Raquetes al Parc de Cadi-Moixero

Tosa d'Alp, Puigllançada, Niu de l'Aliga, Mirador dels Orris

Raquetes al Parc de Cadi-Moixero

Info

Amb l’arribada de l’hivern, el Pirineu es vesteix de blanc. És llavors quan esdevé necessari calçar-se alguna mena d’estri per avançar sobre el mantell de neu, com les raquetes. Utilitzades antigament per desplaçar-se per terrenys nevats, ja fos per caçar, comerciar o traslladar-se d’un lloc a l’altre, la pràctica de les raquetes de neu ha esdevingut una activitat de lleure cada cop més popular a casa nostra. Raquetes, bastons i ganes de caminar és l’únic que necessiteu per descobrir la muntanya a l’hivern.

Estem a l’hivern i passarem per cims de alçada ja considerable pel heu de anar amb botes impermeables i calentes (goretex o similar) uns paraneus, si no disposem de un pantaló per activitats alpinístiques amb tancament i peça per enganxa a la bota, la roba d’hivern, però recomanem que per capes per poder treure’s o ficar les diferents capes en cada moment de l’excursió, penseu en les gafes de sol, crema solar, sempre que anem amb neu son estris inexcusables, recordeu també guants, gorra i buff.

 • Sortida de Raquetes pel parc natural del Cadí-Moixeró (http://parcsnaturals.gencat.cat/es/cadi). Pernoctant al refugi de Rebost, de Bagà. Les tarifes són de Mitja Pensió (42€ general / 37€ federat). No inclou el dinar o picnic que ja ho decidirem el mateix dia.

El lloguer o prestat de raquetes per part del Centre Excursionista Tarragona es deixaran fins acabar-les, cal dir que nomes és per les sòcies i socis i serà per estricta arribada i no podeu agafar més d’una unitat per soci. Però no es preocupeu tenim la possibilitat de llogar-les totes al centre del Parc Natural.

REFUGI DE REBOST

Refugi de muntanya dins el Parc Natural Cadí-Moixeró, des d’aquí podreu conèixer i descobrir un gran ventall d’itineraris a peu, amb btt, a cavall i també podeu gaudir de 10 Circuits Permanents d’Orientació (creat Nov15).

El Refugi havia estat una casa de pagès que portava molts anys sense ser habitada. Els amants de l’excursionisme de Bagà van crear la UEC de Bagà, mentre es van començar les obres del refugi. El 25 de Setembre del 1955 es va inaugurar oficialment.

 • Altitud: 1.640 metres
 • Coordenades GPS: 31T408126 – 4682334
 • DATUM W6584
 • Latitud: 42º 17.228’N
 • Longitud: 001º 53.130’E
 • Situació: Terme Municipal: Bagà, el Berguedà.
  Dins el Parc Natural del Cadí – Moixeró

 

 

 

DIA 1)   Refugi de Rebost (1640m) – Mirador dels Orris – refugi de Rebost


 • Ruta circular  8km
 • Temps estimat 4h
 • Desnivell 400m+

Mirador dels Orris, i la seva vista.

 

 

 

El primer dia farem un recorregut senzill per anar agafant el toc i tècnica de la marxa amb raquetes, l’ajust dels pals que han de ser més llargs que si esquiem, conèixer el nostre material i l’estat de la neu i com no amb la vista de reüll cap al recorregut del segon dia.

Recorregut itinerari:

Inici a l’aparcament del refugi de Rebost (BV4024 / km13) – torrent de les Rovires – refugi de Rebost – costa d’en Sobirana – direcció Serrat Gran – els Orris de dalt – mirador dels Orris – camps de Rebost – refugi de Rebost – aparcament de coll de Pal.

 

DIA 2)   Coll de Pal (2070m) – refugi Niu de l’Àliga (2537m) – Tosa d’Alp (2536m) – Puigllançada (2409m)


 • Ruta circular 11km

  Puigllançada, 2.409 m

  Tosa d’Alp, 2.536 m

 • Temps estimat  7h
 • Desnivell  907m+

El segon dia és un recorregut més exigent, però realitzarem els cims més emblemàtics de la zona i típiques fites, quant hi ha neu, dels muntanyencs que comencen a fer servir raquetes o esquís de muntanya.

Recorregut itinerari:

Inici a l’aparcament de coll de Pal ( GR 150.1) cap del Serrat Gran – colladeta i Puig de Comabella – refugi del Niu de l’Àliga – cim de la Tosa d’Alp – rasos de Comabella – collet de la Mola – carena de Comabella – carretera / pista BV-4024 – estació d’esquí de coll de Pal – torrentada del coll de Pal – pujada al Puigllançada directament – aparcament de coll de Pal.

a Tosa d’Alp, és una muntanya de 2.536,4 metres situada a l’est de la serra del Moixeró, al límit entre la Cerdanya i el Berguedà. Pel fet que al capdamunt hi conflueixen els territoris de 4 municipis (Alp, Urús, Das i Bagà) la seva punta també es coneix com a Pedró dels Quatre Batlles.

