TOMB DE LES RASES. HOMENATGE A JOSEP ESCODA

HOMENATGE A JOSEP ESCODA ESTALELLA

TOMB DE LES RASES. HOMENATGE A JOSEP ESCODA

Info

Dificultat: Dificultat: Mètode SENDIF   Moderada. Recorregut de 9,5 km i 400 m de desnivell acumulat amb senzilles grimpades i desgrimpades i trams on cal saltar entre pedres.

Lloc i hora de trobada: La Planeta (camí asfaltat de Pratdip a Colldejou; a 7 minuts del poble), concentració a les 7:45 h. Sortida a les 8:00 h. Es prega la màxima puntualitat.

Necessari: Botes de muntanya, protecció solar, aigua i esmorzar….

Recordatori: En els moments de grup, caldrà fer ús de la mascareta.

Homenatge: Acabada la sortida es farà l’homenatge a Josep Escoda Estalella, per la seva llarga dedicació a la muntanya: recuperant senders i sobretot senyalitzant-los en blau. L’acte és farà a la Sala Polivalent del Casal Municipal de Pratdip: 13:45 recepcions amb pica-pica gentilesa de l’Ajuntament de Pratdip. A les 14:00 h començarà l’homenatge.

Dinar de germanor al Poliesportiu: Es necessita inscripció prèvia a través d’aquesta pàgina web. Menú: meló amb pernil, arròs de peix, pa, aigua, vi, gelat i cafè: 16 €.

Introducció
Ruta per la serra de Llaberia, racons i fondalades, ja que passarem per la llera del riu entre parets, per pujar a gaudir de les vistes sobre el mediterrani i el camp de Tarragona, també visitarem la cova d’en Blai.

Aproximació: Sortida i arribada de l’itinerari:
Des de Pratdip agafem la carretera a Colldejou durant 2 kilòmetres, fins al coll de Llena, la carretera tomba a l’esquerra, nosaltres seguim rectes cap a l’est durant uns 250 metres, seguim les maques GR-192, una edificació en ruïnes i que el GR gira a l’esquerra en marca on deixar el cotxe. Lloc anomenat La Planeta.

Descripció del recorregut:
Seguim el GR-192, baixem per la rasa de cal Compare fins a trobar el barranc de la Ponça, aquí un camí a l’esquerra, amb un rètol de fusta en marca la ruta a seguir, arribem al llit del riu. A partir d’aquí, tot seguint les marques blaves anirem pujant per rases, sempre pel mig de la llera dels barrancs, el primer tram, la rasa de l’Estanquer està bastant embardissat, però es pot passar. A partir de la rasa del Mas del Sanador, el camí es fa més agradable, superem alguns ressalts, finalment el camí surt de la rasa, deixem un camí a l’esquerra, ara el camí s’enfila fins a la cruïlla de les Saleres, arribem a una pista, canvi de paisatge, hem deixat les fondalades. Al cap d’uns minuts uns corriols a la dreta ens indica l’entrada a la cova del Blai, val la pena visitar-la, ens portarà uns 30 minuts. Seguim la ruta per pistes en direcció nord, el camí va girant cap al sud-est fins a arribar al Bassot de les Recones, aquí deixem la pista, un corriol a l’esquerra ens portarà pel pla de l’Avenç fins a les cingles de la Muntanya Blanca, hem passat de passar pel mig de barrancs envoltats de parets de roca, a la impressionant vista de la costa i el Baix Camp. Arribem al Molló dels Quatre Termes (Colldejou, Mont-roig, Pratdip i Vilanova), ara el camí baixa una mica per la roca de l’Escagassat, seguim cap al sud al costat del cingle, a cap duna estona el camí gira cap a la dreta per baixar a la rasa el Pantà, trobem una paret que fa de pantà o més ben dit de bassa per beure els animals. Pugem uns metres per assolir el Coll de les Set Crestes, nosaltres agafem el camí de l’esquerra que per la carena baixem entre dues rases, finalment el corriol es converteix amb una pista, seguim baixant fins a una cruïlla, a l’esquerra ens acosta a la font de l’Aufinac, a uns 150 metres. Nosaltres anem cap a la dreta cap el Mas Quadrat, primer per pista que finalment es converteix amb corriol, ara compartim camí amb el GR-192. Travessem el barranc de la Ponça, i deixem a l’esquerra el camí de les Rases per enfilar-nos un altre cop al costat de la rasa de cal Compare, fins a la Planeta, lloc on havíem deixat el cotxe.

