Punta Alta de Comalesbienes 3.014m

Punta Alta de Comalesbienes 3.014m

Info

 

INSCRIURE´M

 

JA ESTAN PLENES LES PLAÇES: DE TOTES MANERES PRIMER PREGUNTEU A SECRETARIA 977 240 250 DIMARTS I DIJOUS DE 18 A 20H O AL 660894138.

Us proposem una activitat de dos dies per pujar un dels tresmils del nostre Pirineu, la Punta Alta de Comalesbienes de 3.014 m (100 cims FEEC). Gaudint de dues jornades per la zona del parc nacional d’Aigüestortes i l’Estany de Sant Maurici, i fent nit al refugi Ventosa i Calvell, a 2.240 m d’alçada.

L’itinerari començarà a l’embassament de cavallers, a la Vall de Boí. La presa es va construir sobre el mateix estany de cavallers, a 1780 m d’alçada. Aquest embassament està envoltat d’imponents cims com el Comaloformo 3.029 m, els Besiberris (Besiberri Nord 3.009 m i Besiberri Sud 3.023 m) o la Punta Alta de 3.014 m, el nostre objectiu.

Des de l’embassament, posarem rumb al refugi de Ventosa i Calvell. La primera construcció d’aquest va ser l’any 1942 i amb el pas dels anys ha anat patint diverses reestructuracions fins a la seva demolició i reconstrucció l’any 1979, però sense perdre la personalitat que el va acompanyar durant tants anys.

Després de dinar farem una volta per les proximitats del refugi, visitant una important part dels estanys al peu del Montardo 2.833 m. Sense realitzar grans desnivells i arribant a la base d’aquest, pasarem prop de les imponents agulles de Travessani, i uns 6 estanys fins a arribar a l’estany de les Monges.

L’endemà ens aixecarem d’hora per començar l’aproximació al cim de la Punta Alta, recorrent estanys i prats alpins i guanyant alçada fins a donar pas a morrenes i tarteres granítiques. Per culminar el cim, realitzarem algunes grimpades fàcils i tot seguit podrem gaudir d’unes vistes molt espectaculars i cèntriques del Pirineu, on podrem veure el massís de la Maladeta i l’Aneto, el Vallibierna, la Pica d’Estats, el Montardo i gran part del parc nacional amb els Encantats. Per finalitzar i segons com es trobi el grup, anirem carenejant fins a arribar al cim de Comalesbienes 2.993 m, ja que la baixada des d’aquest cim és menys feixuga que pel coll entre aquests dos cims.

Des del cim, iniciarem una baixada directa cap a l’embassament de cavallers deixant enrere els blocs granítics i endinsant-nos en boscos de pinedes.

Si vols conèixer tot això i molt més, acompanya’ns en aquesta sortida!! Us explicarem tot el relacionat amb aquest indret!!

1r dia

 • Embassament de Cavallers – refugi Ventosa i Calvell 5,5km 450m + (2h30’ amb parades)
 • Refugi Ventosa i Calvell – estany de les Monges 5km 200m +

2n dia

 • Refugi Ventosa i Calvell – Punta Alta de Comalesbienes – embassament de cavallers 8,5km 1250m + (9h amb parades)

Dificultat tècnica: Moderat, algunes grimpades i passos aeris fàcils a l’arribar al cim.

Refugi Ventosa i Calvell (CEC)

INSCRIPCIONS I SERVEIS
Per fer la inscripció de la sortida cal fer un ingrés de 45 € i tenim temps fins al dia 15 d’agost. Només hi ha 10 places.
Penseu qui estigui interessat que el gran problema és el refugi i aquest necessita tenir les places clares així que ha d’inscriure’s com més aviat millor.
El preu total de la sortida és de 95 €.

INSCRIURE´M

 

Serveis inclosos:
Guia de mitja muntanya.
Mitja pensió al refugi Ventosa i Calvell (sopar, nit i esmorzar)
Assessorament tècnic i explicacions durant l’itinerari.
Material col·lectiu per acomplir l’activitat.

