Trobat el cos sense vida d’Hilaree Nelson en el Manaslu

Trobat el cos sense vida d’Hilaree Nelson en el Manaslu

Va realitzar el primer descens en esquís del Lhotse en 2018, va esquiar el Cho Oyu en 2005 i va coronar Everest i Lhotse en 24 hores en 2012. Estatunidenc de 49 anys i mare de dos fills, va desaparèixer durant el descens en esquís del Manaslu.

Hilaree Nelson va desaparèixer el dilluns 26 de setembre quan, després de coronar el Manaslu, començava el descens en esquís al costat de Jim Morrison. Aquell mateix dia, va ser impossible intentar localitzar-la a causa del mal temps. Ahir van volar els helicòpters sobre la muntanya, amb el seu company a bord, però no van trobar rastres d’ella. Avui encara és oberta l’operació de cerca i rescat.

Els aficionats a l’esquí en muntanya més extrem recordaran el nom de Hilaree O’Neill (o Hilaree Nelson O’Neill) per la seva ascensió sense oxigen i posterior descens en esquís del Cho Oyu en 2005. Ho va fer acompanyada per la telemarkista Kasha Rigby i el guia Willie Benegas. Tres anys abans, ja havia mostrat la seva carta de presentació ascendint i esquiant els cinc pics sagrats del massís de Altái (Mongòlia), per sobre dels 4.000 metres.  La seva trajectòria està plagada d’aventures i grans desafiaments superats. En 2012, es va convertir en la primera dona a ascendir dos vuit mils en 24 hores (l’Everest i el Lhotse, amb oxigen) i ha descendit amb esquís diversos grans pics dels Andes de Bolívia i l’Argentina. Les seves taules han viatjat des dels volcans de la península de Kamtxatka fins als corredors de l’illa de Baffin, passant per vessants del Pakistan i, més recentment, el massís del Vinson a l’Antàrtida.

Jim Morrison i Hilaree Nelson

Hilaree Nelson– romandrà per sempre en la història de l’himalaisme associat al Lhotse. Allí va realitzar en 2018 el primer descens integral en esquís del Lhotse, en companyia del seu compatriota Jim Morrison. La línia de la seva baixada, batejada com Dream Line, solca el famós Corredor del Lhotse, un solc llarg, estret i de fort pendent que és la principal via per a connectar amb la zona capdavantera de la quarta muntanya més alta del món.

A partir del seu assoliment en el Lhotse, Hilaree Nelson va rebre una infinitat de reconeixements. National Geographic la va nomenar com un dels Aventurers de l’Any 2018, mentre que Men‘s Journal la va seleccionar per al seu elenc de les 25 dones més aventureres dels últims 25 anys. Patrocinada per The North Face des de 1999, va ser nomenada Capitana de l’Equip d’esportistes de la marca.

 

Autor: 

Sense Comentaris

Respondre