VIA FERRADA I BARRANC

L'estiu i l'aigua, vies ferrades sobre el mar i descens de barrancs

VIA FERRADA I BARRANC

Info

Via Ferrata Cala del Molí a la tarda i el barranc a realitzar, podria fer-se el Barranc de les Anelles, el de Gorgues del Llech o el de Riera d’Osor.

A l’estiu sempre intentem organitzar alguna sortida divertida, plena d’aventura (..controlada) i d’aigua, molta aigua, molt a pesar de la sequera que estem patim aquest any. Aquest agost us oferim un primer dia on farem la Via Ferrada Cala del Molí, situada a Sant Feliu de Guíxols en plena Costa Brava, és l’única via ferrada del món sobre la mar.

L’endemà faríem un barranc durant tot el dia (el barranc a realitzar dependrà de les condicions de cabal, però podríem fer el Barranc de les Anelles, el de Gorgues del Llech o el de Riera d’Osor). Aquest any i suposem que per la sortida de la pandèmia i d’altres “històries” la gent està sortint tant que no hem pogut trobar albergs o hotelets i dormirem en el Càmping Castell Montgrí on tindrem les tendes de l’organització ja preparades per dormir.


La Via Ferrata Cala del Molí amb guia té aquesta programació:

Al llarg de la ruta trobaràs parets de granit taronja i quars, que en contrast amb els tons blaus de la mar, fan de la Via ferrada Cala del Molí, una de les més belles de Catalunya. La via va ser construïda per primera vegada en 2002 i tancada per incident tècnic en 2003. La via va ser reconstruïda per l’ajuntament de Sant Feliu de Guixols en 2013.

La via ferrada Cala Moli precisa un mínim d’estat físic, no és molt difícil però tampoc és molt senzilla. Té dos trams. El primer tram és una K2 i el segon tram és una K3 en l’escala Hüsler.
En el primer tram hi ha un flanquejo a l’inici, diferents tipus de ponts, el famós pas de la prenyada, en general sense una dificultat excessiva. El segon tram ens posarà a prova psicològicament, no es requereix un estat físic molt elevat, però si gestionar la coordinació de braços i cames amb fluïdesa. S’ha de mantenir una actitud de tranquil·litat, de serenitat, de manera que ens permetrà gaudir de l’experiència. En aquest tram és obligatori no tenir vertigen, en algun punt estarem a 28 metres d’altura.

Hora de trobada: a les 14h
Punt de trobada: Aparcament gratuït davant el Club Nàutic de Sant Feliu de Guíxols. https://goo.gl/maps/hkRQNG28KqmUtKr87

Informació pràctica

Qui pot venir?

 • Qualsevol persona major de 16 anys, amb permis del tutor/a.

Equipaments

Material bàsic del participant:

 • Roba còmoda i esportiva.
 • Calçat esportiu o de muntanya.
 • Guants de bici o de pell sense dits (opcional).
 • Menjar i beure per la durada de tota l’activitat.
 • Mínim de 4 persones per fer grup

Inclou:

 • Lloguer del material tècnic (arnés, casc, cordes, caps d’ancoratge, etc).
 • Guia tècnic titulat.
 • Assegurança d’accidents i R.C.
 • Fotos de l’activitat.

Dormirem al Càmping Castell Montgrí :  Camping en l’Estartit, Costa Brava.

Qualitat i confort és el que trobéssiu en els nostres allotjaments repartits en diverses zones del càmping. Des dels tradicionals bungalows, equipats fins a l’últim detall, passant per les noves i modernes botigues, com és el cas del Glamping. També disposem d’una àmplia zona d’acampada apta per a tota mena de motor homes i botigues.

Dia 28 un barranc durant tot el dia,el barranc a realitzar dependrà de les condicions de cabal d’aigua, però podríem fer el Barranc de les Anelles, el de Gorgues del Llech o el de Riera d’Osor.

El Barranc de les Gorgues del Llech és, sens dubte, el barranc per excel·lència del Massís del Canigó. Molt aquàtic, amb infinitat de salts i tobogans que fan del Llech el millor barranc del Pirineu Oriental.

