Trekking del M’Goun

Ascenció al M'Goun de 4.069 m

Trekking del M’Goun

Info

Plaça Jema el-fna, Patrimoni immaterial de la Humanitat. I la Kotubia, al fons, el minaret de la mesquita de Marrakech.

 

LES VALLS, EL CIM I LES GORGES DE L’ALT ATLAS ORIENTAL

El punt de partida de la nostra caminada en M’goun serà la vall de Ait Bougmez, situat al nord de l’alt atles central; Conegut pels seus camps de pomeres, nogueres i cultius en terrasses. Durant vuit dies de caminada, travessarem les valls de l’Alt Atles Central, com la vall feliç, la vall de Ait Bouguemez, la vall de M’goun i la vall de les Roses.

L’Alt Atles Central és una diversitat extraordinària, els pobles encimbellats o ben amagats al peu d’un wadi (rierols) estan tenyits amb el color de la terra, les famoses goles M’goun, i l’ascens de M’goun al cim el més alt en l’Alt Atles Central.

PROGRAMA DEL TREKKING I EL VIATGE

• 05/06 Dia 1: Arribada a Marrakech / nit a l’hotel al centre, prop de la plaça Jemaa el-Fna, Patrimoni Immaterial de la Humanitat.

• 06/06 Dia 2: Marrakech – Cascades d’Ouzud-Azilal – La vall de Aït Bou Goumez – Pernoctant al poble habitat de Timit (1.750 m).
La sortida de Marrakech està programada a les 8 a. m. al matí cap a Azilal, la porta de l’alt atles central. Després, en direcció a Oughbar, passant a 2200 m d’altitud abans de descendir per una estreta carretera de muntanya. Estem en el cor de la vall de Aït Bou Goumez, conegut com la vall feliç; allotjament en família en Timit. Benvinguda Berber amb un te a la menta. Després una volta a través de les cases i els camps dels llogarets. Sopar preparat per la nostra família berber. Nit en la cabanya. 5h30 amb cotxe.

• 07/06 Dia 3: Timit (1.750 m) – La vall d’Arouss – Azib N’Ikiss (2.300 m).
Comencem la nostra caminada és una petita pujada al Sidi Moussa des d’on una vista magnífica en tres camins de la vall de Aït Bou Goumez conegut com la vall feliç. Després del descens arribem fins al poble de Agouti. Esmorzar sota els grans arbres de noguers prop del poble de Arouss. Després de 2 hores de caminada, arribem al nostre campament en Azib N’Ikkiss. 5h30 a peu.

• 08/06 Dia 4: Azib N’Ikiss (2.300 m) – El Tarkaddit Pass (3.400 m) – Tarkkadit (2.900 m)
Pugem un bon sender cap el pas Tarkkadit(3.400 m) propera a la cadena de Mgoun i el seu cim de 4068 metres sobre el nivell del mar. Després d’una hora de descens a l’altiplà de Tarkkadit en un lloc freqüentat per nòmades amb els seus ramats de cabres, ovelles i camells. Nit sota carpes 5:30 a peu.

• 09/06 Dia 5: Tarkkadit (2.900 m) – Ascension M ‘Goun(4.068 m) – Oulilimt (2.600 m)
Esmorzar al voltant de les 4 a. m., sortida al voltant de les 5 a. m. El nostre cuiner ens porta un pícnic. L’ascens és bastant llarg, però no requereix mitjans tècnics, aproximadament 4 hores de pujada lenta, des del cim de M’goun (4.068m) una magnífica vista dels cims i valls, la Vall Sud de les Roses, Dades, etc. Després passem per una bonica cresta abans de descendir al campament. Resta de la tarda. 8 hores de caminada Nit sota les tendes.

• 10/06 Dia 6: Oulilimt (2600m) – La font de Aflafel(2.200m)
Estem a la vall de Oulilimt, on es van establir temporalment els nòmades Ait Atta des de la vall de les roses i les muntanyes del Saghro de trobar en aquest món un bon lloc per a les seves activitats i assegurar la seva vida nòmada. Baixem pel riuet que es converteix en el riu M’goum. Mentre segueixes el curs del riu. Durant 4 hores de caminada, arribarem a la font de Aflafal per instal·lar el nostre campament. Tarda lliure.

• 11/06 Dia 7: La font de Aflafel (2.200m) – La vall de Mgoun – Imi N’Irkt
Descendim la vall de M’goum per un camí al llarg del riu que creua molts pobles berbers construïts al costat de camps de blat de moro, blat, pomers i nogueres. L’esmorzar serà preparat prop del poble de Taghreft al centre d’aquesta bella vall. Després de la 1:30 de caminada, arribarem al nostre campament al poble Imi N’Irkt (porta de la gola berber).


• 12/06 Dia 
8: Imi N’Irkt – La gola de Mgoun-*Aguerzegua
Sortida d’hora per evitar tempestes (de 14 a 18 h). Es segur que haurem de creuar l’aigua, de vegades molt freda amb un fort corrent. Aquestes són realment les goles més belles i espectaculars de l’Alt Atles. En un moment en què les goles són estretes; ens quedem en l’aigua sovint freda i alhora refrescant durant tres hores. Després, a la sortida, el nostre cuiner ens convidarà a prendre te calent i a l’esmorzar en la font Ifasfas. Després acampem prop del poble Aguerzegua. 5:30 a peu.

