaixaBank: ES46 2100 0006 3402 0123 9318   / BBVA: ES55 0182 1238 6702 0026 1708

O millor encara, podeu fer servir l’opció d’ INSCRIURE’M que hi ha en aquesta mateixa pàgina.

ON TROBAR-NÓS

C/Sant Antoni Maria Claret, 11 baixos interior. 43002 Tarragona
Telèfon: 977 24 02 50
E-mail: info@centreexcursionistatarragona.com

Horaris:
Secretaria: Dimarts i dijous de 18 – 20h.

Coordinador Voluntari de l’Activitat: Lope Matarredona  620 51 30 32 .

Info
Categoria:
Lloc: Pratdip (Baix Camp)
Data: 19/03/2023
Data fi: 19/03/2023
Lloc de sortida: parking zona blava rera estació d'autobusos
Hora:: 07:30 h

Sense Comentaris

Respondre