09:30 Punt de trobada lloc a convenir.
09:30-11:00 Arribar a Prades (França).
11:00-11:30 Preparació materials i explicació prèvia de l’activitat.
11:30-12:00 Aproximació a peu fins al riu.
12:00-16:00 Activitat de barranquisme.
16:00-16:30 Retorn al pàrquing.
16:30-17:00 Petit pica-pica al final de l’ activitat.
17:00-18:30 Retorn.

El Barranc de Les Anelles (Ceret) és un barranc d’iniciació, ideal per a grups i per realitzar en família.
És un barranc molt aquàtic que agrada a tothom, ple de tobogans i salts a dojo! canyoning

09:30 Punt de trobada  lloc a convenir.
09:30-10:30 Arribar a Ceret (França).
10:30-11:00 Preparació materials i explicació prèvia de l’activitat.
11:00-11:30 Aproximació a peu fins al riu.
11:30-15:00 Activitat de barranquisme.
15:00-15:30 Retorn al pàrquing.
15:30-16:00 Petit pica-pica al final de l’ activitat.
16:00-17:00 Retorn.

La Riera d’Osor es troba en el cor de les Guilleries concretament a la comarca de la Selva. La Riera d’Osor és el corrent d’aigua amb més cabal de les Guilleries, és a la comarca de la Selva i transcorre pels municipis de Sant Hilari Sacalm, Anglés i Osor i finalment desemboca en el riu Ter. Es tracta d’un barranc molt entretingut, de poca dificultat, de nivell inicial. Gaudirem d’un entorn salvatge i solitari enmig de les Guilleries, on podrem saltar des de diferents llocs i practicar la tècnica de ràpel des de diferents altures.

Podria ser el barranc de Riera d’Osor. Prop a la població de Sant Hilari Sacalm i limitat amb la plana de Vic i el massís de Montseny aquest barranc ens ofereix un entorn envoltat de bosc mediterrani entre alzines, sureres, castanyers i fagedes entre d’altres. La riera d’Osor és un afluent del riu Ter i és el curs del riu més cabalós dels que neixen a la Serra de les Guilleries. Aquest barranc compta amb diversos salts d’aigua. Gorgues, ràpels i algun tobogan en aquest entorn idíl·lic. Amb un nivell fàcil el barranc Riera d’Osor és ideal per iniciar-se i practicar la tècnica de ràpel. El primer el farem en una roca sense aigua per arribar al primer salt i preparar-nos per al segon ràpel que ja serà per aigua.

INCRIPCIÓ I LIMIT DE DATA

Per fer l’inscripció haurem de fer una transferencia de 80 €   

 • Allotjament: Càmping Castell Montgrí la nit del 27 d’agost. Característiques: Dormir a una parcel·la del càmping, amb les nostres tendes d’acampada.

Com a part de la celebració dels 50 anys del Centre Excursionista Tarragona tot el pack us sortira per  80 €:  Via ferrada+ Barranc + Dormir al Camping.


 • En el cas del barranquisme necessitarem alçada i pes de tots el participants
 • A més l’empresa que ens ho prepara disposa de botes tècniques Adidas Terrex Hydro Lace per realitzar el barranc. Són de lloguer i tenen un preu de 10€ el parell.
 • Si algú no vol utilitzar les seves esportives per fer el barranc i prefereix utilitzar la mateixa bota que fem servir el guies, ja que aporta més adherència i protecció, es poden llogar i necessitarem saber el nº de peu.

EL 15 D’AGOST ES LA DATA LIMIT PER TANCAR EL GRUP.

 

NORMATIVA I RECOMANACIONS:


INTRODUCCIÓ

No som cap, empresa de viatges, ni d’aventura, som una associació esportiva sense ànim de lucre, totes i tots els socis som part integrant del funcionament del mateix i amb les nostres quotes intentem cobrir els serveis que desitgem gaudir, refugi, rocòdrom, material de préstec, etc., on tots els serveis que es mantenen, són gestionats, per sòcies i socis de forma totalment altruista, la junta directiva, el grup d’escalada i tot allò que pugui venir, són sòcies i socis voluntaris. Així com les sòcies i socis responsables de cada sortida, excursionistes amb experiència, però absolutament voluntaris.

