Ascensió Mont ARARAT (5.137 m) Turquia

Ascensió al Mont Ararat, vuit dies.

Ascensió Mont ARARAT (5.137 m) Turquia

Info

Mt. ARARAT 5.137m

OSCAR CADIACH / IVAN MOSHNIKOV GUIES DE MUNTANYA AEGM/UIAGM

Situat a Turquia (anomenat també Massís o Մասիս en l’armeni i AğrıDağıen en el turc) és un antic volcà cobert de neu. El seu massís es compon de dos pics – Ararat Gran (el punt culminant de Turquia amb l’altura de 5137 m) i Ararat Petit (amb l’altura de 3.896 m). Està situat en l’Est de Turquia, a la regió d’Anatòlia, a la frontera amb l’Iran i Armènia. En la religió Cristiana el Mont Ararat figura com el lloc del refugi de l’Arca de Noè. L’ascensió és bastant llarga, però la ruta per la Cara Sud no resulta difícil, per als muntanyencs amb experiència en l’ús de grampons i piolet.

La millor temporada per a realitzar l’ascensió és de final de juny a final de setembre.

El descens de Noè des del mont Ararat · Ivan Konstantinovich Aivazovsky

Dia 1 Aug 3: Espanya – Istanbul – Dogubayazit. Sortida en vol a Istanbul. Arribada a Istanbul i connexió amb el vol a Van/AğriIgdir. Arribada a Van, ciutat que es troba al Sud-est de Turquia. Trasllat per carretera de 3,5 hores aprox. a Doğubayazıt (situat a l’altura de 1800 m). Durant el camí apareixen les primeres vistes al Mt. Ararat. Allotjament en hotel 2-3**.

Dia 2: Dogubayazit – Camp 1. Trasllat de 40 km del Doğubayazıt fins al poble d’Eli a 2200 m d’altura. D’allí començarem el nostre trekking cap al Camp 1 (3300 m, 4- 5 h). Nit en tendes de campanya. Sopar.

Dia 3: Camp 1 – Camp 2 – Camp 1. Per a augmentar les nostres possibilitats d’ascensió al cim. Aquest dia serà per a obtenir millor aclimatació. Al matí sortirem cap al Camp 2 (4100/4200 m, 3,5-4 h) i després d’un petit descans tornarem (1 – 1,5 h) al Camp 1, on ens passarem la nit en botigues. Sopar.

Dia 4: Camp 1 – Camp 2. Sortida al matí cap al Camp 2 als 4200 m (4 h). Descans a la tarda, preparació per a l’ascensió l’endemà al cim. Sopar.

Dia 5: Camp 2 – Cim Ararat – Camp 1. Al voltant de les 04.30 hores de la matinada iniciarem la nostra ascensió al cim del Mont Ararat (5137 m). Els grampons seran necessaris per a arribar al cim. Aconseguirem el cim on gaudirem d’unes increïbles vistes. En descendir al Camp 2 ens serviran el te i sopa calenta. Després del curt descans desmuntarem les nostres botigues i tornarem al Camp 1 per a passar allí la nit. Sopar en el Camp 1.

Dia 6: Abans d’alba, al voltant de les 3.00 del matí, comencem la nostra ascensió cap al cim d’aquesta emblemàtica muntanya, caminarem sota les estrelles a un ritme molt tranquil, per un camí ben traçat, segur i sense dificultats, fins a aconseguir, amb les primeres llums del dia, la glacera que envolta el cim a 4.750 metres d’altura. En aquest lloc ens podrem els grampons per a progressar sense problemes i continuarem el nostre ascens fins al cim. Si el dia està clar les vistes són impressionants i faran que el nostre esforç hagi valgut la pena, es pot veure el mont Damavand a l’Iran, l’Elbrus al Caucas i els Monts Kackar, prop de la Mar Negra.

Descendirem fins al primer campament situat a 3.200 metres, on podrem relaxar-nos d’aquesta dura jornada d’unes 10 hores i recordar amb alegria l’ascensió mentre gaudim de la impressionant panoràmica d’aquest bíblic colós.

Dia 7: Camp 1 – Dogubayazit. Descens del Camp 1 al punt de trobada amb el nostre transport. Acomiadar el Mont Ararat i tornarem al poble Doğubayazıt. Després de descansar una mica a l’hotel, a la tarda visitarem el poble. Allotjament en habitacions dobles. Sopar lliure.

Dia 8 Aug 10: Dogubayazit – Van/ Ağri/*Igdir – Istanbul – Espanya. Desdejuni, trasllat a l’aeroport a la ciutat per a prendre el vol a Istanbul. Dia lliure a Istanbul, a la nit prendre el vol a Espanya. Ascensió al Mont Ararat, vuit dies.

 


PREU PER PERSONA
Grup de 6 – 8 persones: 985.- EUR, vols (600+200€).

INSCRIPCIONS i RESERVES

K2 ESPORTS, TARRAGONA, k2@k2oscarcadiach.com, +34 607 666 306

 • Per a les reserves és necessari fer un dipòsit 200 € + 800 € per als vols = 1000 €
 • Dades personals amb fotocòpia passaport, telèfon i e-mail.

