Cicle de Muntanya 2022

Cicle de Muntanya 2022

Us fem arribar la invitació al Cicle de Muntanya 2022, que enguany està dedicat a les dones.

La inauguració tindrà lloc el proper dijous dia 3 de març, a les 19 h, a l’Auditori Diputació amb la conferència “Sincronia màgica” a càrrec de Sílvia Vidal, Piolet d’Or 2021.

Com a novetat d’aquesta edició el dia 10 de març “La Muntanya es mou” també a: Reus, Tortosa i la Bisbal del Penedès.

Caldrà respectar les mesures Covid.

El Cicle de Muntanya 2022 s’inaugurarà el proper dijous 3 de març amb la conferència Sincronia Màgica, a càrrec de l’alpinista catalana Sílvia Vidal, Piolet d’Or 2021. Vidal relatarà la seva gran aventura d’escalada en solitari al Cerro Chileno (Patagònia, Xile), durant la qual va passar trenta-tres dies penjada a la paret, situada en una zona de glaceres, un relat on ens parlarà de solitud, esforç físic i mental, dubtes i incerteses i molta màgia.

El 10 de març es projectarà el curtmetratge Sweet Home Kamchatka, de Pep Cuberes Esgleas i Xavier Esgleas Tarifa, protagonitzat per la campiona del món júnior d’esquí de muntanya Ekaterina Osichkina. El documental ens endinsarà en un viatge de descobriment i reflexió per les arrels i la vida de l’atleta. Aquell mateix dijous també es projectarà el llargmetratge To be a woman in the Himalaya, d’Eliza Kubars, que relata la història de les successores d’una llarga tradició d’alpinistes femenines inspirades per les pioneres Wanda Rutkiewicz i Pasang Lhamu Sherpa, que van lluitar contra l’ordre preestablert masculí a l’alpinisme als anys 80. Aquest documental va rebre el premi a la millor pel·lícula d’alpinisme al Mendi Film Fest, Bilbao 2020.

El 17 de març serà el torn de l’escaladora catalana Mariona Martí, que amb la conferència “L’escalada, el meu element” vol compartir els valors i oportunitats que li han suposat la pràctica de l’escalada a nivell físic, mental i social. Martí ha aconseguit encadenar gairebé 400 vies de vuitè grau, algunes d’elles a vista.

El 24 de març l’alpinista andalusa María José Cardell, Pipi, ens parlarà a la conferència “Noves vies en alçada” de les ascensions realitzades en els darrers 5 anys, obrint noves vies per sobre dels 4.000 metres d’altitud. Cardell es va embarcar fa 6 anys en l’aventura més gran de la seva vida: viatjar al Pakistan per intentar un cim verge en solitari, va ser aleshores quan va conèixer el que seria el seu company de cordada i de vida, l’alpinista rus Denis Urubko, amb qui comparteix la passió per l’escalada en roca.

La cloenda del cicle tindrà lloc el 31 de març amb la projecció del documental Noies al cim, de Javier Álvaro i Fernando Guerra, una història molt especial que té a veure amb el somni del portador més famós del Baltistan (Pakistan), Abdul Karim: transmetre la seva passió per les altes muntanyes a tres de les seves netes, que van decidir escalar les muntanyes més altes de la serralada del Karakorum. La història ens parla de la lluita per aconseguir la plena igualtat entre dones i homes en aquesta zona del món.

El Cicle de Muntanya s’emmarca en la programació estable de l’Auditori Diputació (carrer de Pere Martell, 2, Tarragona), amb diferents cicles temàtics que refermen el protagonisme d’aquest espai com a referent cultural a la demarcació. Trobareu tota la informació sobre el Cicle de Muntanya 2022 a www.dipta.cat/ciclemuntanya.

Sense Comentaris

Respondre