L’hora blava al cim. Serra de la Llena

Posta de Sol: Cova dels Calaixos l'Ereldo - Sant Miquel de la Tosca - Punta Curull (1.022 m)

L’hora blava al cim. Serra de la Llena

Info

Ruta de 9,5 km, se surt de Vilanova de Prades, el poble més alt de la Conca de Barbera, a les 15:00 h. Amb una curta i directa pujada ens enfilarem a la Serra de la Llena per descobrir la misteriosa Cova dels Calaixos de l’Ereldo.

Calaixos de l’Ereldo:

Al capdamunt de la Serra de la Llena trobem un conjunt laberintic de roques de conglomerat (roca pinyolenca). Aquest conjunt anomenat Calaixos de l’Ereldo, tambe conegut com a Cova de l’Home Fe, esta format per un grup de cavitats i esquerdes a les roques que, en un punt, forma una petita cova d’uns 20 m de llargada.

Segons explica la llegenda, durant les guerres carlistes un home s’hi va amagar i de tant en tant sortia i des de la Roca del Sentinella es posava a cridar en direcció a Vilanova de Prades: “Gent de Vilanova, tingueu fe, que la guerra s’acabarà”. 

Un cop feta la visita, baixarem cap a la cara nord, al terme del Vilosell ja a les Garrigues, fins al bucòlic espai de l’Ermita de Sant Miquel de la Tosca. Refarem forces per continuar entre camps d’ametllers i vinyes per tornar a enfilar-nos a la Serra de la Llena fins al seu punt culminant, la Punta del Curull (1.022 m), sostre comarcal de les Garrigues.

Calculem arribar al voltant de les 18 h al cim per tal de poder seure i contemplar tranquil·lament l’espectacular posta de sol sobre la plana de Lleida, amb els Pirineus nevats ressaltant a l’horitzó. Finalment, una curta baixada de poc més d’un quilòmetre amb l’ajuda dels frontals, ens deixarà de nou a Vilanova de Prades, on acabarem la ruta.

Aquells qui ho vulguin, poden completar l’experiència passant la nit al Refugi Montsant d’Albarca, a només 20 minuts, on gaudirem de descomptes especials tant en la pernocta sola com amb la mitja pensió.

INSCRIPCIONS:  Guiatge: Arcadi Cornado, caminairons@gmail.com, tel.: 675 989 909.

Activitat inspirada i proposta pels guardes del Refugi Montsant d’Albarca: Arcadi i Marc, refugimontsant@centreexcursionistatarragona.com, Telèfon i Whatsapp: 675 989 909 i 621 227 283.

Info
Categoria:
Lloc: Vilanova de Prades (Conca de Barbera)
Data: 28/01/2023
Data fi: 28/01/2023

Sense Comentaris

Respondre