NORMATIVA I RECOMANACIONS:


INTRODUCCIÓ

No som cap, empresa de viatges, ni d’aventura, som una associació esportiva sense ànim de lucre, totes i tots els socis som part integrant del funcionament del mateix i amb les nostres quotes intentem cobrir els serveis que desitgem gaudir, refugi, rocòdrom, material de préstec, etc., on tots els serveis que es mantenen, són gestionats, per sòcies i socis de forma totalment altruista, la junta directiva, el grup d’escalada i tot allò que pugui venir, són sòcies i socis voluntaris. Així com les sòcies i socis coordinadors de cada sortida, excursionistes amb experiència, però absolutament voluntaris.

 • Teniu que llegir be cada sortida, es molt important per poder valorar la dificultat física i/o tècnica de la mateixa i avaluar les pròpies forces i coneixements, alhora d’apuntar-se per no patir massa un mateix, ni fer patir o qüestions de pitjor caràcter que ningú volem que puguin passar, i molt menys als voluntaris o professionals responsables de la sortida d’entitat.
 • S’ha de complimentar tot el que es demana en la inscripció indicant si porteu cotxe, si teniu inconvenient o no en portar excursionistes en el vostre vehicle i molt especialment si teniu la llicencia federativa o no, si no la teniu es tramitarà la llicencia temporal per un o dos dies, els màxims dies d’una única activitat d’entitat son de 5, si son de mes dies no es poden treure. I només seria possible amb la llicencia anual. Per tant heu de mirar be els costos de cada cosa per fer el pagament que pertoqui que s’adjuntarà a la inscripció.
 • La inscripció ha de ser anterior a les 18 h del dijous anterior a la sortida. Si aquesta es una sortida normal d’un matí o tan sols d’un dia.
 • Si l’activitat es especial, itineraris o ascensions que necessitin la pernoctació en refugis o rutes (trekkings) de diversos dies o activitats que realitzen altres entitats privades (guies, empreses de turisme actiu, etc.) llavors s’indicarà un dia màxim d’inscripció, que hem de complir, sinó es complica molt l’organització de l’esdeveniment o fins i tot es deixaria de fer, per falta de lloc o pèrdua de la prereserva.
 • Totes i tots els participants d’una sortida de l’entitat han d’estar en possessió de la llicència federativa d’acord amb l’activitat que es faci (els diferents tipus A, B, C o D) o les llicencies temporals que durant aquest any la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya degut a la asseguradora Heletia ha limitat a 5 cops i si és per competicions o formació a tan sols en tres ocasions.

TRANSPORT

 • Els trajectes fins a arribar al lloc de sortida i evidentment la tornada, bé sigui en els nostres vehicles o com en algunes ocasions amb autocar. No estan coberts per les assegurances tant temporals com anuals de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya, ha d’existir l’assegurança del vehicle que hauria de cobrir els acompanyants o en el cas d’un servei públic com és un autocar una assegurança especial pels possibles accidents dels seus ocupants.
 • La majoria de les activitats que organitzem depenen del vostre transport per arribar al lloc de sortida i arribada, ja que la majoria són de tipus circular, és, per tant, molt important indicar la vostra disposició real de transport a secretaria. En el cas que no disposeu de cap vehicle, es prendrà nota i intentarem organitzar el desplaçament en el cotxe d’algun altre excursionista amb vehicle i que participi en la mateixa activitat.
 • Pot ser que no existeixi lloc en cap vehicle el que farà impossible realitzar l’excursió o l’activitat muntanyenca.
 • Només en cas que s’apuntin a l’excursió una quantitat igual o superior a 27 persones, es podria tramitar els serveis d’un autocar, encara que això no sempre serà possible.
 • El Centre Excursionista Tarragona després de veure diversos estudis del cost d’un kilòmetre en cotxes de distintes tecnologies, cost de manteniment i impostos, agafem la feta per l’Agència Tributària que diu que el cost mitjà és de 0,20 € per kilòmetre, cost que RECOMANEM es pugui pagar al titular del vehicle.
 • Evidentment, és aquest, el titular del vehicle, qui dirà l’última paraula, del cost del viatge o simplement no fer pagar res, procurant informar, en pujar al cotxe i abans de començar el viatge al lloc de partida.

