CONQUERIN ELS 3000 DEL PIRINEU. TUC DE MULLERES

3MILS.CAT / 3MILS.CET 10 TRES MILS A CATALUNYA

CONQUERIN ELS 3000 DEL PIRINEU. TUC DE MULLERES

Info

 • Fitxa Técnica

  • Punto de Partida: Pla de Besurta, 1.889 m
  • Dificultat (escala UIAA): SD/F
  • Desnivell acumulat: 1.138 metros
  • Punt màxim (cim): 3.012 m
  • Distancia total: 17,49 Kilòmetres
  • Pertany a la llista: 100Cims de la FEEC
  • Temps anada i tornada:8,5-9h
  • Primera ascensió: Comte francès Henry Russell i els guies Firmin Barrau i Barthélémy Courrèges al 1879.

Introducció

La Tuca o Tuc de Mulleres o Molières és un dels tres mils més desitjats del Pirineu i aquest desig no ve pel seu valor alpí o per la seva dificultat, sinó per ser un excepcional  balcó, amb unes vistes immillorables es miri on es miri, sobre la vessant nord de l’Aneto i tot el macís de les Maladetes i per la vessant catalana, Montardo, Beciberris, Punta Alta i molts, molts més si tenim la sort de trobar un dia clar. Un dels 10 cims de més de 3000 m de Catalunya, cal dir que amb el Tuc de Mulleres encetem aquesta iniciativa, 3MILS.CAT, cada any un o més dels 10 tres mil de Catalunya .

Accés en vehicle


Haurem d’anar a la població de Benasque i pernoctarem a l’Escola de Muntanya 21 euros (preu 2019) dormir i esmorzar.

COVID19 Y REFUGIOS DE MONTAÑA de la Federacion de Montaña de Aragón

NUEVAS NORMAS DE USO : Clikeu d’amunt d’aquest link, es tracta de les normes que haurem de seguir per pernoctar i esmorzar a l’Alberg de la Escuela de Montaña de Benasque -> NORMATIVA_COVID19

Ben d’hora, seguirem per la carretera que travessa el nucli urbà i després de recórrer aproximadament 11 km, ens sorgirà a la dreta una pista senyalitzada que condueix als Plans de l’Hospital. Després d’1 km de pista aproximadament i abans de creuar un pont sobre el riu Esera, hi ha a l’esquerra un pàrquing on haurem de deixar el vehicle, des del 28 de juny fins al 7 de setembre, el trànsit de vehicles cap a la Besurta està restringit. Podem seguir amb autobús fins al paratge de la Besurta que surt d’allà mateix (al costat de el pont esmentat) a les 5:00 h, 05:30 h i des de les 8:30 fins a les 20,30h amb una freqüència de 35 minuts .

Descripció de l’itinerari


Arribant al coll que ens porta al cim del Mulleres

Forau d’Aigualluts

Començament per l’ampla pista que parteix de la Besurta i que en breu, es convertirà en sender deixant el camí que cap a la dreta, es dirigeix ​​al refugi de la Renclusa i prenem el senyalitzat camí a l’esquerra que es dirigeix ​​al pla d’Aigualluts, deixant el Forau d’Aigualluts a la dreta. A uns 300 metres des del Forau, arribarem al pla d’Aigualluts (2.027 m; 1:00 h), continuant pel marge est del pla en direcció sud-est i de sobte, la vall s’encaixona havent de superar-ho i s’entra a la vall de l’Escaleta, que es recorre còmodament fins que la llera del barranc s’estreny bruscament de nou, havent d’allunyar-se de la llera i agafant alçada pel marge esquerra, seguim les fites i un cop passat aquest pas, entrarem a la conca de la riera que baixa del primer estany de l’Escaleta (2.331 m; 2:45 h), de nou en terreny “pla” s’han de recórrer els escassos metres que ens separen de l’estany de l’Escaleta. Segueix havent sender, buscant els millors passos i fent alguna ziga-zaga va superant el vessant, a més està ben senyalitzat per les fites, just després de superar el vessant granític, ens plantem en el segon estany de l’Escaleta (2.459 m; 3:30 h). Hem de continuar cap al sud-oest, havent de superar una altra inclinada vessant de lloses granítiques, el granit és ferm i té bona adherència, Un cop superada aquesta vessant, s’entra en una conca glacial on el terreny es suavitza bastant havent de transitar per polides plaques i tarteres per un terreny amb poca inclinació i entre grans lloses, cap al ja visible Tuc de Mulleres, que es troba a la dreta d’un pic més o menys piramidal (Cap de Toro), es pot guanyar una ampla aresta que baixa del cim en direcció oest o dirigir-se al cim directament progressant suaument entre blocs petris i lloses de granit, fins arribar a la zona somital on s’aixeca una mica havent de posar les mans en algun pas però molt fàcil, fins a arribar al cim del Tuc de Mulleres o de Molieres (3.012 m; 5:15h).

