La Generalitat posa en marxa mesures dràstiques als espais naturals per l’alt risc d’incendis

La Generalitat posa en marxa mesures dràstiques als espais naturals per l’alt risc d’incendis

El Govern de la Generalitat de Catalunya ha anunciat restriccions estrictes a 275 municipis i 20 comarques del país a partir de les 12 del migdia d’aquest divendres 15 de juliol.

L’episodi d’altes temperatures i sequera prolongat, ha obligat al Govern a començar a dibuixar un nou mapa de restriccions per als pròxims dies.

Ha estat el mateix conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, qui ha anunciat “restriccions severes” i que “no són senzilles” per combatre una onada de calor “persistent”, perquè els models no preveuen quan acabarà.

Interior ha activat la fase d’alerta dels plans PROCICAT i INFOCAT i també el pla ALFA 3. En total 9 massissos són on de moment s’aplicaran les restriccions: Montgrí, cap de Creus, l’Albera, les Gavarres, Montsec d’Ares, Montsec de Rúbies, Baronia de Rialp, Montserrat i Sant Llorenç del Munt i l’Obac.

Pel que fa a les comarques on hi ha municipis amb restriccions són: l’Alt Empordà, l’Alt Penedès, l’Alt Urgell, l’Anoia, el Bages, el Baix Empordà, el Baix Llobregat, el Baix Penedès, el Barcelonès, el Garraf, el Gironès, el Maresme, el Moianès, la Noguera, el Pallars Jussà, el Pla de l’Estany, la Segarra, el Solsonès, el Vallès Occidental i el Vallès Oriental.  A la resta de comarques del país, les mesures seran recomanacions.

El pla s’anirà revisant els pròxims dies depenent de l’evolució de les condicions meteorològiques.  Des de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya demanem que se segueixin les indicacions del Govern i que es limitin les sortides a espais naturals encara que aquests no estiguin en les mateixes restriccions.

Els dos primers punts comporten detalls a tenir en compte per a tots els federats i federades:

  1. La suspensió de totes les activitats d’educació en el lleure de tipus acampada, ruta i ruta esportiva, així com d’aquelles activitats esportives que es desenvolupin en el medi natural i altres que tinguin condicions equivalents. Les activitats s’han de desplaçar a un nucli habitat o població, i si això no és possible, retornar al punt d’origen
  2. La restricció de les activitats vinculades als casals de vacances, colònies i estades esportives i equivalents, a l’entorn immediat de les edificacions on es faci la pernocta.

 

Des del cos dels Agents Rurals s’ha emès un nou model de Pla Alfa on s’ha dibuixat la delicada situació de pràcticament tot el país.

Sense Comentaris

Respondre