Cims de l’Olla del Montmell

Joncosa de Montmell

Cims de l’Olla del Montmell

Info

Sortida des la Joncosa de Montmell per ascendir el principals cims de l’Olla del Montmell: Puig de la Cova (672 m), cim inclòs al repte dels 100 cims de la FEEC com a no essencial;  la Talaia del Montmell o Puig de la Talaia (861 m), cim inclòs al repte dels 100 cims de la FEEC com a essencial i sostre comarcal del Baix Penedès; Creu del Cap de la Serra (782 m), Castell del Montmell (781 m) i Puig de les Forques (711 m).

La ruta: des de l’aparcament del centre cívic de la Joncosa agafem el Carrer Orient i seguidament girem al primer carrer a la dreta, Carrer Autonomia, que seguim fins al final. Agafem un corriol que arriba fins la carretera TV-2401b, que creuem per agafar un altre corriol fins que arribem a una pista forestal. Agafem la pista cap a l’esquerra i la seguim fins trobar un barranc sec. Seguim aquest barranc sense dificultat tècnica, fins que  trobem una grimpada fàcil que un cop superada ens porta fins la Balma coneguda com a Cova Gran. Després d’admirar aquesta balma agafem un corriol amb alguns trams de pendents pronunciats que ens porta fins el Puig de la Cova. Després de gaudir de les vistes agafem la pista forestal que discorre per la Carena de la Cativera i la seguim (excepte una petit tram de corriol) fins arribar al coll de l’Arca. En aquest coll creuem la carretera i agafem un corriol que amb pujades, alguna petita baixada i alguna petita grimpada ens porta fins a la Talaia. Després de gaudir de les espectaculars vistes d’aquest sostre comarcal, seguim un corriol que amb poc desnivell ens porta fins la Creu del Cap de la Serra. Després de contemplar l’espectacular creu d’aquest cim, agafem un sender que davalla fins el creuament amb el corriol que puja cap al Castell. Seguint aquest corriol que amb alguna grimpada de certa entitat ens porta fins el Castell del Montmell. Visitem una mica aquestes ruïnes i desfem el camí fins el corriol que baixava de la Creu. Seguim aquest sender amb alguna petita grimpada fins l’antiga església de Sant Miquel. Després de visitar els entorns i, fins i tot, la teulada d’aquest temple. Seguim baixant pel sender fins trobar una pista forestal que seguim cap a l’esquerra fins trobar la nova Església de Sant Miquel. Després de veure una mica l’església i el seu entorn, seguim la pista forestal cap a la dreta fins trobar un corriol que puja cap la dreta. Seguim aquest sender que té un parell de passos equipats amb cordes que ajuden a salvar el fort pendent d’aquests trams. Un estona després d’aquests passos agafem un petit corriol a la dreta que amb uns pocs metres de desnivell ens porta fins el cim del Puig de les Forques. Tornem al corriol principal i el seguim fins que trobem un sender a l’esquerra que amb uns pocs metres de distància en porta fins el mirador del Montmell. Després de gaudir de les seves vistes tornem al corriol principal que va baixant. El seguim fins un creuament on agafem el corriol que va cap a l’esquerra i el seguim fins arribar a una pista forestal. Seguim la pista cap a l’esquerra fins trobar un  camí que passant per unes vinyes i un petit bosc ens porta fins el camp de futbol de la Joncosa. Seguidament entrem al poble i anem fins l’aparcament on hem iniciat la ruta.

Les dades de la sortida són:

 • Desnivell: 710 m (aprox).
 • Distància: 13 km (aprox).
 • Dificultats Tècniques: Grimpades. Pendents pronunciats. Passos equipats.
 • Durada amb parades: 7 h
 • Punt inici: Aparcament del Centre Cívic de la Joncosa de Montmell.
 • Hora d’inici a la Joncosa: 9.00h

Hora de trobada al pàrquing dissuasiu del cementiri a les 8:15 h.

