Copa del Mundo de Escalada de Dificultad i velocidad de Chamonix

Copa del Mundo de Escalada de Dificultad i velocidad de Chamonix

Jain Kim alcanza las 30 victorias en la Copa del Mundo de Escalada de Dificultad de Chamonix

Ningú té més triomfs en proves de la Copa del Món que la coreana, que ha tornat a la competició quatre anys després de deixar-lo. Toby Roberts s’estrena en categoria masculina.

La Copa del Món de Dificultat de Chamonix 2023 ha tornat a col·locar en el més alt del podi a Jain Kim. La coreana de 34 anys, que es va retirar en 2019 després de no classificar-se per als Jocs Olímpics i per a emprendre nous objectius en el personal, ha aconseguit la seva victòria número 30 en una prova de la Copa del Món, i suma més que ningú (homes o dones) en la història… cal remuntar-se fins a 2009 per a trobar la seva primera victòria, aconseguida en Brno (Rep. Checa).

Jain Kin

Juntament amb la coreana, ha compartit la glòria de Chamonix el britànic Toby Roberts que, als seus 18 anys, s’estrena en el més alt del podi d’una Copa del Món de Dificultat i repeteix el triomf reeixit en la Copa del Món de Búlder en Brixen fa a penes un mes.

La competició en categoria masculina ha estat un monòleg del jove anglès de Surrey. Només el japonès Sorato Anraku (16 anys) semblava poder plantar-li cara. De fet, tots dos van compartir la primera posició en la classificatòria (també amb Jesse Grupper i Taisei Homma) i en la semifinal.

En la ronda definitiva, Toby Roberts va acabar en gran, amb l’únic top de la final. L’afició local va vibrar amb Sam Avezou (22 anys), que es va elevar fins a la segona posició, relegant a Sorato Anraku al tercer lloc.

Curiosament, després del podi més veterà de la història fa una setmana en Villars amb Jakob Schubert, Adam Ondra i Alex Megos i més de 30 anys de mitjana, en Chamonix s’ha registrat un dels més joves, amb menys de 19 anys de mitjana.

Jain Kim, de menys a més, la competició femenina es presentava més oberta que mai, davant la no participació de Janja Garnbret. De fet, tot semblava apuntar a una victòria coreana… però per a Chaehyun Seu. La campiona de la Copa del Món 2019 va acabar primera la classificatòria (empatada amb Manon Hily, Nonoha Kume i Jessica Pilz) i també la semifinal. Mentrestant, la seva veterana compatriota Jain Kim anava de menys a més i, després de ser sisena en la classificatòria, quedava quarta en semis.

Quan la final apuntava a un duel entre Chaehyun Seu i Jessica Pilz, va sorgir l’enorme figura de Jain Kim per a elevar-se més que ningú i emportar-se la victòria amb claredat. Cinc preses la van separar de la resta, amb Nonoha Kume i la local Hélène Janicot aconseguint el mateix punt i repartint-se els altres dos llocs del podi. Chaehyun Seu va cometre un error en la primera part de la via i va quedar l’última de les finalistes.

Informació de

Sense Comentaris

Respondre