ALCOVER-MAS DE MONRAVA-ERMITA LES VIRTUTS- NIU DE L’ÀLIGA-ALCOVER

Camins de l'Alt Camp

ALCOVER-MAS DE MONRAVA-ERMITA LES VIRTUTS- NIU DE L’ÀLIGA-ALCOVER

Info

Dificultat: Mitjana, tècnicament facil i físicament excursio llarga i amb un desnivell mig

Longitud: 14 km

Desnivell acumulat:  Aprox. 510 m

Temps: Aprox. 8h

Necessitem: Roba còmoda, entrepà (menjar), líquids (2 litres d’aigua), gorra, crema solar i moltes ganes de gaudir d’un recorregut, sorprenent i gens conegut, amb una zona que es pot classificar de clàssica del senderisme popular de les nostres comarques..

Font Freda (Alcover- Vall del Riu Glorieta)

Deixarem els cotxes en els carrers d’Alcover i anirem a trobar la vall del riu Glorieta, en la zona sud-oest del poble, prop de la piscina municipal des d’allà anirem pujant fins a trobar la Font Fresca a uns 300 metres del poble, en el camí del Molí Nou una zona tranquil·la i preparada per poder gaudir d’un pícnic amb una aigua ben neta. Seguim el camí seguint el barranc de la Font de l’Om fins a arribar al Mas de Monrava un Mas amb torres fortificades d’origen medieval des d’aquí ens dirigirem al Mas de corbella convertit en una magnífica Casa Rural.

Mas de Monravà (Alcover)

Mas de Corbella (Casa Rural)

Per camins sota l’aixopluc d’un espès bosc arribarem a l’Ermita les virtuts. Aquesta ermita que tot sigui dit necessita una intervenció urgent, està documentada des de l’any 1334. L’any 1359 ja comptaven amb una capella tot i que l’edifici que encara es conserva -en estat ruïnós- és fruit d’una reconstrucció de l’any 1442.  S’alça dalt d’una roca i està construït amb carreus de pedra tallada combinada amb trams de maçoneria, fruit de diverses refeccions. Es conserva la porta, de llinda recta, motllurada, i un campanar d’espadanya que -sorprenentment- encara es manté alçat. Cap a la fi del segle XIX ja devia estar en mal estat quan, l’any 1894, es va decidir que tots els objectes litúrgics fossin traslladats a la parròquia d’Albiol, de la qual era sufragània.

Ermita les Virtuts, segle XIII a XV (570 m)

Cal dir que els treballs que van fer els membres de la Secció Excursionista del Club de Futbol Reddis, per celebrar el 39è Dia del Camí de Muntanya va ser molt interessant fent viable l’antic camí de l’Ermita de les virtuts fins al Niu de l’Àliga i antigament fins a Mont-ral, avui en dia aquest camí recuperat en 2003, està de nou un xic malmès, per la vegetació, però encara transitable.

Niu de l’Àliga (Riu Glorieta)

Sortim de l’Ermita a trobar el camí recuperat per la Secció Excursionista del Reddis en direcció a la Font del Tinet i el Mas de Tinet fins a arribar a les Fonts del Riu Glorieta, és una zona d’un tapit bosc que ens guarirà i des d’aquí baixarem fins a arribar al Niu de l’Àliga on ens podrem refrescar i fins i tot banyar-se. Una vegada refrescats sortirem fins a trobar el camí de la séquia que ens portarà a través d’aquest camí divertit i paral·lel al riu i als altres dos grans camins de la zona fins al Mas de Fores i de nou pel PR-C 20 fins Alcover.

NORMATIVA I RECOMANACIONS:


Recomanem a totes i tots els nostres socis que obtinguin la llicència federativa de l’any en curs o bé la temporal per un o dos dies (un dia 4 € i dos dies 5 €).
És obligatori la possessió de l’assegurança temporal o anual de la FEEC per poder participar en les iniciatives esportives organitzades per la nostra entitat.
També és obligatori fer saber a secretaria la intenció de participar en la sortida o l’esdeveniment anunciat. A través de la nostra web, del nostre correu electrònic info@centreexcursionistatarragona.com o personant-se al nostre local social (Secretaria) o bé trucant 977240250, dimarts o dijous de 19 fins 21 h.


Els excursionistes que estiguin en possessió del carnet federatiu de l’any en curs i no siguin socis de la nostra entitat han d’informar a secretaria de la seva intenció de participar-hi i donar el nom complert, DNI, codi del carnet federatiu, tipus de llicència i telèfon mòbil, així com realitzar un donatiu de 5 €, per dia d’excursió.


Els excursionistes que vulguin gaudir d’algunes de les nostres propostes i no són socis del Centre Excursionista Tarragona i tampoc estan en possessió del carnet federatiu, hauran de forma preceptiva, treure’s la llicència-assegurança temporal de la FEEC i per tant haureu de passar per secretaria, per donar les vostres dades personals (nom i cognoms, DNI, data de naixement, telèfon mòbil i correu electrònic) per realitzar les gestions de donar-vos d’alta com a soci promocional o temporal de l’entitat i tramitar l’assegurança temporal de la FEEC, el cost en aquest cas, serà de 5 € quota un dia CET, és preceptiu, sinó, no es podria tramitar l’assegurança temporal de la FEEC, que també són 5 €. Si són dos dies, la quota temporal CET, és de 7 € i l’assegurança temporal de la FEEC de dos dies, són 6 €.

En tots els casos s’ha de notificar a tot estirar l’últim dijous anterior a la sortida, ja que l’empresa asseguradora ha de tenir les dades de l’excursionista i el pagament del mateix abans de realitzar l’activitat.

Si no és possible passar pel nostre local social (secretaria), podeu fer una transferència amb el concepte VIRTUTS i el vostre nom complet, a més heu d’enviar un correu electrònic donant les dades que en cada cas fan falta, afegint l’arxiu acreditatiu de la realització de la transferència.

CaixaBank: ES46 2100 0006 3402 0123 9318

O podeu fer servir l’opció d’inscriure’m que hi ha en aquesta mateixa pàgina.

ON TROBAR-NÓS

C/Sant Antoni Maria Claret, 11 baixos interior. 43002 Tarragona
Telèfon: 977 24 02 50
E-mail: info@centreexcursionistatarragona.com

Horaris:
Secretaria: Dimarts i dijous de 19 – 21h.

Responsable de la sortida: Lope Matarredona, 620513032.

 

Info
Categoria: ,
Lloc: Alcover
Data: 26/07/2020
Data fi: 26/07/2020
Hora sortida: 07:00 h
Lloc de sortida: Plaça Imperial Tarraco

Sense Comentaris

Respondre