Ermita Santíssima trinitat-les cents fonts-San Joan-Cova de Nialo

Muntanyes de Prades (La Pena)

Ermita Santíssima trinitat-les cents fonts-San Joan-Cova de Nialo

Info

  • 11,7 km.
  • 569 m desnivell.
  • Temps aprox.: 6h.
  • Dificultat fisica moderada/alta.

Es tracta d’un circuit circular d’uns 11-12 km de llarg i amb un desnivell de 569 m, sense cap dificultat tècnica, que va entre Espluga de Francolí, La Pena i Montblanc, per les muntanyes de Prades.

Les Cent Fonts

El recorregut surt des de l’Ermita de la Santíssima Trinitat i transitarem pel GR-175 (El GR 175 és un sender circular de gran recorregut que abasta part de les comarques de l’Urgell, la Conca de Barberà i l’Alt Camp. Va ser homologat el 1998 i transcorre pel territori de la Ruta del Cister) fins arribar al començament del sender de l’Artiga (Obac del Vessant de La Pena), anirem a trobar les Cent Fonts, passarem pels Plans de Sant Joan, Coll de les Vinyes de Sant Joan,  trobarem les restes d’un poblat iber i anirem a trobar l’ermita de Sant Joan, després retornarem al punt de sortida trobant la Cova de Nialó, les Ginesteres i per la pista fins arriba de nou a l’ermita de la Santíssima Trinitat.

Ermita de la Santíssima Trinitat

Un racó per desconnectar A tan sols 3.5 km de l’Espluga de Francolí, a la muntanya de la Pena, es troba l’Ermita de la Santíssima Trinitat construïda al segle XV a l’estil barroc. La seva ubicació et deixarà sense paraules, ja que està en un lloc boscós i ric en molta aigua, des d’on parteixen diferents rutes. Enmig de tota aquesta naturalesa hi ha el santuari, la capella de l’Àngel de la Guarda i una petita gruta artificial. L’any 1936 l’ermita va ser saquejada i el retaule i la imatge de la Trinitat van ser destruïts, però, el 1941 Federic Marès es va encarregar de reconstruir-lo.

Sant Joan de la Muntanya (709 m). Ermita troglodítica adossada a un penyal encarat a Montblanc (llevant). Restaurada durant la darrera dècada per un grup de voluntaris, desprès d’haver restat pràcticament enrunada. Hi ha una font i, al punt més alt, un mirador amb taula d’orientació, llibre de signatures i pessebre. És vèrtex geodèsic. Hi arriba una pista des de Montblanc. Ben a prop, senyalitzada, hi ha la balma coneguda com Cova de Nialó. Cal anar-hi amb cura dons el camí passa per l’estimball. Malgrat que és protegit amb cadenes.

NORMATIVA I RECOMANACIONS:


Recomanem a totes i tots elos nostres socis que obtinguin la llicencia federativa de l’any en curs  o bé la llicencia temporal per un o dos dies (un dia 4€ i dos dies 5€) .

És obligatori la possessió de l’assegurança temporal o anual de la FEEC per poder participar en les iniciatives esportives organitzades per la nostra entitat.

També és obligatori fer saber a secretaria la  intenció de participar en la sortida o l’esdeveniment anunciat. A través de la nostra web, del nostre correu electrònic info@centreexcursionistatarragona.com o personant-se al nostre local social (Secretaria) o be trucant 977240250, dimarts o dijous de 19 fins 21h.


Els excursionistes que estiguin en possessió del carnet federatiu de l’any en curs i no siguin socis de la nostra entitat han d’informar a secretaria de la seva intenció de participar-hi i donar el nom complert, DNI, codi del carnet federatiu, tipus de llicencia i telèfon mòbil, així com realitzar un donatiu de 5€, per dia d’excursió.


Els excursionistes que vulguin gaudir d’algunes de les nostres propostes i no son socis del Centre Excursionista Tarragona i tampoc estan en possessió del carnet federatiu, hauran de forma preceptiva, treure’s la llicencia-assegurança temporal de la FEEC i per tant haureu de passar per secretaria, per donar les vostres dades personals (nom i cognoms, DNI, data de naixement, telèfon mòbil i correu electrònic) per realitzar les gestions de donar-vos d’alta com a soci promocional o temporal  de l’entitat i tramitar l’assegurança temporal de la FEEC, el cost en aquest cas, serà de 5€ quota un dia CET, es preceptiu sinó no es podria tramitar l’assegurança temporal de la FEEC, que també són 5€. Si son dos dies la quota temporal CET es de 7€ i l’assegurança temporal de la FEEC de dos dies, són 6€.

En tots els casos s’ha de notificar com molt tard el ultim dijous anterior a la sortida, ja que l’empresa asseguradora a de tenir les dades de l’excursionista i el pagament del mateix abans de realitzar l’activitat.

Si no es possible passar pel nostre local social (secretaria), podeu fer una transferència amb el concepte BOSCPOBLET i el vostre nom complert, a més heu d’enviar un correu electrònic donant les dades que en cada cas fan falta, afegint l’arxiu acreditatiu de la realització de la transferència.

CaixaBank:  ES46 2100 0006 3402 0123 9318

O podeu fer servir l’opció d’inscriure’m que hi ha en aquesta mateixa pagina.

ON TROBAR-NOS
C/Sant Antoni Maria Claret, 11 baixos interior. 43002 Tarragona
Telèfon: 977 24 02 50
E-mail: info@centreexcursionistatarragona.com

Horaris:
Secretaria: Dimarts i dijous de 19 – 21h.

Responsable de la sortida: Lope Matarredona; 620513032

 

Info
Categoria: ,
Lloc: Espluga de Francolí - Montblanc
Data: 22/03/2020
Data fi: 22/03/2020
Hora sortida: 08:00 h
Lloc de sortida: Plaça Imperial Tarraco

Sense Comentaris

Respondre