47è Dia del Camí de Muntanya 2011, Capçanes-Llaberia-Capçanes

Corral de Gavaldà, La Sendal, La Fou, Cingles del Tortó, Llaberia, la Creu de Lalberia, Cova del Ramer, Cova de la Fou

47è Dia del Camí de Muntanya 2011, Capçanes-Llaberia-Capçanes

Info

Camí que varen proposar els excursionistes del Club Excursionista Reddis a la tardor de l’any 2011 en el 47è Dia del Camí de Muntanya i que van recuperar pel gaudi del món excursionista, es tracta d’una sortida de 6 h, dificultat baixa.

zona del Corral de Gavaldà

Zona de la Fou

Sortim del Corral de Gavaldà (aprox. 387 m)i arribem a una sèrie de coves i parets on esta la zona de les pintures rupestres  i seguim  pel PR-C 92 fins arribar al Racó i Coves de la Sendal , Mas Collet mes amunt i seguim fins trobar el barranc de Portadeix estem en La Fou i aviat arribarem a la Font de la Mata i la Cova de la Fou, seguim el GR 7, el primer sender marcat con gran recorregut a Espanya, direcció als Cingles del Tortó, seguirem el GR 7 i arribarem al poble de Llaberia a uns 700 m d’alçada aquí tenim una bona font i podrem esmorzar una vegada agafades forces seguirem ara per un sender on arribarem primer a la Creu de Llaberia (731 m), molt prop trobarem Avenc del Ratolí, collet del Planet del Vent, davallarem fins arribar a la zona del Barranc del Ramer on trobarem la Cova del Ramer, petita cova d’uns 20 metres de recorregut i 15 metres de desnivell i situada ja a 470 m d’altitud, més avall el Mas de Ramer ara tornem a agafar el PR-C 92 fins trobar de nou el GR 7 i seguim en direcció Capçanes fins arribar de nou al Corral de Gavaldà.

El conjunt de pintures rupestres de Capçanes, al Priorat, ha estat museïtzat i s’ofereixen visites guiades els primers dissabtes de cada mes i que potser un magnífic motiu per tornar a Capçanes un altre cap de setmana

. Daten d’entre 3.000 i 10.000 anys enrere i estan situades en set abrics de dos barrancs de la serra de Llaberia. Van ser descobertes per dos escaladors, Juan Antonio Serrano i Laura Martínez, el 2006. Des de llavors, tant la Generalitat de Catalunya, mitjançant el Servei d’Arqueologia i Paleontologia del Departament de Cultura, com l’Ajuntament de Capçanes han tractat primer de documentar-los i posteriorment de protegir-los i conservar-los. Aquests treballs han permès recuperar figures que no s’apreciaven bé, així com documentar sis nous arquers i una nova explicació de l’escena pintada. A més s’ha recuperat i consolidat amb caràcter d’urgència una pintura d’una escena de cacera on apareix un cérvol envoltat de figures humanes amb cames molt musculades (descobert el 2014) i una figura humana de l’abric de la Vall I. Un altre de les troballes importants i que li confereixen una singularitat característica a aquest jaciment són tres gravats de tres cérvols a 1,80 metres d’alçada respecte del terra i que com la resta també ha estat protegit i documentat.

Un total de més de 150 figures humanes i d’animals on destaquen el bou de Parellada III que mesura més de 50 cm i l’escena de la matança de la Vall II, on hi ha una vintena de figures que recreen una emboscada, i que ha estat batejada pels experts com tota una raresa en l’art rupestre Mediterrani.

12,7 km: de distancia.

705 m: de desnivell acumulat.

6 h: amb parades per menjar.

 

NORMATIVA I RECOMANACIONS:


Les sòcies i socis del Centre Excursionista Tarragona, encara que la nostra recomanació és que obtinguin el carnet federatiu anual o bé el temporal per un dia o més, no és obligatori per poder participar en les iniciatives organitzades per la nostra entitat.
Sí és obligatori fer saber a secretaria la  intenció de participar en la sortida o l’esdeveniment anunciat. A través del nostre correu electrònic o personant-se al nostre local (Secretaria) o be trucant.


Cal dir que hauran sortides o activitats, s’indicarà en cada ocasió, que per la seves característiques i naturalesa especials puguin ocasionar accidents de caire més greu on es demanarà a tothom (inclosos els nostres socis) que vulguin participar i de forma inexcusable la possessió de la llicencia federativa de l’any en curs.


Els excursionistes que estiguin en possessió del carnet federatiu de l’any en curs i no siguin socis de la nostra entitat han d’informar a secretaria de la seva intenció de participar-hi i donar el nom complert, DNI, codi del carnet federatiu, tipus de llicencia i telèfon mòbil, així com realitzar un donatiu de 5€, per dia d’excursió.

Els excursionistes que vulguin gaudir d’algunes de les nostres propostes i no son socis del Centre Excursionista Tarragona i tampoc estan en possessió del carnet federatiu, hauran de forma preceptiva, treure’s la llicencia-assegurança temporal de la FEEC (Agrupació) i per tant haureu de passar per secretaria, per donar les vostres dades personals (nom i cognoms, DNI, data de naixement, telèfon mòbil i correu electrònic) per realitzar les gestions de donar-vos d’alta com a soci promocional o temporal i tramitar l’assegurança temporal de la FEEC, el cost en aquest cas, que és d’un dia serà de 10€.
En tots els casos s’ha de notificar abans del dijous anterior a la sortida, ja que l’empresa asseguradora a de tenir les dades de l’excursionista abans de realitzar l’activitat.

Si no es possible passar pel nostre local social (secretaria), podeu fer una transferència amb el concepte CAPÇANES i el vostre nom complert, a més heu d’enviar un correu electrònic donant les dades que en cada cas fan falta, afegint l’arxiu acreditatiu de la realització de la transferència.

CaixaBank:  ES46 2100 0006 3402 0123 9318

O podeu fer servir l’opció d’inscriure’m que hi ha en aquesta mateixa pagina.

ON TROBAR-NOS
C/Sant Antoni Maria Claret, 11 baixos interior. 43002 Tarragona
Telèfon: 977 24 02 50
E-mail: info@centreexcursionistatarragona.com

Horaris:
Secretaria: Dimarts i dijous de 19 – 21h.

Responsable de la sortida: Lope Matarredona, 620 513 032

Info
Categoria: ,
Lloc: Capçanes - Llaberia
Data: 03/03/2019
Data fi: 03/03/2019
Hora sortida: 08:00 h
Lloc de sortida: Plaça Imperial Tarraco

Sense Comentaris

Respondre