El Puigllançada és una muntanya fàcil del nord-est del Berguedà, de forma cònica i arrodonida que la fa ideal (quan hi ha neu) per fer una matinal amb raquetes. Tot i així, la seva alçada no és gens despreciable (2409m) que si li sumes l’aïllament geogràfic que pateix, fa que sigui un mirador fabulós de 360º des del seu punt zenital. Així doncs, podem observar tot el Prepirineu, Ripollès, Alt Berguedà i Cerdanya i varis cims del Pirineu, n’esmentarem alguns: Serra d’Ensija i Cap Llitzet, Pedraforca, Comabona i Serra del Cadí; Moixeró i les Penyes Altes; Tossa d’Alp, Puig d’Alp i Coll del Pal; Tossa Plana de Lles, Puigpedrós… Carlit, Perics i Serra de Madres; des de Cambra d’Ase al Puigmal, Balandrau, Font Lletera, Pastuira…; Puigsacalm i voltants, cingles del Far, Rupit i Tavertet…; Montseny i Montserrat…. És interessant triar un bon dia, ja que degut a aquest aïllament geogràfic que pateix, també és molt sensible al vent que gairebé sempre bufa al cim.

NORMATIVA I RECOMANACIONS:


Recomanem a totes i tots elos nostres socis que obtinguin la llicencia federativa de l’any en curs  o bé la llicencia temporal per un o dos dies (un dia 4€ i dos dies 5€) .

És obligatori la possessió de l’assegurança temporal o anual de la FEEC per poder participar en les iniciatives esportives organitzades per la nostra entitat.

També és obligatori fer saber a secretaria la  intenció de participar en la sortida o l’esdeveniment anunciat. A través de la nostra web, del nostre correu electrònic info@centreexcursionistatarragona.com o personant-se al nostre local social (Secretaria) o be trucant 977240250, dimarts o dijous de 19 fins 21h.


Els excursionistes que estiguin en possessió del carnet federatiu de l’any en curs i no siguin socis de la nostra entitat han d’informar a secretaria de la seva intenció de participar-hi i donar el nom complert, DNI, codi del carnet federatiu, tipus de llicencia i telèfon mòbil, així com realitzar un donatiu de 5€, per dia d’excursió.


Els excursionistes que vulguin gaudir d’algunes de les nostres propostes i no son socis del Centre Excursionista Tarragona i tampoc estan en possessió del carnet federatiu, hauran de forma preceptiva, treure’s la llicencia-assegurança temporal de la FEEC i per tant haureu de passar per secretaria, per donar les vostres dades personals (nom i cognoms, DNI, data de naixement, telèfon mòbil i correu electrònic) per realitzar les gestions de donar-vos d’alta com a soci promocional o temporal  de l’entitat i tramitar l’assegurança temporal de la FEEC, el cost en aquest cas, serà de 5€ quota un dia CET, es preceptiu sinó no es podria tramitar l’assegurança temporal de la FEEC, que també són 5€. Si son dos dies la quota temporal CET es de 7€ i l’assegurança temporal de la FEEC de dos dies, són 6€.

En tots els casos s’ha de notificar com molt tard el ultim dijous anterior a la sortida, ja que l’empresa asseguradora a de tenir les dades de l’excursionista i el pagament del mateix abans de realitzar l’activitat.

Si no es possible passar pel nostre local social (secretaria), podeu fer una transferència amb el concepte CADIMOIXERO i el vostre nom complert, a més heu d’enviar un correu electrònic donant les dades que en cada cas fan falta, afegint l’arxiu acreditatiu de la realització de la transferència.

CaixaBank:  ES46 2100 0006 3402 0123 9318

O podeu fer servir l’opció d’inscriure’m que hi ha en aquesta mateixa pagina.

ON TROBAR-NOS
C/Sant Antoni Maria Claret, 11 baixos interior. 43002 Tarragona
Telèfon: 977 24 02 50
E-mail: info@centreexcursionistatarragona.com

Horaris:
Secretaria: Dimarts i dijous de 19 – 21h.

Responsable de la sortida: Jaume Peri, 636199757 ó Jordi Aluja 660 894 138

 

Info
Categoria: ,
Lloc: Baga (Bergueda)
Data: 15/02/2020
Data fi: 16/02/2020
Hora sortida: 06:30 h
Lloc de sortida: Plaça Imperial Tarraco

Sense Comentaris

Respondre