Teniu en compte


Placa ficada al cim del Tuc de Molières

Que durant un bon tros del camí fins el cim no trobareu aigua, porteu beguda suficient, la hidratació és fonamental. No cal dir que també heu de portar menjar i encara que no ho pugui semblar perquè a Tarragona fa molta calor, porteu prou roba, inclosos gorra, guants i suficients capes, la temperatura a 3000 m pot baixar en picat i les condicions meteorològiques poden fer canviar sobtadament les condicions fins i tot del terreny. I penseu també en les ulleres i la crema de protecció solar, en aquets terrenys on encara es pot trobar neu i per facilitar i repartir l’esforç de les nostres cames i en especial els genolls i turmells és molt bo fer servir bastons, acostumeu-vos .

 


 • Per fer la inscripció haureu de pagar 30 euros, inclou pernoctació, esmorzar i bus fins arribar a Besurta i tornar, punt de sortida i arribada de l’activitat i això ha de ser abans del 18 de juny.

 

NORMATIVA I RECOMANACIONS:


Recomanem a totes i tots elos nostres socis que obtinguin la llicència federativa de l’any en curs  o bé la temporal per un o dos dies (un dia 4€ i dos dies 5€) .

És obligatori la possessió de l’assegurança temporal o anual de la FEEC per poder participar en les iniciatives esportives organitzades per la nostra entitat.

També és obligatori fer saber a secretaria la  intenció de participar en la sortida o l’esdeveniment anunciat. A través de la nostra web, del nostre correu electrònic info@centreexcursionistatarragona.com o personant-se al nostre local social (Secretaria) o bé trucant 977240250, dimarts o dijous de 19 fins 21h.


Els excursionistes que estiguin en possessió del carnet federatiu de l’any en curs i no siguin socis de la nostra entitat han d’informar a secretaria de la seva intenció de participar-hi i donar el nom complert, DNI, codi del carnet federatiu, tipus de llicència i telèfon mòbil, així com realitzar un donatiu de 5€, per dia d’excursió.


Els excursionistes que vulguin gaudir d’algunes de les nostres propostes i no són socis del Centre Excursionista Tarragona i tampoc estan en possessió del carnet federatiu, hauran de forma preceptiva, treure’s la llicència-assegurança temporal de la FEEC i per tant haureu de passar per secretaria, per donar les vostres dades personals (nom i cognoms, DNI, data de naixement, telèfon mòbil i correu electrònic) per realitzar les gestions de donar-vos d’alta com a soci promocional o temporal  de l’entitat i tramitar l’assegurança temporal de la FEEC, el cost en aquest cas, serà de 5€ quota un dia CET, es preceptiu sinó no es podria tramitar l’assegurança temporal de la FEEC, que també són 5€. Si són dos dies la quota temporal CET es de 7€ i l’assegurança temporal de la FEEC de dos dies, són 6€.

En tots els casos s’ha de notificar com a molt tard l’últim dijous anterior a la sortida, ja que l’empresa asseguradora a de tenir les dades de l’excursionista i el pagament del mateix abans de realitzar l’activitat.

Si no és possible passar pel nostre local social (secretaria), podeu fer una transferència amb el concepte MULLERESi el vostre nom complert, a més heu d’enviar un correu electrònic donant les dades que en cada cas fan falta, afegint l’arxiu acreditatiu de la realització de la transferència.

CaixaBank:  ES46 2100 0006 3402 0123 9318

O podeu fer servir l’opció d’inscriure’m que hi ha en aquesta mateixa pàgina.

ON TROBAR-NOS
C/Sant Antoni Maria Claret, 11 baixos interior. 43002 Tarragona
Telèfon: 977 24 02 50
E-mail: info@centreexcursionistatarragona.com

Horaris:
Secretaria: Dimarts i dijous de 19 – 21h.

Responsable de la sortida: Jordi March, 696102723.

Info
Categoria: ,
Lloc: Benasc (Ribagorza)
Data: 27/06/2020
Data fi: 28/06/2020
Hora sortida: 14:30 h
Lloc de sortida: Plaça Imperial Tarraco

Sense Comentaris

Respondre