Pujada nocturna a la Roca Corbatera

Pujada nocturna a la Roca Corbatera

Info

Montsant Nocturn

Divendres 10 de febrer

  • Trobada a les 18h. Hora aproximada d’acabar 22:30.
  • Temps: 4:30 – 5 hores
  • Distancia: 11,5 km
  • Desnivell: +500 m

Ens trobarem a les 18h al Refugi Montsant d’Albarca per agafar una mica d’escalfor de l’estufa i la llar de foc mentre repassem la ruta i el material, abans d’endinsar-nos en la freda nit del Montsant.

Començarem caminant tranquil·lament durant 4 quilòmetres pel Camí de la Llisera, un recorregut pla i senzill amb bones vistes sobre la vall de Cornudella i les serres de la Gritella i Siurana. Anirem contemplant com la lluna va agafant alçada al firmament mentre ens acostem a Sant Joan del Codolar. Farem una breu parada per agafar forces en aquest racó, força freqüentat els caps de setmana, però ara ben silenciós i místic.

Després del petit descans, arriba la part més dura de la vesprada, una pujada pel Grau de Tomaset, un dels més senzills i còmodes del Montsant que en una horeta ens farà guanyar la carena de la Serra Major, a l’alçada de la Cova Santa i el Pla del Meloner. Precisament a la Cova del Meloner hi farem una parada més llarga on, arrecerats, podrem sopar mentre observem el cel estrellat, declarat reserva Starlight, sent la zona de cel fosc protegit més gran d’Europa.

Un últim i curt esforç ens durà fins al cim de la Roca Corbatera, que amb els seus 1.163 metres és el sostre del Montsant. Fetes les fotos pertinents, enfilarem la baixada, primer per sender i després ja per pista i camí més còmodes pel Grau Gran cap a Albarca, on acabarem la ruta al refugi, que ens esperarà ben calentet. Qui ho desitgi, podrà quedar-se a dormir i esmorzar l’endemà al mateix refugi.

 

Notes: el tram del camí de la llisera pot ocasionar alguna dificultat a persones amb vertigen molt marcat

Imprescindible dur frontal amb bateria o piles de recanvi

Es preveuen temperatures molt baixes (al voltant dels 0ºC). Cal anar ben abrigat.

PREU I INSCRIPCIONS

Heu de trucar o enviar un correu electronic a l’Arcadi Cornadó per inscriure’s.

  • El guiatge preu: 15€

InscripcionsArcadi Cornadó, caminairons@gmail.com, tel.: 675 989 909.

  • Guiatge: Arcadi Cornadó Royo @arcadicr

Activitat inspirada i proposta pels guardes del Refugi Montsant d’Albarca: Arcadi i Marc, refugimontsant@centreexcursionistatarragona.com, Telèfon i Whatsapp: 675 989 909 i 621 227 283.

 

 

Info
Categoria:
Lloc: Albarca (Cornudella de Montsant) Priorat
Data: 10/02/2023
Data fi: 10/02/2023
Trobada Colldejou: 18:00 h

Sense Comentaris

Respondre