webinar per a la prevenció, identificació i tractament inicial de la hipotèrmia

webinar per a la prevenció, identificació i tractament inicial de la hipotèrmia

Info
La FEEC organitza un webinar per a la prevenció, identificació i tractament inicial de la hipotèrmia

L’Àrea de Seguretat de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) organitza pel pròxim 21 de febrer a les 19.30h un webinar enfocat a donar recomanacions per a la prevenció, identificació i tractament inicial de la hipotèrmia (fins i tot quan no hi ha neu). El webinar es farà a través del compte de Youtube de la FEEC.

Laura Robles Perea com a ponent i el Dr. Iñigo Soteras com a moderador, ambdós del Comitè de Salut de FEEC, ens parlaran de com prevenir i reconèixer la hipotèrmia de forma precoç i de les cures inicials, estiguem en un entorn hivernal o no. Al final de la xerrada hi haurà un torn de preguntes en el qual els oients podran fer preguntes a la ponent i al moderador.

Hipotèrmia


 

La disminució de la temperatura origina una sèrie de canvis clínics de major o menor gravetat. Així, la pell es torna pàl·lida i seca. Aquesta disminució del flux sanguini és més important en les parts més distals o exposades del cos com les mans o peus, i les orelles.
En aquestes zones la falta de flux arriba a produir pèrdua de sensibilitat, apareixent dolor quan la isquèmia es prolonga. Comencen les esgarrifances i espasmes musculars continus que donen lloc inicialment a un tremolor fi i difícil de controlar, explica el Dr. Lavilla.
Si continua baixant la temperatura corporal, disminueix el nostre metabolisme i la capacitat per a general calor (cada deu graus centígrads es redueix a la meitat). Es produeixen canvis en l’activitat cerebral amb un progressiu alentiment i descoordinació que es tradueix en una somnolència progressiva (sobretot quan la temperatura corporal és menor de trenta-dos graus centígrads).
Comencen a produir-se trastorns cardiovasculars en la tensió i sobretot en el pols, taquicàrdia i hipotensió per sota dels vint-i-sis graus centígrads. La respiració es torna superficial i lenta.
Apareixen canvis metabòlics, interrompent-se diversos cicles vitals amb fenòmens de lesió cel·lular que afecten diferents sistemes (fetge o ronyó). La mort s’acaba produint per parada cardíaca (asistòlica o fibril·lació ventricular), apareixent el coma si la temperatura baixa de vint-i-sis graus centígrads.


 

Info
Categoria:
Lloc: A les 19:30 h
Data: 21/02/2023
Data fi: 21/02/2023

Sense Comentaris

Respondre