Inclou:

 • Trasllats aeroport – hotel – aeroport, per a tot el grup (vols domèstics)
 • Allotjament a l’hotel 2-3* amb desdejuni en Dogubayazıt i/o Van segons el programa
 • Tots els trasllats a la regió de l’Ararat segons el programa.
 • Guia d’Alta Muntanya UIAGM des d’Espanya.
 • Guia local durant l’ascensió de parla anglès.
 • Portadors, cavalls, cuiners en els Camps.
 • Allotjament en règim d’1/2 pensió i reforç alimentici durant el trekking i ascensió
 • Tour cultural en Dogubayazit
 • Tendes, equipament amb cuina i gas
 • Permís d’ascensió a l’Ararat.

No inclou:

 • Preu del visat (depenent de la ciutadania)
 • Vols internacionals i locals
 • Excés de l’equipatge en els vols
 • Material i equip de muntanya
 • Segur personal necessari
 • Refrescos, alcohol i despeses personals
 • Menjars/sopes en ciutats.
 • Evacuació imprevista
 • Propines
 • Suplement habitació individual (consultar)
 • Despeses provocades per canvi del vol de tornada o qüestions imprevistes.

El mont Ararat és la muntanya de la qual estem parlant… És el pic més alt d’Anatòlia i Europa amb les seves glaceres, estructures de lava basàltica i andesita i prats. És una de les “muntanyes més famoses del món”, sobre la qual el famós viatger Marco Polo va dir que mai s’escalarà. El mont Ararat és una muntanya llegendària i es creu que l’arca de Noè està encallat en aquesta muntanya. Avui dia es consideren el Diluvi de Noè i l’Arca de Noè com una de les majors creences comunes de la humanitat. Aquest diluvi té lloc amb lleugeres diferències en les teules sumèries, l’Epopeia de Gilgamesh i els llibres sagrats de les tres religions celestials. La informació sobre el diluvi es troba fins i tot en mites a Mèxic i Austràlia. Aquesta és una història que s’ha estès per tot el món on la mort i la vida estan entrellaçades!

Quan les persones es desvien del camí correcte i es tornen cap al mal, Déu s’enutja i decideix castigar-los amb un diluvi. Al profeta Noè, que creï en Ell, li diu que construeixi una arca, posi suficient menjar en el vaixell per a molt de temps i porti a tots els éssers vius de la terra, de dues en dues, home i femella. El Profeta Noè fa el que se li mana, però altres no li creuen i fins i tot es burlen d’ell. Quan es completen tots els preparatius, de sobte el cel es perfora i esclata el diluvi. Les muntanyes de pluja que cauen durant quaranta dies i quaranta nits uneixen pedres amb mars, cap ésser viu sobreviu excepte el vaixell. L’Arca de Noè sura en les aigües durant cinc mesos. Després que les aigües retrocedeixen per ordre divina, el vaixell ancora en una muntanya. El profeta Noè, després de sortir del seu vaixell, s’assenteixi en les faldilles de la muntanya i la vida comença una vegada més en la terra… És el mont Ararat, la muntanya esmentada en la llegenda!

Aquesta història més antiga en la memòria col·lectiva de la humanitat ha estat el focus dels investigadors durant anys. La gent està tractant de trobar l’arca de Noè amb un interès indestructible, i continua mantenint el seu misteri fins i tot el dia d’avui.

El naturalista i viatger alemany Friedrich Parrot va ser l’investigador que va pujar per primera vegada al cim del mont Ararat per a trobar l’Arca de Noè referint-se a fonts religioses. Parrot no pot arribar a les restes del vaixell en aquesta expedició a la qual emprèn amb grans esperances, però es converteix en el pioner de les escalades al mont Ararat. Amb el llibre que va escriure després d’aquesta escalada, explica l’estructura econòmica i cultural de la regió, l’existència de plantes i animals i les característiques geomorfològiques del mont Ararat. 87 anys després, un pilot rus veu algunes formes que s’assemblen a restes de l’arca durant el seu vol i comença a realitzar recerques en el Mont Ararat. Desafortunadament, els seus esforços per trobar l’arca van ser infructuosos. La Segona Guerra Mundial intervé, durant i després de la guerra, tant els pilots russos com els pilots estatunidencs informen que han trobat les restes de l’arca.

En 1959, el Major İlhami Durupınar, qui treballa en la Direcció de Mapes del Ministeri de Defensa Nacional, dibuixa els mapes de la regió. Mentre analitza les fotografies aèries preses des d’una altitud d’entre 4000 i 4500 metres, nota una formació molt similar a l’Arca de Noè. Aquest és un pou semblant a un vaixell al voltant del mont Ararat. Un fotògraf s’ofereix com a voluntari per a fer estudis detallats. Les fotografies es prenen durant nou immersions amb un avió vell en un clima tempestuós. Quan es publiquen les fotos, causen una gran repercussió en el món perquè les dimensions del vaixell esmentades en la Bíblia i les dimensions del pou en la fotografia són exactament les mateixes! La persona que pren la foto no és una altra persona que el millor fotògraf de Turquia, Llaura Güler qui expressa aquesta frase: “Jo vaig prendre la fotografia, els científics s’ocuparan de la resta … Si aquest rastre és el rastre de l’Arca de Noè, sóc el primer en el món a veure’l i prendre la seva fotografia…”.

rca de Noè, sóc el primer en el món a veure’l i prendre la seva fotografia…”.

Info
Categoria: ,
Lloc: Dogubayazit (Turquia)
Data: 03/08/2024
Data fi: 10/08/2024

Sense Comentaris

Respondre