Estada Multidisciplinar d’alta muntanya

Introducció a l'escalada i alta muntanya al Pirineisme

Estada Multidisciplinar d’alta muntanya

Info

Durada de l’Estada és de set dies de dissabte a dissabte durant el mes de juny de 2022.
Del dissabte 4 fins al dia 11 de juny 2022.
Preu per persona: 700 €; mínim 5 persones.

En principi està dedicat a aquelles persones que hagin fet alguna iniciació real o curset de progressió en crestes i arestes o escalada esportiva, ja que en principi estarà dedicat a millorar la tècnica, seguretat i coneixements en la progressió alpina en parets i arestes de certa dificultat, es demana bona predisposició, molts ànims i sempre amunt !!

De totes maneres l’Estada Multidisciplinària s’adaptarà a les persones que s’apuntin a aquesta iniciativa i les activitats s’adequaran al nivell i en tots els casos es fara una primera introducció a les tecniques d’escalada, rappel, etc..
Les activitats que es descriuen són possibilitats que dependran del nivell dels participants i de la percepció que pugui obtenir el director de l’Estada el Sr. Òscar Cadiach.

Per fer aquesta estada és imprescindible disposar de la llicència federativa FEEC/FEDME de tipus C.

PROPOSTES D’ACTIVITATS:

 • Cresta de Santorens,
  • Quan albirem la cresta de Santorens des de la carretera que davalla des de Pont de Suert i voreja el pantà d’Escales, veiem uns perfils molt retallats i paral·lels que van a parar a un cim força airós i esvelt. Semblen uns crestalls molt dentats i difícils d’escalar. Quan vegem la cresta des de les Planelles de Sodo (indret on deixem el vehicle i comencem la marxa d’aproximació) la visió és molt diferent, ja que els pendents de vegetació baixa gairebé arriben dalt del perfil i ara només es retallen petites agulles de pedra, dues de les quals tenen més personalitat i destaquen sobre la resta del cordal. Aquesta gran diferència entre els dos vessants de la cresta fa que no sigui massa difícil, però si espectacular, perquè anem escalant per sobre dels vertiginosos estimballs de la cara nord, on abunden els nius de voltors que ens aniran delitant amb els seus magnífics i senyorials vols.
 • Canal SW del Montardo.

 • Canal N de la Forcanada,
  • L’ascensió al pic de la Forcanada, des de la Vall d’Aran (Artiga de Lin). És una d’aquestes ascensions que qualsevol amant de l’alpinisme (Pirineisme), li recomanaria que la tingués en els seus palmars esportius, ja que és una muntanya molt carismàtica i desconeguda alhora. El corredor és fàcil i en arribar al serral ens quedarà una grimpada que no passarà de II grau, però amb molt de pati i a simple vista sembla que no es pugui pujar, pel fet que és un caos de roca i rocalla solta que només a veure-la fa por. Així i tot, en introduir-nos en la grimpada anirem gaudint de tot l’ambient que ens oferirà aquesta ascensió amb passos molt aeris i algun delicat. Deixant-nos sens dubte una ascensió molt gratificant i bonica en el qual no veurem ni una ànima per aquests paratges. Això no obstant, cal no oblidar que haurem de fer un total de 1.431 metres de desnivell.
 • Cresta de Salenques/Tempestats.
  • L’escalada més clàssica fins a l’Aneto. L’anomenada petita “Aresta de Peuterey” és sobretot compromesa més que difícil. Cal estar familiaritzat amb les grimpades fàcils en les quals no es pot fallar, amb les baixades per la paret, saber trobar el camí entre un caos de blocs solts. No permet una retirada fàcil i un bivac no previst a tres mil metres pot fer-nos passar una nit si més no poc confortable. El seu recorregut és d’una gran bellesa i mai el cim de l’Aneto ens sabrà tan bé com després d’haver acabat aquesta fantàstica ruta d’alta muntanya.

Son possibles propostes, aixi com previa introducció a tecniques de escalada, rappel i progressió en arestes i crestes.

Tot anira a raó del nivell dels participants adaptan el nivell tecnic de les activitats i l’aprenentatge, amb fites mes sencilles, pero engrescadores, com poden ser la realització de vies més sencilles o fins i tot podrem adaptar-ho a l’excursionisme i els coneixements necesaris per progressar com l’orientació planificació, primers auxilis, material, etc.

INCLOU:

 • Allotjament i esmorzar en el refugi.
  • Refugi Mahl des Pois a 1250 m en el municipi de Vilamòs (Vall d’Aran) sense guarda. Equipat amb lliteres, coixins, mantes, dutxes, calefacció, cuina i estris.
   Lloc que farem servir com a Campament Base i des d’on iniciarem les activitats. Campament Base de totes les activitats.

 • Menjar durant l’activitat (meyns el primer dia, que el portarem cadasqu )
 • Sopars a la restauració del poble.
 • La nit/s que es passi fora (bivac) es proveira de l’intendencia del refugi.
 • Servei de tutelatge de les activitats, seguretat i conducció en muntanya per titulat UIAGM Guia d’Alta Muntanya, Oscar Cadiach i Puig.
 • Equipament colectiu (es facilitara llistat).
  • Director de l’Estada, Sr. Oscar Cadiach i Puig

Es prega fer la inscripció el més aviat que pugueu per poder preparar tota la intendència i materials necessaris, animeu-vos i gaudiu del Pirineu i les aventures que en ell podeu fer !!!

Info
Categoria:
Lloc: Vilamòs (Vall d'Aran)
Data: 04/06/2022
Data fi: 11/06/2022

Sense Comentaris

Respondre