MARÇA-CAPÇANES PER CAMI DE LES TAULES – CASETA DE LA VALL- COVA PIQUE

MARÇA-CAPÇANES PER CAMI DE LES TAULES – CASETA DE LA VALL- COVA PIQUE

Info

Riera de Marça a Capçanes

Recorregut circular per terres del Priorat entre vinyes i un molt bon exemple del patrimoni rural de l’època pre-fil·loxera amb molts exemples de construccions de pedra seca, també passarem per rieres i rierols que han deixat la seva empremta en els terrenys per on transiten formant unes formes ben peculiars i per cert un tant relliscosos si hi ha prou aigua.

Es tracta d’un recorregut d’unes 12,5 km, 5 hores i un desnivell acumulat de 550m sense cap complicació, ni tècnica ni de passos aeris, no inclou el temps de parada pel “bocata”, heu de porta menjar i beure cal anar ben hidratat, com es una zona on s’han recuperat molts antics camins rals i de carro es possible retallar el recorregut previst si per raons meteorològiques o per problemes amb algun excursionista es necessari sortir-se abans, cal fer cas sempre del responsable de la sortida i informar-lo de qualsevol problema.

Sortim del poble de Marçà a un bosquet amb forta pendent de baixada, després de passar el Moli de Barceló arribem al camí seguim arran la riera, es el camí vell de Marçà a Capçanes o Camí de la Serreta seguim les senyals PR-C-91, el camí es fa ben distret creuant la riera un i altre cop fins arribar a Capçanes, el poble del Carrasclet, el llegendari “bandoler” per alguns i un lluitador implacable en contra dels borbònics de Felip V.

Anirem a trobar la Font de Canals o de Santa Rosalia on pararem a descansar, menjar i beure.

Camí de les Taules

Seguirem pel camí de les Taules. A la zona de les Taules, situada a l’est del nucli urbà de Capçanes, s’hi aplega una gran diversitat d’elements de pedra en sec en un espai força reduït. Hi podem observar marges, barraques, sopluigs, corrals, cocons, armariets, arneres, clapers, recers i un forn de calç. Es tracta d’una zona conreada des d’antic pels mitgers, els pagesos i jornalers més pobres que treballaven les terres menys productives el sender passa per uns marges ben fets, fruit del treball de diverses generacions. Amb una perfecta col locació de les pedres que molts ja voldrien saber ho fer.

Seguim el sender i veiem unes vistes que ens obliguen a parar i badar veiem capçanes, la serra de l espasa, arribem a la Caseta de la Vall o de Cal Guarda.

Visitarem llocs interessants com: l’estret de Catà, la cova del Piqué, la Pallisa i si hem anat be de temps ens arribarem a la Miloquera, Avents i Castell del Moro.

Caseta de la Vall, lloc singular i encantador on hi ha les vinyes amb més alçada de la zona, 550 metres.

 

 

 

 

 

 

Porteu el vostre GPS entre totes les dades estretes de la realització d’aquest recorregut ho pujarem a Wikiloc per fer pales aquest recorregut.

NORMATIVA I RECOMANACIONS:


Recomanem a totes i tots elos nostres socis que obtinguin la llicencia federativa de l’any en curs  o bé la llicencia temporal per un o dos dies (un dia 4€ i dos dies 5€) .

És obligatori la possessió de l’assegurança temporal o anual de la FEEC per poder participar en les iniciatives esportives organitzades per la nostra entitat.

També és obligatori fer saber a secretaria la  intenció de participar en la sortida o l’esdeveniment anunciat. A través de la nostra web, del nostre correu electrònic info@centreexcursionistatarragona.com o personant-se al nostre local social (Secretaria) o be trucant 977240250, dimarts o dijous de 19 fins 21h.


Els excursionistes que estiguin en possessió del carnet federatiu de l’any en curs i no siguin socis de la nostra entitat han d’informar a secretaria de la seva intenció de participar-hi i donar el nom complert, DNI, codi del carnet federatiu, tipus de llicencia i telèfon mòbil, així com realitzar un donatiu de 5€, per dia d’excursió.


Els excursionistes que vulguin gaudir d’algunes de les nostres propostes i no son socis del Centre Excursionista Tarragona i tampoc estan en possessió del carnet federatiu, hauran de forma preceptiva, treure’s la llicencia-assegurança temporal de la FEEC i per tant haureu de passar per secretaria, per donar les vostres dades personals (nom i cognoms, DNI, data de naixement, telèfon mòbil i correu electrònic) per realitzar les gestions de donar-vos d’alta com a soci promocional o temporal  de l’entitat i tramitar l’assegurança temporal de la FEEC, el cost en aquest cas, serà de 5€ quota un dia CET, es preceptiu sinó no es podria tramitar l’assegurança temporal de la FEEC, que també són 5€. Si son dos dies la quota temporal CET es de 7€ i l’assegurança temporal de la FEEC de dos dies, són 6€.

En tots els casos s’ha de notificar com molt tard el ultim dijous anterior a la sortida, ja que l’empresa asseguradora a de tenir les dades de l’excursionista i el pagament del mateix abans de realitzar l’activitat.

Si no es possible passar pel nostre local social (secretaria), podeu fer una transferència amb el concepte MARÇA i el vostre nom complert, a més heu d’enviar un correu electrònic donant les dades que en cada cas fan falta, afegint l’arxiu acreditatiu de la realització de la transferència.

CaixaBank:  ES46 2100 0006 3402 0123 9318

O podeu fer servir l’opció d’inscriure’m que hi ha en aquesta mateixa pagina.

ON TROBAR-NOS
C/Sant Antoni Maria Claret, 11 baixos interior. 43002 Tarragona
Telèfon: 977 24 02 50
E-mail: info@centreexcursionistatarragona.com

Horaris:
Secretaria: Dimarts i dijous de 19 – 21h.

Responsable de la sortida: Lope Matarredona; 620513032

 

Info
Categoria: ,
Lloc: Marça (Priorat)
Data: 26/01/2020
Data fi: 26/01/2020
Hora sortida: 08:00 h
Lloc de sortida: Plaça Imperial Tarraco

Sense Comentaris

Respondre