MAS DE GENESSIES, MOLA DE GENESSIES, JOVARA

Possible variant a la Cova de la Llúdriga i Puntes de Jovara

MAS DE GENESSIES, MOLA DE GENESSIES, JOVARA

Info

INSCRIURE´M

 

Sortirem de Tarragona per l’Autovia A-7 fins a la sortida de Vandellòs – Hospitalet de l’Infant. Seguirem per la carretera C-44. Creuarem els pobles de Masriudoms, Masboquera i Vandellòs. Prop de l’antic poble de Fatxes i a mà esquerra trobarem l’indicador “Camí de Gavadà”. Està asfaltat i si la seguíssim arribaríem al despoblat llogarret de Gavadà, on hi ha dos carrers,: el d’Ací i el d’Allà. Al final arribaríem fins a l’antiga N-340 a l’Ametlla de Mar. Seguirem aquesta pista asfaltada fins poc desprès del Coll del Roural. A l’inici de la baixada (pendent del 9%) veurem, a mà dreta la gran mas de Genessies. Aparcarem els cotxes a l’antiga era del Mas.

Sortim del mas seguint els senyals del PR-C 91. Aviat el deixarem per anar a la dreta per un sender per dintre del barranc. Aviat trobarem el sender ascendeix cap a la Mola de Genessies per una carena i tot crestejant arribarem al cim de la Mola. Si el temps ens acompanya tindrem bones vistes de tot el massís de Tivissa i Vandellòs: la Serra de Mar, Dedalts, Llaberia, Serra de la Batalla i Jovara. Més enllà podrem gaudir de la silueta del Delta de l’Ebre fins el Golf de Sant Jordi, i des del perfil rectilini de la Serra de Montsant a la majestuositat dels Ports presidits pel Caro. A la dreta podem veure les restes del poblat Iber de Genessies.

Tot baixant arribarem al Coll del Rourar on retrobarem el PR-C 91. El seguim tot pujant i baixant entre roques foradades i miloques. Som a Jovara. Trobem una baixada amb una certa dificultat. Arribem a un encreuament de camins. A l’esquerra segueix el PR-C 7 que ens portaria fins a Tivissa. Naltrus agafarem el sender de la dreta, que puja fins el barranc de Jovara i al cap d’uns 10 minuts, si volem seguirem a l’esquerra pel barranc de la punta del Corb i poc desprès trobarem la Cova de la Llúdriga que ens queda dalt a l’esquerra a la vertical d’una gran alzina. Transitem amb tranquil·litat. Quan el barranc s’obre ens trobem al racó del Fesol. Trobarem una gran roca i unes antigues marques de PR. Les seguim, sempre caranejant amunt a la dreta (NE). Poc després trobarem les Miloques de Jovara o de Quintana, unes curioses agulles de roca. Carena de Jovara. Seguim per la carena fins al Cim de Jovara (765m). Mirador de les Muntanyes de Prades, Llaberia, Els Ports i Serra de Montsià.

Baixem cap el Coll de Jovara, Mas de Jovara o Sanxo on retrobarem el corriol principal del recorregut. Font de Jovara. Pujem i travessem diverses tarteres. Coll de la Cova Verda (que queda a la cinglera que tenim a sota). Arribem a la Portella de Gardell, seguim recte fins a trobar el camí de l’inici i en un encreuament tornem a trobar els senyals del PR-C 91 que ens portarà de nou al Mas de Genessies.

 • Desnivell: 624 m.
 • Distancia: 12 km.
 • Durada: 6,15 hores.
INSCRIURE´M

 

NORMATIVA I RECOMANACIONS:


INTRODUCCIÓ

No som cap, empresa de viatges, ni d’aventura, som una associació esportiva sense ànim de lucre, totes i tots els socis som part integrant del funcionament del mateix i amb les nostres quotes intentem cobrir els serveis que desitgem gaudir, refugi, rocòdrom, material de préstec, etc., on tots els serveis que es mantenen, són gestionats, per sòcies i socis de forma totalment altruista, la junta directiva, el grup d’escalada i tot allò que pugui venir, són sòcies i socis voluntaris. Així com les sòcies i socis coordinadors de cada sortida, excursionistes amb experiència, però absolutament voluntaris.

