RAFTING I BARRANQUISME AL PALLARS SOBIRÀ

AVENTURA D'AIGUA I ROCA A LLAVORSI

RAFTING I BARRANQUISME AL PALLARS SOBIRÀ

Info

05/09/2020   RAFTING

LLAVORSI-RIALP 14 KM

L’hora d’arribada al centre d’activitats de ROCROI és la que apareix a la confirmació de la vostra reserva. Al centre podeu fer ús del pàrquing per aparcar el vostre vehicle, i el primer que heu de fer és presentar-vos a la recepció del nostre centre. Allà us confirmarem la vostra reserva i la persona de recepció us donarà les indicacions necessàries abans d’iniciar l’activitat.

Un cop organitzats, se us avisarà perquè recolliu el vostre equip i us pugueu canviar als vestidors de les nostres instal·lacions. Haureu de deixar roba i pertinences als vostres cotxes i les claus del cotxe us les poden guardar a la recepció.

Quan tinguem posat el material de neoprè, us donarem el casc i l’armilla, i ens desplaçarem amb els vehicles d’empresa al punt d’embarcament situat a Llavorsí.

Allí us dirigireu al raft que us toca i coneixereu al vostre guia, el que us explicarà com funcionarà la baixada.
El guia us dirà com us heu de col·locar a l’embarcació, com remar i com situar-vos per garantir un descens còmode i segur.

El tram Llavorsí – Rialp és el tram que concentra més ràpids de la Noguera Pallaresa. La primera secció són 4km molt tranquils a excepció del ràpid de “La Rentadora” que és el primer ràpid de classe IV i que està justament sota de les nostres instal·lacions.

Després d’aquest aperitiu, ve una zona tranquil·la fins al KM5 on comencen els ràpids més llargs de la Noguera Pallaresa. El “Quatre Llarg” és segurament un dels ràpids més llargs i segurs de tots els rius en els quals es fa ràfting comercial, durant 3km gaudireu de trens d’onades, d’estrets i rul·los que us faran sentir l’emoció de les aigües braves.
Arribarem així al Pont de Gulleri que és la meitat del recorregut (8km) i a partir d’aquí a gaudir dels ràpids més intensos, com ‘La Sirga’, ‘L’Illa’, ‘El quatre Espanyol’, fins que arribarem al pont de Rialp , (KM11) i des d’aquí a Rialp tenim 3 km tranquils amb algun tren d’onades que ens portaran al final del nostre recorregut.

Un cop a Rialp el nostre transport us esperarà per recollir-vos i traslladar-vos de nou al centre d’activitats ROCROI, on podreu canviar-vos, prendre una dutxa, i gaudir de la terrassa del nostre bar mentre veieu les fotografies de la vostra baixada.

INCLÒS EN EL PREU

 • Guies professionals (idiomes: català, castellà, francès, anglès)
  • Roba tècnica (vestit de neoprè, jaqueta tallavents, escarpins de neoprè, armilla salvavides, casc, suport GoPro al casc, rem)
  • Transport des de la base d’activitats de ROCROI fins al punt de sortida i des de l’arribada a la base d’activitats de ROCROI
  • Aparcament (ús exclusiu clients)
  • Assegurança de RC i accidents

DIFICULTAT DE L’ACTIVITAT

 • Intermedi.
 • Classe III-IV aigües braves: Ràpids amb onades i rulos irregulars, amb passos estrets que requereixen de maniobres ràpides.
 • Distància: 14km.
 • Durada: 2h.