ASSEGURANCES I SOCI TEMPORAL

 • És obligatori la possessió de la llicencia federativa amb l’assegurança d’accident i responsabilitat civil, amb les cobertures asignades a cada tipus, be sigui l’anual o com a minim la temporal de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) per poder participar en les iniciatives esportives organitzades per la nostra entitat.
 • També és obligatori fer saber a secretaria la intenció de participar en la sortida o l’esdeveniment anunciat. A través de la nostra web, del nostre correu electrònic info@centreexcursionistatarragona.com o personant-se al nostre local social (Secretaria) o bé trucant 977240250, dimarts o dijous de 18 fins a 20 h.

Sòcies i socis del Centre Excursionista Tarragona

 • Recomanem a totes i tots els nostres socis que obtinguin la llicència federativa de l’any en curs.
 • En cada sortida, és obligatori, està assegurat, l’assegurança temporal per un, dos o tres dies, pels socis del Centre Excursionista Tarragona, tenen preu especial: un dia 4 €, dos dies 5 €, tres dies 6 €. *
 • *En aquest cas especial de cinc dies serà de: 8 € als socis del CET.

Amb Llicència Federativa FEEC/FEDME i no socis del Centre Excursionista Tarragona

•Els excursionistes que estiguin en possessió de la llicència federativa de l’any en curs i no siguin socis de la nostra entitat han d’informar a secretaria de la seva intenció de participar-hi i donar el nom complert, NIF, codi del carnet federatiu, tipus de llicència i telèfon mòbil, així com realitzar un donatiu de 5 €, per dia d’excursió.

No socis i No Llicència Federativa FEEC/FEDME

 • Els excursionistes que vulguin gaudir d’algunes de les nostres activitats i no són socis del Centre Excursionista Tarragona i tampoc estan en possessió de la llicència federativa, hauran de forma preceptiva, treure’s l’assegurança temporal de la FEECi per tant haureu de passar per secretaria o bé a través de la web, per donar les vostres dades personals (nom i cognoms, NIF, data de naixement, telèfon mòbil i correu electrònic) per realitzar les gestions de donar-vos d’alta com a soci temporal de l’entitat excursionista i llavors poder tramitar l’assegurança temporal de la FEEC.

Soci Temporal del Centre Excursionista Tarragona

 • Quota soci/a temporal del CET: un dia 5 €, dos dies 7 € i màxim tres dies 9 €.

Assegurança Temporal FEEC

 • Assegurança Temporal FEEC: un dia 5 €, dos dies 6 € i tres dies 7 €.

NOTIFICACIONS I PAGAMENT

En tots els casos s’ha de notificar a tot tardar l’últim dijous anterior a la sortida, ja que l’empresa asseguradora ha de tenir les dades de l’excursionista i el pagament del mateix abans de realitzar l’activitat. Una vegada tramitat s’ha d’informar a l’excursionista, de la pòlissa per conèixer que cobreix i fins a quins límits, així com l’albarà de pagament, que fa de certificat de pagament.

Si no és possible passar pel nostre local social (secretaria), podeu fer una transferència amb el concepte -. PUNTAALTA.- i el vostre nom complet, a més heu d’enviar un correu electrònic donant les dades que en cada cas fan falta, afegint l’arxiu acreditatiu de la realització de la transferència.

CaixaBank: ES46 2100 0006 3402 0123 9318   / BBVA: ES55 0182 1238 6702 0026 1708

O millor encara, podeu fer servir l’opció d’ INSCRIURE’M que hi ha en aquesta mateixa pàgina.

ON TROBAR-NÓS

C/Sant Antoni Maria Claret, 11 baixos interior. 43002 Tarragona
Telèfon: 977 24 02 50
E-mail: info@centreexcursionistatarragona.com

Horaris:
Secretaria: Dimarts i dijous de 18 – 20h.

Coordinador Voluntari de l’Activitat: Joan Roca, 696012841.

Info
Categoria:
Lloc: Dissabte / Embassament de Cavallers (Vall de Boí)
Data: 07/10/2023
Data fi: 08/10/2023
Hora sortida: 08:00 h
Lloc de sortida: Pàrquing dissuasiu del Cementiri de Tarragona

Sense Comentaris

Respondre