 • Teniu que llegir be cada sortida, es molt important per poder valorar la dificultat física i/o tècnica de la mateixa i avaluar les pròpies forces i coneixements, alhora d’apuntar-se per no patir massa un mateix, ni fer patir o qüestions de pitjor caràcter que ningú volem que puguin passar, i molt menys als voluntaris o professionals responsables de la sortida d’entitat.
 • S’ha de complimentar tot el que es demana en la inscripció indicant si porteu cotxe, si teniu inconvenient o no en portar excursionistes en el vostre vehicle i molt especialment si teniu la llicencia federativa o no, si no la teniu es tramitarà la llicencia temporal per un o dos dies, els màxims dies d’una única activitat d’entitat son de 5, si son de mes dies no es poden treure. I només seria possible amb la llicencia anual. Per tant heu de mirar be els costos de cada cosa per fer el pagament que pertoqui que s’adjuntarà a la inscripció.
 • La inscripció ha de ser anterior a les 18 h del dijous anterior a la sortida. Si aquesta es una sortida normal d’un matí o tan sols d’un dia.
 • Si l’activitat es especial, itineraris o ascensions que necessitin la pernoctació en refugis o rutes (trekkings) de diversos dies o activitats que realitzen altres entitats privades (guies, empreses de turisme actiu, etc.) llavors s’indicarà un dia màxim d’inscripció, que hem de complir, sinó es complica molt l’organització de l’esdeveniment o fins i tot es deixaria de fer, per falta de lloc o pèrdua de la prereserva.
 • Totes i tots els participants d’una sortida de l’entitat han d’estar en possessió de la llicència federativa d’acord amb l’activitat que es faci (els diferents tipus A, B, C o D) o les llicencies temporals que durant aquest any la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya degut a la asseguradora Heletia ha limitat a 5 cops i si és per competicions o formació a tan sols en tres ocasions.

TRANSPORT

 • Els trajectes fins a arribar al lloc de sortida i evidentment la tornada, bé sigui en els nostres vehicles o com en algunes ocasions amb autocar. No estan coberts per les assegurances tant temporals com anuals de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya, ha d’existir l’assegurança del vehicle que hauria de cobrir els acompanyants o en el cas d’un servei públic com és un autocar una assegurança especial pels possibles accidents dels seus ocupants.
 • La majoria de les activitats que organitzem depenen del vostre transport per arribar al lloc de sortida i arribada, ja que la majoria són de tipus circular, és, per tant, molt important indicar la vostra disposició real de transport a secretaria. En el cas que no disposeu de cap vehicle, es prendrà nota i intentarem organitzar el desplaçament en el cotxe d’algun altre excursionista amb vehicle i que participi en la mateixa activitat.
 • Pot ser que no existeixi lloc en cap vehicle el que farà impossible realitzar l’excursió o l’activitat muntanyenca.
 • Només en cas que s’apuntin a l’excursió una quantitat igual o superior a 27 persones, es podria tramitar els serveis d’un autocar, encara que això no sempre serà possible.
 • El Centre Excursionista Tarragona després de veure diversos estudis del cost d’un kilòmetre en cotxes de distintes tecnologies, cost de manteniment i impostos, agafem la feta per l’Agència Tributària que diu que el cost mitjà és de 0,20 € per kilòmetre, cost que RECOMANEM es pugui pagar al titular del vehicle.
 • Evidentment, és aquest, el titular del vehicle, qui dirà l’última paraula, del cost del viatge o simplement no fer pagar res, procurant informar, en pujar al cotxe i abans de començar el viatge al lloc de partida.