QUI POT REALITZAR AQUESTA ACTIVITAT

 • Qualsevol persona en estat físic sa
  • Persones que sàpiguen nedar
  • Edat mínima per realitzar l’activitat: 12 anys a la primavera i 6 a l’estiu (en funció de cabals)
  • Edat mínima sense acompanyants: 15 anys

QUÈ HAS DE PORTAR

 • Banyador, bikini
  • Crema solar
  • Cintes per assegurar les ulleres
  • Tovallola
  • Licra o samarreta tèrmica (no és imprescindible)

06/09/2020   BARRANQUISME

BARRANC DE L’INFERN

Fent honor al seu nom, aquest barranc és un dels més espectaculars a la zona del Pirineu de Lleida. És un barranc de dificultat mitja però amb unes vistes meravelloses i formacions naturals molt belles. Entre parets de més de 100 metres, descobrirem ràpels, salts i ens endinsarem en ràpel a la “Cova de l’Infern”.

Un dels descensos de barrancs al Pirineu de nivell intermedi més espectaculars, divertits i fascinants.

ITINERARI

L’hora d’arribada al centre d’activitats de ROCROI serà la que se us indiqui a la confirmació de la vostra reserva. Un cop al centre podeu fer ús del pàrquing per aparcar el vostre vehicle. El primer que heu de fer és presentar-vos a la recepció del nostre centre, que es troba a la segona planta. Una vegada allà, us confirmarem la vostra reserva, i la persona de recepció us donarà les indicacions necessàries abans d’iniciar l’activitat.

Una vegada organitzats, us avisaran perquè recolliu el vostre equip i us canvieu als vestuaris de les nostres instal·lacions. A continuació us desplaçareu amb el vehicle propi, fins al punt d’inici del barranc. La roba i les vostres pertinences les haureu de deixar als vostres cotxes. Les claus del cotxe us les guardaran els guies.

Un cop tinguem posat el material de neoprè, us donarem el casc i arnès, i ens desplaçarem realitzant un trekking fins a l’inici del barranc on el guia ens donarà les últimes explicacions abans de realitzar l’activitat.

Situat al cor del Congost de Collegats, al Barranc de l’Infern ens sorprendrà per l’espectacularitat de les seves parets de més de 100m d’alçada.

Per arribar a aquest barranc, haurem de creuar el riu Noguera Pallaresa al seu pas per Collegats a peu, nedant o per tirolina, depenent de l’època en què es realitzi.

Un cop creuat el riu ens esperen 30 minuts d’ascensió abans d’arribar a la capçalera del barranc. Allà revisarem el material i el guia ens donarà les últimes indicacions abans de començar el descens pel canó.

Es tracta d’un barranc conegut per la peculiaritat i espectacularitat de la seva cova a meitat del camí. Divertit i abundant cabal d’aigua a la primavera. A l’estiu, el seu cabal d’aigua descendeix però la seva espectacularitat es manté intacta.

Trobarem 4 ràpels de 9 m, 20m, 11m i 7m respectivament; tobogans, un sifó (opcional) i diversos ressalts. Un cop finalitzat el barranc, tornarem a creuar el riu.

INCLÒS EN EL PREU

 • Guies professionals (idiomes: català, castellà, francès, anglès)
 • Roba tècnica (vestit de neoprè, jaqueta tallavents, mitjons de neoprè, casc, suport GoPro al casc, arnès equipat amb mosquetons, vuit i bagues d’ancoratge segons barranc)
 • Aparcament (ús exclusiu clients)
 • Assegurança de RC i accidents

ATENCIÓ: Transport particular des de la base d’activitats de ROCROI fins al punt de sortida i des de l’arribada a la base d’activitats de ROCROI.

DIFICULTAT DE L’ACTIVITAT

 • Intermitja
 • Aproximació vehicle: 40 min
 • Aproximació a peu: 30 min
 • Durada: Mig dia

QUI POT REALITZAR AQUESTA ACTIVITAT

 • Qualsevol persona en estat físic sa
 • Persones que sàpiguen nedar
 • Edat mínima per realitzar l’activitat: 15 anys a la primavera i 12 a l’estiu (en funció de cabals)
 • Edat mínima sense acompanyants: 15 anys

QUÈ HAS DE PORTAR

 • Banyador, bikini
 • Crema solar
 • Cintes per assegurar les ulleres
 • Tovallola
 • Licra o samarreta tèrmica (no és imprescindible)
 • Calçat esportiu tancat, cordat, que es pugui mullar

SERVEIS ADDICIONALS i COMUNS A LES DUES ACTIVITATS

 • Servei fotogràfic
 • Bar

ON DORMIREM ??

