REFUGIS DEL CET

Refugis

REFUGI MONTSANT
Albarca (Tarragona)

Alguns dels socis del Grup Excursionista Muntanyenc (1923 – 1936/ 1951- 1972), i com a pioners de la idea, Carles Pallach i Leandre Lerin, ja fa molts anys van adquirir una casa de pagès en molt mal estat a Albarca, poble que ja aleshores tenia pocs habitants i que començava a estar abandonat, cosa que abaratia la compra dels immobles, amb la idea de convertir-la en un refugi per als socis, llavors del G.E. Muntanyenc i, com no, per a tots els excursionistes d’arreu que volguessin endinsar-se a la serralada del Montsant o a la de la Llena ja que Albarca es troba més o menys al mig d’aquestes carenes muntanyoses plenes de bonics racons.

El Grup Excursionista Muntanyenc va adquirir l’immoble, però quedava una costosa i llarga tasca; arranjar el casalot per fer-lo habitable. Així que es va invertir en treball i esforç personal que va ocupar molts caps de setmana i es van emetre uns bons de 25 pessetes que els socis van cobrir. Fins que el 1962 es va inaugurar i començà a funcionar pel goig del món excursionista de les nostres contrades. Però el temps no passa sense deixar les seves marques al refugi, que es va tornar fins i tot perillós pel seu estat, per la qual cosa va ser clausurat i tirat a terra pels voltants del 1975.  Però la Junta Directiva del ja Centre Excursionista Tarragona veu la necessitat de construir de nou el refugi Montsant d’Albarca i després d’algunes gestions i reunions amb la Diputació de Tarragona, que ja havia aportat ajudes a entitats excursionistes i construït refugis arreu de la província, com el de la Figuera, accepta la proposició de la Junta del CET i aporta per a la realització de l’obra 3.187.557 de pessetes. Això passa al desembre de 1981. Les obres van durar fins el 1983 ja que a l’hivern era de vegades impossible treballar amb les temperatures gèlides que es poden arribar a assolir al Montsant. De totes maneres la re- inauguració del refugi Montsant d’Albarca va tenir lloc el 13 de març de 1983, amb un seguit d’actes com una missa d’inauguració, celebrada per mossèn Tomàs, un aperitiu per als assistents i un dinar de motxilla.

Capacitat

Per a 24 persones amb lliteres.

Habitacions

1 habitació amb lliteres, 2 banys amb aigua calenta i 1 gran sala-menjador amb terrassa.

Serveis

Cuina lliure i menjars (prèvia reserva), informació i orientació.

Punts culminants

Roca Corbatera 1.166 m.

Pobles propers

Ulldemolins, Cornudella, Prades, La Morera del Montsant, Margalef.

,,

Les vistes són fantàstiques, l' entorn immillorable, molt nèt i no deixeu de tastar els complets sopars! Ha estat un molt bon punt de partida de la nostra petita expedició.

Reserves: Luis Miguel Marín (Guarda del Refugi) al telèfon: 660 660 721.
REFUGI LEANDRE LERÍN
La Figuera (Tarragona)

El 30 de novembre de 1975 es varen celebrar els actes d’inauguració del refugi de la Figuera, li donaren el nom de refugi “Leandre Lerín” en reconeixement a un home que va fer molt per l’excursionisme dins de la nostra comarca. Fou inspirador i cofundador del Grup Excursionista Muntanyenc i membre actiu de la fusió amb el Ginesta.

Aquest refugi va ser construït gràcies a la iniciativa del Centre Excursionista Tarragona i el suport econòmic de la Diputació Provincial de Tarragona.

És un refugi que sembla un petit xalet, es troba al camí de Les Planes a uns 460 m del poble pujant en direcció oest, amb capacitat per acollir unes 20 places, amb lliteres i matalassos. Normalment està tancat i s’han de demanar les claus a la seu social del Centre Excursionista Tarragona.

Capacitat

Per a 20 persones.

Habitacions

1 sala-menjador amb lliteres i 2 banys.

Serveis

Cuina lliure i foc a terra.

Punts culminants

Pantà i Ermita de Sant Salvador de Margalef, Cadolles Fondes.

Pobles propers

Masroig, Margalef, Ulldemolins.

,,

És una caseta envoltada de terreny apta per fer activitats de camp amb la família o els amics. T’ho has de portar tot tu, però gaudeixes de tranquil·litat i llibertat.

Reserves: Ajuntament de La Figuera i Lluís Díaz al telèfon 977.29.15.00

T’INTERESSA TROBAR UN REFUGI A UN ALTRE INDRET?

XARXA DE REFUGIS DE CATALUNYA
CERCAR