TRANSPORT

 • Els trajectes fins arribar al lloc de sortida i evidentment la tornada, be sigui en els nostres vehicles o com en algunes ocasions amb autocar. No estan coberts per les assegurances tant temporals com anuals de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC), ha d’existir l’assegurança del vehicle que hauria de cobrir els acompanyants o en el cas d’un servei públic com es un autocar una assegurança especial pels possibles accidents dels seus ocupants.
 • La majoria de les activitats que organitzem depenen del vostre transport per arribar al lloc de sortida i arribada, ja que la majoria són de tipus circular, és per tant molt important indicar la vostra disposició real de transport a secretaria. En el cas que no disposeu de cap vehicle, es prendrà nota i intentarem organitzar el desplaçament en el cotxe d’algun altre excursionista amb vehicle i que participi en la mateixa activitat.
 • Pot ser que no existeixi lloc en cap vehicle el que farà impossible realitzar l’excursió o l’activitat muntanyenca.
 • Només en cas que s’apuntin a l’excursió una quantitat igual o superior a 27 persones, es podria tramitar els serveis d’un autocar, encara que això no sempre serà possible.
 • Queda a criteri del propietari del vehicle la forma de compensació del desplaçament per realitzar l’activitat prevista i per tant aquest hauria d’explicar a totes i tots que pugin al seu vehicle com ho faran per compensar la despesa que representa fer servir un cotxe ‘x’ quilòmetres.

ASSEGURANCES I SOCI TEMPORAL

 • És obligatori la possessió de la llicencia federativa amb l’assegurança d’accident i responsabilitat civil, amb les cobertures asignades a cada tipus, be sigui l’anual o com a minim la temporal de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) per poder participar en les iniciatives esportives organitzades per la nostra entitat.
 • També és obligatori fer saber a secretaria la intenció de participar en la sortida o l’esdeveniment anunciat. A través de la nostra web, del nostre correu electrònic info@centreexcursionistatarragona.com o personant-se al nostre local social (Secretaria) o bé trucant 977240250, dimarts o dijous de 18 fins a 20 h.

Sòcies i socis del Centre Excursionista Tarragona

 • Recomanem a totes i tots els nostres socis que obtinguin la llicència federativa de l’any en curs.
 • En cada sortida, és obligatori, està assegurat, l’assegurança temporal per un, dos o tres dies, pels socis del Centre Excursionista Tarragona, tenen preu especial: un dia 4 €, dos dies 5 €, tres dies 6 €.

Amb Llicència Federativa FEEC/FEDME i no socis del Centre Excursionista Tarragona

 • Els excursionistes que estiguin en possessió de la llicència federativa de l’any en curs i no siguin socis de la nostra entitat han d’informar a secretaria de la seva intenció de participar-hi i donar el nom complert, NIF, codi del carnet federatiu, tipus de llicència i telèfon mòbil, així com realitzar un donatiu de 5 €, per dia d’excursió.

No socis i No Llicència Federativa FEEC/FEDME

 • Els excursionistes que vulguin gaudir d’algunes de les nostres activitats i no són socis del Centre Excursionista Tarragona i tampoc estan en possessió de la llicència federativa, hauran de forma preceptiva, treure’s l’assegurança temporal de la FEECi per tant haureu de passar per secretaria o bé a través de la web, per donar les vostres dades personals (nom i cognoms, NIF, data de naixement, telèfon mòbil i correu electrònic) per realitzar les gestions de donar-vos d’alta com a soci temporal de l’entitat excursionista i llavors poder tramitar l’assegurança temporal de la FEEC.