L’alberg- hostal de muntanya Ca L’Anton és un allotjament de gestió familiar situat a la petita població de Pujalt, nucli de Sort, capital de la comarca del Pallars Sobirà, on s’ubiquen tots els serveis. Una casa ideal per a parellesfamílies o grups i realitzar turisme rural al Pirineu.

El Josep i l’Anna us acolliran amb un tracte molt personalitzat. Gaudireu d’una cuina d’elaboració pròpia, basada en receptes de la nostra comarca.

Entrada:5/09 amb sopar

Sortida: 6/09 amb esmorzar

1 nit en MP

 

Preus:

En habitació 4-5 persones: 42€ per persona

En habitació 3 persones: 45€ per persona

En habitació 2 persones: 49.50€ per persona


Fins ara tenim aparaulats 10 persones, no creiem que hagi massa problema per l’empresa Roc-Roi, però si per dormir, si podeu aconseguir algun lloc relativament proper a Llavorsí, comuniqueu-lo immediatament per afegir-vos al grup de Ràfting i la baixada del Barranc.

Cal dir que en aquesta ocasió no fa falta fer-se l’assegurança temporal de la FEEC, ja que en el cost ja van incloses les assegurances d’accidents i de responsabilitat civil.

Aquesta activitat i donades les facilitats donades per Roc-Roi, el preu especial per la nostra entitat, en principi, a no ser que no omplim els deu membres per part del Centre Excursionista Tarragona, serà exclusiu per les sòcies i socis de la nostra entitat.

Donat també que tenim travades per nosaltres tant les places de Roc-Roi com de l’Alberg Ca l’Anton, ES MOLT IMPORTANT INSCRIURE’S A LA SORTIDA, TENIU TEMPS FINS A EL DIA 30 DE JULIOL, a partir d’aquest moment valorarem la gent que hi va i ho comunicarem a les empreses implicades o declinarem totalment la realització d’aquesta AVENTURA ¡¡¡

La inscripció serà de: 110 € , amb aquest pagament en principi entren les dues activitats amb guia , material necessari i assegurances, així com la mitja pensió de l’Alberg Ca l’Anton.

Si no voleu gaudir de l’Alberg Ca l’Anton, la inscripció serà de: 70 €.   NOTA: A l’acabar tota la sortida farem números, només podran quedar certs cerrells, que acabarem d’arrodonir.

Animeu-vos, ja fa calor i refrescar-se en les netes aigües del nostre Pirineu no te preu, tot gaudint d’uns esports molt, molt divertits. ÀNIMS¡¡¡


 • Si no és possible passar pel nostre local social (secretaria), podeu fer una transferència amb el concepte  RAFTING i el vostre nom complert, a més heu d’enviar un correu electrònic donant les dades que en cada cas fan falta, afegint l’arxiu acreditatiu de la realització de la transferència.

CaixaBank:  ES46 2100 0006 3402 0123 9318

O podeu fer servir l’opció d’inscriure’m que hi ha en aquesta mateixa pàgina.

ON TROBAR-NOS
C/Sant Antoni Maria Claret, 11 baixos interior. 43002 Tarragona
Telèfon: 977 24 02 50
E-mail: info@centreexcursionistatarragona.com

Horaris:
Secretaria: Dimarts i dijous de 19 – 21h.

Responsable de la sortida: Jordi Aluja  660894138.

Info
Categoria: ,
Lloc: Llavorsi (Pallars Sobirà)
Data: 05/09/2020
Data fi: 06/09/2020
Lloc de sortida: Plaça Imperial Tarraco
Hora sortida: 06:00 h

Sense Comentaris

Respondre