Trobada d’escalada a Tivissa els dies 1 i 2 d’octubre

Trobada d’escalada a Tivissa els dies 1 i 2 d’octubre

Info

El Grup Cavall Bernat ha organitzat una interessant Trobada d’escalada a Tivissa pel cap de setmana 1-2 d’octubre. A part d’aprofitar per escalar, hi haurà bons àpats, tertúlies i es faran reconeixements als escaladors Oscar Cadiach, Jordi Magrinyà i Adolf Brull.

Recordar que la Trobada, com sempre, està oberta a tothom. Per inscriure’s cal ingressar 20 eur al compte ES15 2100 0865 1402 0036 4967.

Cliqueu d’amunt i podreu llegir el Programa

El Grup Cavall Bernat compta amb recuperar l’essència dels pioners, amb la mateixa il·lusió i energies renovades per continuar amb aquest projecte i dur a terme noves iniciatives. I una mostra d’aquest nou començar és la trobada que organitza cada any, una autèntica festa pels enamorats de l’escalada i dels autèntics “cavallistes”.

Pero que es el Grup Cavall Bernat


El Grup Cavall Bernat és un punt de trobada de tots aquells escaladors i amics, lligats d’una manera o altra amb el món de l’escalada “a casa nostra”.

Una senzilla manera de conèixer i relacionar-se amb els principals protagonistes de totes les èpoques, mantenint amb això una valuosa amistat i connexió generacional, que permet avaluar de primera mà molts conceptes alterats per l’evolució i el temps, essencials per a comprendre la veritable filosofia del nostre benvolgut esport.

Gràcies a la brillant idea de Joan Nubiola, Josep M. Torras i Josep Barberà (promotor principal del grup), el 27 de juliol del 1978 neix el Grup Cavall Bernat com a tal, amb l’única condició d’haver escalat el Cavall Bernat de Montserrat per a ser acceptat.

Des de l’any 1979, una trobada anual reuneix cada vegada un nombre major d’escaladors de tots els estils i edats, disposats a ésser del grup com amics, admiradors o simpatitzants. Una tradicional cerimònia i una medalla de record, els converteix en “cavallistes” per a sempre, sense més obligació ni compromís algun.

Per a això, solament fa falta dirigir-se a les oficines de la FEEC (Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya) i inscriure’s aportant una fotografia de l’ascensió i les dades personals, i mitjançant una notificació ser convocat en la pròxima “trobada” per a ser admès.

Centenars de “cavallistes” nacionals i estrangers, registrats en els llibres del Grup Cavall Bernat, honren cadascuna de les pàgines com membres d’aquest grup honorífic. Entre les seves principals activitats destaquen les 24 h d’escalada al Cavall Bernat, i com no, les entranyables “trobades” en llocs sempre vinculats amb la muntanya de Montserrat, organitzades amb la màxima il·lusió i afecte per a la millor afluència del personal.

En cadascuna de les trobades se celebren homenatges a tots aquells escaladors i escaladores més representatius encara presents, així com els que per desgràcia ens han deixat i mereixen ser recordats per les seves brillants trajectòries. A tots ells els devem part de la nostra història, i el nom de multitud de roques i agulles que, com el famós Cavall Bernat, serveixen d’essència per agermanar als més addictes al conglomerat montserratí.

Esperem seguir amb el grup molts anys, i no perdre aquesta romàntica flama que il·lumina una aventura cridada escalada.

Armand Ballart

Fes el Cavall per molts anys
i altres pedres de retruc,
però endut pels teus afanys
procura no fer el ruc.

Info
Categoria: ,
Lloc: Tivissa (Ribera d'Ebre)
Data: 01/10/2022
Data fi: 02/10/2022

Sense Comentaris

Respondre