Soci Temporal del Centre Excursionista Tarragona

 • Quota soci/a temporal del CET: un dia 5 €, dos dies 7 € i màxim tres dies 9 €.
 • Un dia, Nenes i nens de 0 a 5 anys: 0 €, de 6 a 11 anys: 3,5 €, de 12 fins 16€: 4 € a partir de 16 anys: 5 €

Assegurança Temporal FEEC

 • Assegurança Temporal FEEC: un dia 5 €, dos dies 6 € i màxim tres dies 7 €. En les assegurances temporals: No hi ha preus per nens i nenes menors d’edad.

NORMES COMPORTAMENT

 • Quan un excursionista o un grup ve a una determinada activitat del CET, aquest es compromet a seguir en tot moment les indicacions del guia, sigui aquest voluntari de l’entitat o professional, que tindrà cura de garantir la seguretat del grup.
 • El CET es reserva el dret de cancel·lar o modificar qualsevol activitat publicada i amb inscripcions que per raons meteorològiques puguin comprometre la seguretat del grup o l’objectiu de la sortida. Així mateix, també es modificarà l’activitat si el nivell físic o tècnic del/s excursionista/es es mostra insuficient per a l’activitat programada.
 • En cas de mal comportament d’un/a excursionista, manca de respecte envers els companys o envers el medi natural, o d’un comportament que pugui afectar la seguretat de la resta del grup, el responsable de la sortida es reserva el dret d’expulsar aquesta/es persona/es sense possibilitat de reemborsament de l’import pagat si aquest existeix.
 • Les activitats del CET estan encaminades al foment de les bones pràctiques mediambientals. Els excursionistes acceptaran el seguiment d’aquestes pràctiques com a part de l’activitat contractada tot i no ser-ne el contingut principal.
 • Abans de començar qualsevol activitat, el client es compromet a informar el responsable de la sortida qualsevol problema de salut que pugui afectar el correcte desenvolupament de l’activitat.
 • D’acord amb el Decret 56/2003 que regula les activitats fisicoesportives en el medi natural, la participació de menors d’edat en aquestes activitats ha d’anar acompanyada d’un permís escrit d’autorització dels pares o tutors en el qual ha de constar la identificació de l’activitat la qual autoritzen, això serà per aquells menors de 16 a 18 anys, si són menors de setze anys aquest a d’estar acompanyat d’una persona major d’edat que estigui a càrrec d’ell/a durant l’excursió i que també signarà un document acceptant aquest fet.

NOTIFICACIONS I PAGAMENT

En tots els casos s’ha de notificar a tot tardar l’últim dijous anterior a la sortida, ja que l’empresa asseguradora ha de tenir les dades de l’excursionista i el pagament del mateix abans de realitzar l’activitat. Una vegada tramitat s’ha d’informar a l’excursionista, de la pòlissa per conèixer que cobreix i fins a quins límits, així com l’albarà de pagament, que fa de certificat de pagament.

Si no és possible passar pel nostre local social (secretaria), podeu fer una transferència amb el concepte -. AIGUA .- i el vostre nom complet, a més heu d’enviar un correu electrònic donant les dades que en cada cas fan falta, afegint l’arxiu acreditatiu de la realització de la transferència.

CaixaBank: ES46 2100 0006 3402 0123 9318   / BBVA: ES55 0182 1238 6702 0026 1708

O millor encara, podeu fer servir l’opció d’ INSCRIURE’M que hi ha en aquesta mateixa pàgina.

ON TROBAR-NÓS

C/Sant Antoni Maria Claret, 11 baixos interior. 43002 Tarragona
Telèfon: 977 24 02 50
E-mail: info@centreexcursionistatarragona.com

Horaris:
Secretaria: Dimarts i dijous de 18 – 20h.

Coordinador Voluntari de l’Activitat:  Jordi Aluja, 660894138.

 

Info
Categoria:
Lloc: Sant Feliu de Guixols (Emporda - Costa Brava)
Data: 27/08/2022
Data fi: 28/08/2022
Hora sortida: 9:45 h
Lloc de sortida: Pàrquing dissuasiu del Cementiri

Sense Comentaris

Respondre