NORMATIVA I RECOMANACIONS:


INTRODUCCIÓ

No som cap, empresa de viatges, ni d’aventura, som una associació esportiva sense ànim de lucre, totes i tots els socis som part integrant del funcionament del mateix i amb les nostres quotes intentem cobrir els serveis que desitgem gaudir, refugi, rocòdrom, material de préstec, etc., on tots els serveis que es mantenen, són gestionats, per sòcies i socis de forma totalment altruista, la junta directiva, el grup d’escalada i tot allò que pugui venir, són sòcies i socis voluntaris. Així com les sòcies i socis coordinadors de cada sortida, excursionistes amb experiència, però absolutament voluntaris.

 • Teniu que llegir be cada sortida, es molt important per poder valorar la dificultat física i/o tècnica de la mateixa i avaluar les pròpies forces i coneixements, alhora d’apuntar-se per no patir massa un mateix, ni fer patir o qüestions de pitjor caràcter que ningú volem que puguin passar, i molt menys als voluntaris o professionals responsables de la sortida d’entitat.
 • S’ha de complimentar tot el que es demana en la inscripció indicant si porteu cotxe, si teniu inconvenient o no en portar excursionistes en el vostre vehicle i molt especialment si teniu la llicencia federativa o no, si no la teniu es tramitarà la llicencia temporal per un o dos dies, els màxims dies d’una única activitat d’entitat son de 5, si son de mes dies no es poden treure. I només seria possible amb la llicencia anual. Per tant heu de mirar be els costos de cada cosa per fer el pagament que pertoqui que s’adjuntarà a la inscripció.
 • La inscripció ha de ser anterior a les 18 h del dijous anterior a la sortida. Si aquesta es una sortida normal d’un matí o tan sols d’un dia.
 • Si l’activitat es especial, itineraris o ascensions que necessitin la pernoctació en refugis o rutes (trekkings) de diversos dies o activitats que realitzen altres entitats privades (guies, empreses de turisme actiu, etc.) llavors s’indicarà un dia màxim d’inscripció, que hem de complir, sinó es complica molt l’organització de l’esdeveniment o fins i tot es deixaria de fer, per falta de lloc o pèrdua de la prereserva.
 • Totes i tots els participants d’una sortida de l’entitat han d’estar en possessió de la llicència federativa d’acord amb l’activitat que es faci (els diferents tipus A, B, C o D) o les llicencies temporals que durant aquest any la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya degut a la asseguradora Heletia ha limitat a 5 cops i si és per competicions o formació a tan sols en tres ocasions.

TRANSPORT

 • Els trajectes fins a arribar al lloc de sortida i evidentment la tornada, bé sigui en els nostres vehicles o com en algunes ocasions amb autocar. No estan coberts per les assegurances tant temporals com anuals de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya, ha d’existir l’assegurança del vehicle que hauria de cobrir els acompanyants o en el cas d’un servei públic com és un autocar una assegurança especial pels possibles accidents dels seus ocupants.
 • La majoria de les activitats que organitzem depenen del vostre transport per arribar al lloc de sortida i arribada, ja que la majoria són de tipus circular, és, per tant, molt important indicar la vostra disposició real de transport a secretaria. En el cas que no disposeu de cap vehicle, es prendrà nota i intentarem organitzar el desplaçament en el cotxe d’algun altre excursionista amb vehicle i que participi en la mateixa activitat.
 • Pot ser que no existeixi lloc en cap vehicle el que farà impossible realitzar l’excursió o l’activitat muntanyenca.
 • Només en cas que s’apuntin a l’excursió una quantitat igual o superior a 27 persones, es podria tramitar els serveis d’un autocar, encara que això no sempre serà possible.
 • El Centre Excursionista Tarragona després de veure diversos estudis del cost d’un kilòmetre en cotxes de distintes tecnologies, cost de manteniment i impostos, agafem la feta per l’Agència Tributària que diu que el cost mitjà és de 0,20 € per kilòmetre, cost que RECOMANEM es pugui pagar al titular del vehicle.
 • Evidentment, és aquest, el titular del vehicle, qui dirà l’última paraula, del cost del viatge o simplement no fer pagar res, procurant informar, en pujar al cotxe i abans de començar el viatge al lloc de partida.