• 13/06 Dia 9: Agerzegga (1.650m) – Ighrem Akdim-Boutaghrar (1.500 m)
La caminada continua de vegades en l’aigua de vegades en els camps oberts: observem l’existència de cultius en terrasses en ambdues ribes del riu i que segueix sent insuficient per satisfer les necessitats d’una població en ple creixement. A mesura que avancem cap al sud, el clima es torna més càlid i càlid. tingui en compte que el nostre esmorzar serà programat prop del llogaret de Ighrem Akdim. Nit a casa d’hostes en Boutaghrar, 5:30 a peu.

• 14/06 Dia 10: La transferència de Boutaghrar – Ouarzazat – Marrakech
Trasllado des de Boutaghrar prenem direcció Ouarzazat, passem per una bella carretera al llarg de l’Atles que creua pobles típics berbers abans d’arribar a la petita ciutat de Kalâat Mgouna; la capital rosa del Marroc. Visita del Ksar d’Ait Ben Hadu, Patrimoni de la Humanitat i lloc on s’han rodat moltes pel·lícules. Després creuarem l’Atles pel pas Tizi N’Tichka, el pas més alt del Marroc a 2.260 metres sobre el nivell del mar abans d’arribar a Marrakech. 6h cotxe.

• 15/06 Dia 11: Visita de la ciutat de Marrakech.
Vvisitar la medina, fer compres viure el dia a dia de la gent i els contrastos tant grans d’aquestes ciutats, qui ho vulgui fara turisme visitant, la Madrasa de Ben Yousef, el Pati Central del Museu de Marrakech, la Goubba Almoravide, las Tumbas Saadies o el Palacio de la Bahia així com els zocos i medina d’aquesta ciutat, si hi ha prou temps queda un passeig per la Menara o els Jardins Majorelle, qui vulgui descansar o podrà fer fins l’hora de menjar al mig dia, anirem tots plegats a dinar al Riad Omar, per poder tasta un dels millors menjars de caire tradicional de Marrakech i seguirem gaudint i badant per la ciutat.

• 16/06 Dia 12: Sortida de Marrakech a Barcelona. 05:00 h sortir aeroport (sortida/arribada del vol 07:10 – 11:25)

TARIFES : 
NOMBRE DE PERSONES
TARIFES / PERSONA EN EUROS
4 persones i més: 600 € / persona.
Del dia 05 al 16-06-2018

Les prestacions :
EL PREU INCLOU:
 02 nits en una casa de família en una caminada;
 Tendes i matalassos durant la caminada;
 Tots els menjars durant la caminada;
 Els serveis de arrieros i mules;
 Els serveis d’un cuiner;
 Els serveis d’una guia acompanyant
 L’hotel en Marrakech; i el Transport

EL PREU NO INCLOU:
– begudes i coses de naturalesa personal;
– segur de repatriació;
– Propines tradicionals per a l’equip: guia, mulers i conductor.

VOLS A TRAVES DE L’AGENCIA VIA AUGUSTA VIATGES
DATOS AGENCIA
• 877 020 010
• 877 020 011
www.viaaugustaviatges.com
• Avda. Rovira i Virgili, 13 43002 Tarragona , Tarragona
• Título: GC-1489
• NIF: B-43903194

CONTACTE
Àngel Mestre
VIA AUGUSTA VIATGES
info@viaaugustaviatges.com

Per a formalitzar la pre-reserva dels vols fa falta escanejar el vostre passaport i ho envieu al correu info@viaaugustaviatges.com indicant en el assumpte CetMarroc .
O fer una foto amb el mòbil i a traves de Whasap enviar-ho al telèfon 675 814 866, a l’atenció d’Angel Mestre.
Després. Quant ho demani l’agencia de Viatges.
Farem el pagament, parcial o total segons ens indiquin una transferència, ficant -. CetMarroc .- i el vostre nom complert i nombre de passaport, al compte següent:

ES26 2100 3503 3122 0017 4641

• 05.Juny: Vol Barcelona-Marrakech. 21:05h – 21:30h
• 16.Juny: Vol Marrakech-Barcelona. 07:10 – 11:25h

Tarifa 225 € ( inclòs facturació d’equipatge 23 kg)

 Hi ha una reunió per totes aquelles persones que estiguin interessades en el trekking i ascensió al M’goum el proper dia 02 de maig, al local social del Centre Excursionista Tarragona a les 19:15h, per comentar tots els detalls del viatge els inconvenients que veiem i les solucions, no falteu, l’aventura s’apropa, això ja esta aquí.

 Per esta permanentment comunicats formarem un grup de whasap amb totes les persones que tenim intenció de realitzar aquesta aventura.

 El numero de telèfon de Jordi Aluja es 660894138, envieu-me els vostres whasap i faré com admin del Grup M’Goum.

 

Info
Categoria: ,
Lloc: Marrakech
Data: 05/06/2018
Data fi: 16/06/2018

Sense Comentaris

Respondre