ASSEGURANCES I SOCI TEMPORAL

 • És obligatori la possessió de la llicencia federativa amb l’assegurança d’accident i responsabilitat civil, amb les cobertures asignades a cada tipus, be sigui l’anual o com a minim la temporal de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) per poder participar en les iniciatives esportives organitzades per la nostra entitat.
 • També és obligatori fer saber a secretaria la intenció de participar en la sortida o l’esdeveniment anunciat. A través de la nostra web, del nostre correu electrònic info@centreexcursionistatarragona.com o personant-se al nostre local social (Secretaria) o bé trucant 977240250, dimarts o dijous de 18 fins a 20 h.

Sòcies i socis del Centre Excursionista Tarragona

 • Recomanem a totes i tots els nostres socis que obtinguin la llicència federativa de l’any en curs.
 • En cada sortida, és obligatori, està assegurat, l’assegurança temporal per un, dos o tres dies, pels socis del Centre Excursionista Tarragona, tenen preu especial: un dia 5 €, dos dies 6 €, tres dies 7 €.

Amb Llicència Federativa FEEC/FEDME i no socis del Centre Excursionista Tarragona

•Els excursionistes que estiguin en possessió de la llicència federativa de l’any en curs i no siguin socis de la nostra entitat han d’informar a secretaria de la seva intenció de participar-hi i donar el nom complert, NIF, codi del carnet federatiu, tipus de llicència i telèfon mòbil, així com realitzar un donatiu de 5 €, per dia d’excursió.

No socis i No Llicència Federativa FEEC/FEDME

 • Els excursionistes que vulguin gaudir d’algunes de les nostres activitats i no són socis del Centre Excursionista Tarragona i tampoc estan en possessió de la llicència federativa, hauran de forma preceptiva, treure’s l’assegurança temporal de la FEECi per tant haureu de passar per secretaria o bé a través de la web, per donar les vostres dades personals (nom i cognoms, NIF, data de naixement, telèfon mòbil i correu electrònic) per realitzar les gestions de donar-vos d’alta com a soci temporal de l’entitat excursionista i llavors poder tramitar l’assegurança temporal de la FEEC.

 • Soci Temporal del Centre Excursionista Tarragona
 • Quota soci/a temporal del CET: un dia 5 €, dos dies 7 € i màxim tres dies 9 €.

 • Assegurança Temporal FEEC
 • Assegurança Temporal FEEC: un dia 6 €, dos dies 7 € i tres dies 8 €.

NOTIFICACIONS I PAGAMENT

En tots els casos s’ha de notificar a tot tardar l’últim dijous anterior a la sortida, ja que l’empresa asseguradora ha de tenir les dades de l’excursionista i el pagament del mateix abans de realitzar l’activitat. Una vegada tramitat s’ha d’informar a l’excursionista, de la pòlissa per conèixer que cobreix i fins a quins límits, així com l’albarà de pagament, que fa de certificat de pagament.

Si no és possible passar pel nostre local social (secretaria), podeu fer una transferència amb el concepte -.GENESSIES.- i el vostre nom complet, a més heu d’enviar un correu electrònic donant les dades que en cada cas fan falta, afegint l’arxiu acreditatiu de la realització de la transferència.

CaixaBank: ES46 2100 0006 3402 0123 9318   

O millor encara, podeu fer servir l’opció d’ INSCRIURE’M que hi ha en aquesta mateixa pàgina.

ON TROBAR-NÓS

C/Sant Antoni Maria Claret, 11 baixos interior. 43002 Tarragona
Telèfon: 977 24 02 50
E-mail: info@centreexcursionistatarragona.com

Horaris:
Secretaria: Dimarts i dijous de 18 – 20h.

Coordinador Voluntari de l’Activitat:  Josep Rovira, 696 05 88 17.

Info
Categoria: ,
Lloc: Mas de Genessies /Vandellós (Baix Camp)
Data: 24/03/2024
Data fi: 24/03/2024
Hora sortida: 07:00 h
Lloc de sortida: Pàrquing dissuasiu del Cementiri

Sense Comentaris

Respondre