XAVIER MARTORELL, GUANYA EL PREMI LITERARI “100 CIMS” 2021

XAVIER MARTORELL, GUANYA EL PREMI LITERARI “100 CIMS” 2021

El Comitè dels “100 Cims” va obrir en el seu dia el període de presentació de les obres per als dos concursos que enguany arriben a la dotzena edició. D’una banda, el concurs de fotografia “Fotocims” que busca una imatge de qualsevol motiu relacionat amb alguna de les 308 muntanyes que figuren al llistat de cims. D’altra banda, el premi literari “100 Cims” amb obres també relacionades amb els cims del llistat. Els relats poden descriure les impressions, vivències, sensacions o aventures que s’han experimentat en assolir un dels cims o la descripció literària de l’ascensió.

El Comitè dels ‘100 Cims’ ha resolt els premis del concurs ‘Fotocims’ i del concurs literari d’aquest 2021. Quant al ‘Fotocims’, el jurat ha decidit atorgar els premis a Alejandro Rey Rosé, Marcel Puig Puig i Jordi Costa Tomé. Pel que fa al concurs literari, els guanyadors són Xavier Martorell Boada (Centre Excursionista Tarragona, per cert  Premi Isard  premi que entrega la nostra entitat a les sòcies i socis que destaquen en algun aspecte excursionista i que porten el nom de la nostra entitat arreu), Mònica Bofill Bacardit, Jordi Sebastià Galí i Núria Arenas Sarrion.

Els guanyadors del concurs literari

En l’XII premi literari s’han presentat 14 treballs corresponents a 10 autors de 8 entitats. El jurat ha estat format per Fermí Azcona, Constantí Torres i Montse Ros, com a representants del Comitè dels “100 Cims” i Francesc Roma i Joan Escalé, com a autors de llibres i guies relacionats amb l’excursionisme. Atès que la FEEC estava en període electoral no va haver-hi cap representant de la Junta directiva.

Xavier Martorell i Boada, Premi Literari “100 Cims” 2021 i Premi Isard del Centre Excursionista Tarragona, 2019.

El jurat ha concedit el primer premi al treball “Amb un deix de senzillesa”, del qual n’és autor Xavier Martorell Boada (Centre Exc. Tarragona) i que està relacionat amb la Talaia del Montmell;

el segon premi és pel treball “El sostre del Vallès Occidental”, relacionat amb la Mola de Sant Llorenç del Munt i del qual n’és autora Mònica Bofill Bacardit (Club Exc. Madteam); i el tercer premi és per al treball  “Amunt i avall”, del qual n’és autor Jordi Sebastià Galí (Centre Exc. Terrassa) i que està relacionat amb el cim de l’Elefant. Finalment, l’accèssit se l’ha endut el treball “Aviat” del qual n’és autor Núria Arenas Sarrion (Centre Ex. Terrassa) i que està relacionat amb el Carlit.

La Trobada dels ‘100 Cims’, al novembre

El lliurament de premis està previst per al mes de novembre, durant la Trobada dels “100 Cims” que enguany organitza el Centre Excursionista d’Alcanar. Aquesta trobada s’havia de celebrar l’any passat però a causa de la situació sanitària es va haver d’ajornar.

Allà estarem acompanyant al nostre soci, que ja porta uns quants guardons, des d’aqui volem esperonar-te a que segueix escribin be siguin les teves guies com llibres de caire literari on entren molts altres aspectes que fan arribar la muntanya i la seva preservació als cors de molta gent.

Enhorabona ¡¡ Xavier Martorell de part de totes i tots els socis de la nostra entitat.

Sense Comentaris

Respondre