Itinerari:
La Planeta (0:00, 302 m) – Cruïlla Barranc de la Ponça (0:20, 214 m) – Final de les rases. (1:45, 378 m) – Cova de Blai (02:00, 431 m) – Portell i bassot de les Recones (2:30, 515 m) – Molló dels Quatre Termes (2:40, 498 m) –Les Set Crestes (3:10, 422 m) – Cruïlla Font de l’Aufinac (3:45, 226 m) – La Planeta (4:25, 302 m).

Inscripcions tan sol per aquesta ocasió que col·laborem amb els Amics de les Muntanyes de Pratdip.

INSCRIPCIÓ  i DINAR PREU
Sòcies i socis amb llicencia federativa: 0,00 €
Sòcies i socis sense llicencia federativa: 4,00 €
Federats i no sòcies i socis: 0,00 €
No socis i no federats: (*)1.- 10,00 €
Menú dinar 16,00 €
  1. Els excursionistes que vulguin gaudir d’algunes de les nostres activitats i no són socis del Centre Excursionista Tarragona i tampoc estan en possessió de la llicència federativa, hauran de forma preceptiva, treure’s l’assegurança temporal de la FEEC i per tant haureu de passar per secretaria o bé a través de la web, per donar les vostres dades personals (nom i cognoms, NIF, data de naixement, telèfon mòbil i correu electrònic) per realitzar les gestions de donar-vos d’alta com a soci temporal de l’entitat excursionista i llavors poder tramitar l’assegurança temporal de la FEEC.No socis i No Llicència Federativa FEEC/FEDME
  • Quota soci/a temporal del CET: un dia 5 €.
  • Assegurança Temporal FEEC: un dia 5 €.

NOTIFICACIONS I PAGAMENT

En tots els casos s’ha de notificar a tot tardar l’últim dijous anterior a la sortida, ja que l’empresa asseguradora ha de tenir les dades de l’excursionista i el pagament del mateix abans de realitzar l’activitat. Una vegada tramitat s’ha d’informar a l’excursionista, de la pòlissa per conèixer que cobreix i fins a quins límits, així com l’albarà de pagament, que fa de certificat de pagament.

Si no és possible passar pel nostre local social (secretaria), podeu fer una transferència amb el concepte -. RASES .- i el vostre nom complet, a més heu d’enviar un correu electrònic info@centreexcursionistatarragona.com donant les dades que en cada cas fan falta, afegint l’arxiu acreditatiu de la realització de la transferència.

CaixaBank: ES46 2100 0006 3402 0123 9318   / BBVA: ES55 0182 1238 6702 0026 1708

O millor encara, podeu fer servir l’opció d’ INSCRIURE’M que hi ha en aquesta mateixa pàgina.

ON TROBAR-NÓS

C/Sant Antoni Maria Claret, 11 baixos interior. 43002 Tarragona
Telèfon: 977 24 02 50
E-mail: info@centreexcursionistatarragona.com

Horaris:
Secretaria: Dimarts i dijous de 18 – 20h.

Voluntari Coordinador de l’Activitat: Jordi  Aluja, 660894138, o el telèfon mòbil del Centre Excursionista Tarragona: 679833507.

Info
Categoria: ,
Lloc: Pratdip (Baix Camp)
Data: 13/06/2021
Data fi: 13/06/2021
Lloc de sortida: Imperial Tarraco
Hora sortida: 06:45 h

Sense Comentaris

Respondre