Grau de Carrasclet (K1) – Clot del Cirer – Grau de Salfores

Parc Natural de la Serra de Montsant

Grau de Carrasclet (K1) – Clot del Cirer – Grau de Salfores

Info

 

Graus de la Serra de Montsant

  • Temps:                5 h 00 h. Aprox.
  • Desnivell +:        493 m
  • Distancia:           11,6 km

Es una sortida NO APTA per persones amb vertigen ¡¡¡¡¡

Sortim del poble de Morera de Montsant pel GR 171 i aviat ens desviem en el primer pal indicador en direcció als Graus de Barrots i Carrasclet fins que deixarem l’accés a Grau de Barrots i continuarem pel de Carrasclet (amb marques verdes i blanques). El camí és un corriol senzill de fer fins que arribem a les parets verticals on entrarem en una canal que és on comença el grau (K1) on per superar-lo tenim l’ajuda del següent equipament: primerament trobem una corda i uns barrots alternats pels quals anirem pujant sortint de la canal per un forat, més amunt trobarem uns esglaons metàl•lics enganxats a la roca pels quals anirem pujant verticalment i una vegada estem a dalt progressem horitzontalment per un pas estret entre dues roques on ens hem hagut de treure les motxilles ja que amb elles posades no passàvem. Per progressar horitzontalment comptem amb unes clavilles travesseres entre roca i roca per posar els peus i uns agafadors per les mans i amb això ja haurem superat el grau i seguirem per corriol fins dalt la Serra Major una vegada allí anirem a trobar el Piló dels Senayalets i depenen de com estiguin els ànims baixarem al Clot del Cirer o seguirem fins trobar el sender de baixada que ens portarà fins el Grau de Salfores, davallarem el grau amb compte fins arribar a la cruïlla del camí que ens portaria a la Via Ferrada del Montsant (K3), seguirem camí cap a les vinyes properes al poble de Morera de Montsant i arribarem al pàrquing on tenim els nostre cotxes.

Per poder fer amb seguretat aquest Grau, seria bo portar casc, arnes i dissipador de via ferrada, guants de ferrada i vaga + mosquetó de descans, per poder fer uns primers passos d’aprenentatge i progressió en ferrades i així també obtindríem aquest material necessari per fer amb seguretat qualsevol via ferrada. El Centre Excursionista Tarragona durant els propers mesos (2019) farà, primer un curs d’aprenentatge i posteriorment realitzarem un calendari per realitzar  vies ferrades de diversa dificultat i localització.

Aquest Grau del Montsant esta dedicat a Pere Joan Barceló i Anguera (Capçanes 1682 – Breisach el Vell, 3 – 4 de setembre del 1743), més conegut com Carrasclet, fou un soldat fuseller de muntanya, guerriller i partidari de la causa austracista durant les guerres de Successió i de la Quàdruple Aliança. Després de la segona va acabar esdevenint un símbol de la resistència austriacista, va arribar al rang militar de coronel del exercit austrohongarès.

NORMATIVA I RECOMANACIONS:


Les sòcies i socis del Centre Excursionista Tarragona, encara que la nostra recomanació és que obtinguin el carnet federatiu anual o bé el temporal per un dia o més, no és obligatori per poder participar en les iniciatives organitzades per la nostra entitat.
Sí és obligatori fer saber a secretaria la  intenció de participar en la sortida o l’esdeveniment anunciat. A través del nostre correu electrònic o personant-se al nostre local (Secretaria) o be trucant.

Els excursionistes que estiguin en possessió del carnet federatiu de l’any en curs i no siguin socis de la nostra entitat han d’informar a secretaria de la seva intenció de participar-hi i donar el nom complert, DNI, codi del carnet federatiu, tipus de llicencia i telèfon mòbil, així com realitzar un donatiu de 5€, per dia d’excursió.

Els excursionistes que vulguin gaudir d’algunes de les nostres propostes i no son socis del Centre Excursionista Tarragona i tampoc estan en possessió del carnet federatiu, hauran de forma preceptiva, treure’s la llicencia-assegurança temporal de la FEEC (Agrupació) i per tant haureu de passar per secretaria, per donar les vostres dades personals (nom i cognoms, DNI, data de naixement, telèfon mòbil i correu electrònic) per realitzar les gestions de donar-vos d’alta com a soci promocional o temporal i tramitar l’assegurança temporal de la FEEC, el cost en aquest cas, que és d’un dia serà de 10€.
En tots els casos s’ha de notificar abans del dijous anterior a la sortida, ja que l’empresa asseguradora a de tenir les dades de l’excursionista abans de realitzar l’activitat.

Si no es possible passar pel nostre local social (secretaria), podeu fer una transferència amb el concepte CARRASCLET i el vostre nom complert, a més heu d’enviar un correu electrònic donant les dades que en cada cas fan falta, afegint l’arxiu acreditatiu de la realització de la transferència.

CaixaBank:  ES46 2100 0006 3402 0123 9318

O podeu fer servir l’opció d’inscriure’m que hi ha en aquesta mateixa pagina.

ON TROBAR-NOS
C/Sant Antoni Maria Claret, 11 baixos interior. 43002 Tarragona
Telèfon: 977 24 02 50
E-mail: cet@tinet.org

Horaris:
Secretaria: Dimarts i dijous de 19 – 21h.

Responsable de la sortida: Jordi Aluja  telf.: 660 894 138

 

Info
Categoria:
Lloc: Morera de Montsant
Data: 30/09/2018
Data fi: 30/09/2018
Lloc de sortida: Plaça Imperial Tarraco
Hora de sortida: 08:00 h

Sense Comentaris

Respondre