ASSEGURANCES I SOCI TEMPORAL

 • És obligatori la possessió de la llicencia federativa amb l’assegurança d’accident i responsabilitat civil, amb les cobertures asignades a cada tipus, be sigui l’anual o com a minim la temporal de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) per poder participar en les iniciatives esportives organitzades per la nostra entitat.
 • També és obligatori fer saber a secretaria la intenció de participar en la sortida o l’esdeveniment anunciat. A través de la nostra web, del nostre correu electrònic info@centreexcursionistatarragona.com o personant-se al nostre local social (Secretaria) o bé trucant 977240250, dimarts o dijous de 18 fins a 20 h.

Sòcies i socis del Centre Excursionista Tarragona

 • Recomanem a totes i tots els nostres socis que obtinguin la llicència federativa de l’any en curs.
 • En cada sortida, és obligatori, està assegurat, l’assegurança temporal per un, dos o tres dies, pels socis del Centre Excursionista Tarragona, tenen preu especial: un dia 5 €, dos dies 6 €, tres dies 7 €.

Amb Llicència Federativa FEEC/FEDME i no socis del Centre Excursionista Tarragona

•Els excursionistes que estiguin en possessió de la llicència federativa de l’any en curs i no siguin socis de la nostra entitat han d’informar a secretaria de la seva intenció de participar-hi i donar el nom complert, NIF, codi del carnet federatiu, tipus de llicència i telèfon mòbil, així com realitzar un donatiu de 5 €, per dia d’excursió.

No socis i No Llicència Federativa FEEC/FEDME

 • Els excursionistes que vulguin gaudir d’algunes de les nostres activitats i no són socis del Centre Excursionista Tarragona i tampoc estan en possessió de la llicència federativa, hauran de forma preceptiva, treure’s l’assegurança temporal de la FEECi per tant haureu de passar per secretaria o bé a través de la web, per donar les vostres dades personals (nom i cognoms, NIF, data de naixement, telèfon mòbil i correu electrònic) per realitzar les gestions de donar-vos d’alta com a soci temporal de l’entitat excursionista i llavors poder tramitar l’assegurança temporal de la FEEC.

 • Soci Temporal del Centre Excursionista Tarragona
 • Quota soci/a temporal del CET: un dia 5 €, dos dies 7 € i màxim tres dies 9 €.

 • Assegurança Temporal FEEC
 • Assegurança Temporal FEEC: un dia 6 €, dos dies 7 € i tres dies 8 €.

NOTIFICACIONS I PAGAMENT

En tots els casos s’ha de notificar a tot tardar l’últim dijous anterior a la sortida, ja que l’empresa asseguradora ha de tenir les dades de l’excursionista i el pagament del mateix abans de realitzar l’activitat. Una vegada tramitat s’ha d’informar a l’excursionista, de la pòlissa per conèixer que cobreix i fins a quins límits, així com l’albarà de pagament, que fa de certificat de pagament.

Si no és possible passar pel nostre local social (secretaria), podeu fer una transferència amb el concepte -.JONCOSA.- i el vostre nom complet, a més heu d’enviar un correu electrònic donant les dades que en cada cas fan falta, afegint l’arxiu acreditatiu de la realització de la transferència.

CaixaBank: ES46 2100 0006 3402 0123 9318   

O millor encara, podeu fer servir l’opció d’ INSCRIURE’M que hi ha en aquesta mateixa pàgina.

ON TROBAR-NÓS

C/Sant Antoni Maria Claret, 11 baixos interior. 43002 Tarragona
Telèfon: 977 24 02 50
E-mail: info@centreexcursionistatarragona.com

Horaris:
Secretaria: Dimarts i dijous de 18 – 20h.

Coordinació :  660 894 138.

 

Info
Categoria:
Lloc: Montmell (Baix Penedès)
Data: 22/12/2024
Data fi: 22/12/2024
Hora sortida: 08:15 h
Lloc de sortida: Pàrquing dissuasiu del Cementiri

Sense Comentaris

Respondre