PIC DE L’AÜT, 2.533 m

PIC DE L’AÜT, 2.533 m

Info

PIC DE L’AÜT (VALL DE BOÍ)

Cim de l’Aüt, Vall de Boi, de 2533 m

Pic de l’Aüt

Exigent excursió a un dels cims més boniques de la Vall de Boí, la piràmide de l’Aüt, que s’alça vertical per sobre d’Erill la Vall, la ruta és bastant senzilla i no té excessives dificultats excepte el desnivell a salvar. El punt de partida és una petita pista al costat de l’embotelladora de Boi, que es dirigeix ​​a una palanca que creua el riu Noguera de Tor.

Al principi veiem alguns indicadors que marquen la Muntanyeta, que seguim mentre anem ascendint per un preciós sender enmig del bosc, fins arribar a la cabana de la Coma dels Coms. Allà vam deixar aquesta vall i pugem per un barranc lateral cap als prats de Coma Minyana, on veiem el nostre objectiu del dia.

Per pujar ens encaminem cap a un marcat coll a l’esquerra de la cresta, per procedir a la ascensió final a un veritable niu d’àguiles amb grans vistes de totes les muntanyes de la zona, des dels Besiberris, a tota la zona de Sant Maurici. La tornada la fem per la mateixa ruta

Longitud del camí: 10,62 km

Desnivell: 1.209 m

Temps pujar i baixar: de 7 a 8 hores

Pletiu del Coms. Cabana

Llocs de pas:

  • Sortida de l’embotelladora de Caldes de Boí
  • Travessem per pont de fusta el riu Noguera de Tor
  • Entrem al Camí de l’Aigua de la Vall de Boí
  • Pujada pel Barranc de la Muntanyeta
  • Pletiu del Coms. Cabana
  • Pujada pel Barranc de Comaminyana
  • Deixem barranc per anar al Coll de l’Amorriador. Grans vistes
  • Per un esperó ample fins al cim
  • Pic de l’Aüt 2.532 metres.
  • Tornada desfent el camí.

Cresta, per procedir a la ascensió final a un veritable niu d’àguiles

L’excursió esta pensada per poder sortir a les 6h del mati de Barruera, fent nit a la antiga Casa de Colònies “El Paller” de Barruera, maxim 19-20 persones, on és farà un plat calent i iogurt o fruita, per poder sopar, cal portar sac per dormir, pagarem un donatiu de 10€.

Esmorzar cadascú el portarà de casa, aquells que s’apuntin podran quedar d’acord per complementar-se el menjar entre tots i poder esmorzar un xic fort. Porteu menjar d’alçada pel camí i ben sortits de líquids.

El dinar de tornada cadascú ja s’espavilarà si el porta de casa o en els restaurants de la zona. Penseu en portar frontal amb bateries ben carregades així com tot allò que fa falta a l’alta muntanya, gorra, buff, ulleres de sol, roba d’abric i en cas de pluja capelina o un bon goretex si es aquest últim penseu amb la motxilla que s’ha de protegir de la pluja amb una capelina per motxilles.

NORMATIVA I RECOMANACIONS:


Recomanem a totes i tots elos nostres socis que obtinguin la llicencia federativa de l’any en curs  o bé la llicencia temporal per un o dos dies (un dia 4€ i dos dies 5€) .

És obligatori la possessió de l’assegurança temporal o anual de la FEEC per poder participar en les iniciatives esportives organitzades per la nostra entitat.

També és obligatori fer saber a secretaria la  intenció de participar en la sortida o l’esdeveniment anunciat. A través de la nostra web, del nostre correu electrònic info@centreexcursionistatarragona.com o personant-se al nostre local social (Secretaria) o be trucant 977240250, dimarts o dijous de 19 fins 21h.


Els excursionistes que estiguin en possessió del carnet federatiu de l’any en curs i no siguin socis de la nostra entitat han d’informar a secretaria de la seva intenció de participar-hi i donar el nom complert, DNI, codi del carnet federatiu, tipus de llicencia i telèfon mòbil, així com realitzar un donatiu de 5€, per dia d’excursió.


Els excursionistes que vulguin gaudir d’algunes de les nostres propostes i no son socis del Centre Excursionista Tarragona i tampoc estan en possessió del carnet federatiu, hauran de forma preceptiva, treure’s la llicencia-assegurança temporal de la FEEC i per tant haureu de passar per secretaria, per donar les vostres dades personals (nom i cognoms, DNI, data de naixement, telèfon mòbil i correu electrònic) per realitzar les gestions de donar-vos d’alta com a soci promocional o temporal  de l’entitat i tramitar l’assegurança temporal de la FEEC, el cost en aquest cas, serà de 5€ quota un dia CET, es preceptiu sinó no es podria tramitar l’assegurança temporal de la FEEC, que també són 5€. Si son dos dies la quota temporal CET es de 7€ i l’assegurança temporal de la FEEC de dos dies, són 6€.

En tots els casos s’ha de notificar com molt tard el ultim dijous anterior a la sortida, ja que l’empresa asseguradora a de tenir les dades de l’excursionista i el pagament del mateix abans de realitzar l’activitat.

Si no es possible passar pel nostre local social (secretaria), podeu fer una transferència amb el concepte PICLAUT i el vostre nom complert, a més heu d’enviar un correu electrònic donant les dades que en cada cas fan falta, afegint l’arxiu acreditatiu de la realització de la transferència.

CaixaBank:  ES46 2100 0006 3402 0123 9318

O podeu fer servir l’opció d’inscriure’m que hi ha en aquesta mateixa pagina.

ON TROBAR-NOS
C/Sant Antoni Maria Claret, 11 baixos interior. 43002 Tarragona
Telèfon: 977 24 02 50
E-mail: info@centreexcursionistatarragona.com

Horaris:
Secretaria: Dimarts i dijous de 19 – 21h.

Responsable de la sortida: Lluis Maria Masso, 630 338 785

 

Info
Categoria: ,
Lloc: Vall de Boí
Data: 05/10/2019
Data fi: 06/10/2019
Hora sortida: 16:00 h
Lloc de sortida: Plaça Imperial Tarraco

Sense Comentaris

Respondre