Exposició “+ de 100 anys d’excursionisme organitzat a Tarragona”

El proper dia 4 d'octubre es fara un acte de re-inauguració d'aquesta exposició

Exposició “+ de 100 anys d’excursionisme organitzat a Tarragona”

Info

L’exposició “+ de 100 anys d’excursionisme organitzat a Tarragona” inaugurada el 27 d’octubre de 2017, realitzada per L’Arxiu i el Centre Excursionista Tarragona amb el suport de Repsol i l’Ajuntament de Tarragona. (Vídeo Inauguració Exposició)

L’Arxiu és l’equipament cultural que s’encarrega de gestionar, custodiar, fer accessible a la ciutadania i difondre el patrimoni documental de la ciutat de Tarragona

Despres d’omplir durant mesos d’exposició al hall de l’Arxiu Municipal a l’Avinguda Vidal i Barraquer s/n
Magatzem 2 – Espai Tabacalera, aquesta no podia quedar sense omplir altres espais culturals com pot ser l’Antic Ajuntament al Carrer Major, 41, aquest sera el seu espai durant el mes d’octubre, del dia 2 d’octubre fins el 27 d’octubre, amb els horaris de visita següents:

ANTIC AJUNTAMENT
  • De dimarts a dissabtes: de 15 a 21 h
  • Diumenges i festius: de 9 a 15 h
  • Dilluns tancat

L’edifici de l’Antic Ajuntament és una casa senyorial que consta de planta baixa i dos pisos d’alçada. Des de finals dels segle XV va ser la seu del Consell Municipal i posteriorment de l’Ajuntament fins a l’any 1852, quan es va traslladar a l’antic convent de Sant Domènec a la plaça de la Font.
L’edifici, un cop va perdre la utilitat administrativa, va ser la seu de l’Escola de Dibuix, de l’Escola Normal de Mestres, de la Reial Societat Arqueològica Tarraconense i del Conservatori Professional de Música des de 1950 fins al seu trasllat a la Casa Montoliu l’any 1983.
A la dècada dels vuitanta es va procedir a una profunda restauració i l’any 1985 s’inaugurà l’edifici remodelat amb la Biblioteca Hemeroteca Municipal a la segona planta, a les antigues golfes. Les sales nobles de la primera planta es van dedicar a exposicions. Actualment l’edifici, després del trasllat de la Biblioteca Hemeroteca Municipal al M2 de la Tabacalera, l’estiu de 2013, és la seu de l’Escola de Lletres de Tarragona i continua, també, com a sala d’exposicions i com a seu del Patronat Municipal de Turisme, que a la planta baixa té l’oficina d’atenció al públic.

  • El proper dia 4 d’octubre es fara un acte de re-inauguració d’aquesta exposició que vol fer pales el llarg cami que hem fet els tarrogonins i els esports de muntanya.

Durant el decurs d’aquest acte el Sr. Rafel López-Monné (Tarragona, 1964)

Sr. Rafael López-Monné (Tarragona, 1964) és geògraf i fotògraf

Geògraf i apassionat de la fotografia ens oferirà una xerrada.. Les muntanyes han estat bona part del seu paisatge quotidià, des del seu estimat Montsant a l’Himàlaia. El 1985 va pujar el Nun (7.135 m), dos anys després l’Annapurna I (8.091 m), els dos cims foren primeres estatals i el 1993 el Xixa Pangma (8.012 m). Poc a poc, els camins que porten a la muntanya han anat prenent el lloc dels cims. La seva tesi de llicenciatura va centrar-se en l’estudi del senderisme com a fenòmen social i també turístic (Senderisme, camins i senyals, Arola Editors 1999).

Ha col·laborat regularment amb molts mitjans de comunicació.

Actualment combina les tasques de consultor especialitzat en turisme rural i senderisme amb les de fotògraf, redactor d’articles i professor associat de l’Escola de Turisme i Oci de la URV. Dirigeix la col·lecció “De ferradura: Guies per a caminants curiosos” d’Arola Editors.

Durant els anys 80 va estar vinculat a les tasques organitzatives del Centre Excursionista Tarragona com a responsable de la secció Grup d’Esplai, de l’edició de la revista EL FULL i les seves funciones posteriors com a vicepresident de l’entitat.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Info
Lloc: Tarragona
Data: 04/10/2018
Data fi: 04/10/2018
Lloc de l'inaguració: Antic Ajuntament Tarragona
Hora de l'esdeveniment: 19:00 h

Sense Comentaris

Respondre