Capçanes-Cova de les dos Boques-Montalt-Canal del Plom

Capçanes lloc de bon vi i del naixement del Carrasclet

Capçanes-Cova de les dos Boques-Montalt-Canal del Plom

Info

Cova de les dos Boques – Montalt (Punta Nord i Punta sud) – Coll de la Mina

  • Distancia total:                 10’6 km         
  • Temps total:                      6 h: 15 m
  • Desnivell pujada:            747 m
  • Cota màxima:                   759 m
  • Cota mínima:                    288 m

Deixem el cotxe al Mas de Collet. Pujarem al Montalt (Punta Nord) per la Canal del Plom.

Iniciem la ruta per la pista asfaltada que ens ha portat fins al Mas de Collet, la zona té un atractiu especial ja que està rodejada de vinyes. Anem direcció Capçanes pel GR-7. Després del celler Vinyes Domènech caminem entre vinyes fins que el camí gira a l’esquerra i trobem un pal indicador. Ens dirigim cap a la Cova de les Boques, un lloc excepcional i que no hem de deixar de visitar. Deixem la pista d’asfalt i seguim pel GR-7, caminem uns quants metres fins a trobar un senderó a l’esquerra que s’endinsa al bosc. Anem pujant fins a trobar una gran roca amb marques vermelles i blanques i tot seguit un gran teix a la nostra dreta. Uns metres endavant trobem una fita on girem a la dreta per accedir a la cova. Després d’un fort pendent hi arribem, tenim molt bones vistes de tota la zona de vinyes. Sortim de la cova i tornem fins a la bifurcació anterior, girem a la dreta i de seguida arribem a la Portella de Montalt, un petit pla al peu de les parets de la Serra de Montalt.

Aquí el GR-7 es converteix en el Camí de Mussefres que surt avall a la dreta i ens porta fins un cartell informatiu que ens indica que el GR segueix fins a Tivissa. Un petit cartell ens indica la Canal Mano on ens dirigim per un senderó encara descendent. No tardem a arribar al punt d’inici de la Canal del Plom, una fita damunt d’una roca i una petita marca de color taronja ens ho indica. Comencem a pujar per una tartera que al cap d’una estona es torna un camí de terra. Quan arribem a tocar de les parets de la serra la canal ja està superada i el camí es fa més còmode. Seguim paral·lels a la paret fins que trobem una pedra a terra amb una marca verda. En aquest punt retrobem el camí de la Canal Mano que ens arriba per l’esquerra.

Seguim el senderó i arribem a la bifurcació on s’accedeix als dos cims del Montalt, la Punta Nord i la Sud, una marca verda així ens ho indica. Anem primer a l’esquerra i anem veient la roca que sobresurt dels arbres i que és el cim de la Punta Nord. Seguim el senderó que rodeja el Montalt per la seva cara Oest i ens porta fins la NE. Des d’aquí podem veure perfectament la Serra de Llaberia, la Miranda i la Serra de Jover. Ens acostem a la roca i pugem fàcilment per ella fins assolir el cim. A dalt hi trobem una gran senyera pintada en una roca. Aquí en direcció SO podem veure la Serra de Tivissa, la població amb el mateix nom i el riu Ebre.

Sortim del cim desfent el camí fins la bifurcació on hem arribat des de la Canal del Plom, el senderó surt cap a l’esquerra per dirigir-se a la part de darrere de la Serra de Montalt. Per aquesta zona  de suaus corbes i formes agraïdes arribem a la Punta Sud, un cim llarg i suau precedit per un vèrtex geodèsic on gaudim de grans vistes de la zona dels Ports i les Terres de l’Ebre.

Sortim del cim per davant del vèrtex geodèsic, cap a l’Est. Seguim les fites que anem trobant de baixada. Veiem marques grogues desgastades i tapades per unes de blaves. Anem descendint per un senderó que més avall es degrada. Entrem al bosc, perdem ràpidament alçada i més avall passem al costat de les ruïnes d’unes antigues cases.

Seguim baixant i una mica més avall arribem a tocar de la pista Llaberia-Tivissa. Arribem a una zona plana per sota d’aquesta pista, seguim un senderó a l’esquerra que ens manté paral·lels a ella. Ens mantenim en el que sembla la llera d’un torrent sec fins a desembocar a la pista que hem mencionat.

Un cop a la pista caminem còmodament per ella fins arribar al Coll de la Mina on hi ha un encreuament de camins. Aquí trobem el PR C-91 que va a l’Est, nosaltres agafem un senderó que està darrere del pal informatiu, en direcció Nord. Anem rodejant la Serra de Montalt per la cara Est i trobem una petita barraca de pedra seca, en pocs metres  sortim a la pista GR-7 i PRC-91, que ens portarà fins el Hotel Restaurant Mas de Collet, mes endavant agafem a la dreta la pista asfaltada amb un xic de pendent on trobarem les ruïnes d’una vella construcció uns metres més endavant ja veurem el Mas Collet i haurem acabat aquesta magnifica ruta.

NORMATIVA I RECOMANACIONS:


Les sòcies i socis del Centre Excursionista Tarragona, encara que la nostra recomanació és que obtinguin el carnet federatiu anual o bé el temporal per un dia o més, no és obligatori per poder participar en les iniciatives organitzades per la nostra entitat.
Sí és obligatori fer saber a secretaria la  intenció de participar en la sortida o l’esdeveniment anunciat. A través del nostre correu electrònic o personant-se al nostre local (Secretaria) o be trucant.

Els excursionistes que estiguin en possessió del carnet federatiu de l’any en curs i no siguin socis de la nostra entitat han d’informar a secretaria de la seva intenció de participar-hi i donar el nom complert, DNI, codi del carnet federatiu, tipus de llicencia i telèfon mòbil, així com realitzar un donatiu de 5€, per dia d’excursió.

Els excursionistes que vulguin gaudir d’algunes de les nostres propostes i no son socis del Centre Excursionista Tarragona i tampoc estan en possessió del carnet federatiu, hauran de forma preceptiva, treure’s la llicencia-assegurança temporal de la FEEC (Agrupació) i per tant haureu de passar per secretaria, per donar les vostres dades personals (nom i cognoms, DNI, data de naixement, telèfon mòbil i correu electrònic) per realitzar les gestions de donar-vos d’alta com a soci promocional o temporal i tramitar l’assegurança temporal de la FEEC, el cost en aquest cas, que és d’un dia serà de 10€.
En tots els casos s’ha de notificar abans del dijous anterior a la sortida, ja que l’empresa asseguradora a de tenir les dades de l’excursionista abans de realitzar l’activitat.

Si no es possible passar pel nostre local social (secretaria), podeu fer una transferència amb el concepte MONTALT i el vostre nom complert, a més heu d’enviar un correu electrònic donant les dades que en cada cas fan falta, afegint l’arxiu acreditatiu de la realització de la transferència.

CaixaBank:  ES46 2100 0006 3402 0123 9318

O podeu fer servir l’opció d’inscriure’m que hi ha en aquesta mateixa pagina.

ON TROBAR-NOS
C/Sant Antoni Maria Claret, 11 baixos interior. 43002 Tarragona
Telèfon: 977 24 02 50
E-mail: cet@tinet.org

Horaris:
Secretaria: Dimarts i dijous de 19 – 21h.

Responsable de la sortida: Josep Lerin “Popi”  telf.: 629 78 86 29

Info
Categoria:
Lloc: Capçanes
Data: 11/11/2018
Data fi: 11/11/2018
Lloc de sortida: Plaça Imperial Tarraco
Hora de sortida: 07:30 h

Sense Comentaris

Respondre