
Camí que varen proposar els excursionistes del Club Excursionista Reddis a la tardor de l’any 2011 en el 47è Dia del Camí de Muntanya i que van recuperar pel gaudi del món excursionista, es tracta d’una sortida de 6 h, dificultat baixa.

zona del Corral de Gavaldà

Zona de la Fou
Sortim del Corral de Gavaldà (aprox. 387 m)i arribem a una sèrie de coves i parets on esta la zona de les pintures rupestres i seguim pel PR-C 92 fins arribar al Racó i Coves de la Sendal , Mas Collet mes amunt i seguim fins trobar el barranc de Portadeix estem en La Fou i aviat arribarem a la Font de la Mata i la Cova de la Fou, seguim el GR 7, el primer sender marcat con gran recorregut a Espanya, direcció als Cingles del Tortó, seguirem el GR 7 i arribarem al poble de Llaberia a uns 700 m d’alçada aquí tenim una bona font i podrem esmorzar una vegada agafades forces seguirem ara per un sender on arribarem primer a la Creu de Llaberia (731 m), molt prop trobarem Avenc del Ratolí, collet del Planet del Vent, davallarem fins arribar a la zona del Barranc del Ramer on trobarem la Cova del Ramer, petita cova d’uns 20 metres de recorregut i 15 metres de desnivell i situada ja a 470 m d’altitud, més avall el Mas de Ramer ara tornem a agafar el PR-C 92 fins trobar de nou el GR 7 i seguim en direcció Capçanes fins arribar de nou al Corral de Gavaldà.
El conjunt de pintures rupestres de Capçanes, al Priorat, ha estat museïtzat i s’ofereixen visites guiades els primers dissabtes de cada mes i que potser un magnífic motiu per tornar a Capçanes un altre cap de setmana
. Daten d’entre 3.000 i 10.000 anys enrere i estan situades en set abrics de dos barrancs de la serra de Llaberia. Van ser descobertes per dos escaladors, Juan Antonio Serrano i Laura Martínez, el 2006. Des de llavors, tant la Generalitat de
Catalunya, mitjançant el Servei d’Arqueologia i Paleontologia del Departament de Cultura, com l’Ajuntament de Capçanes han tractat primer de documentar-los i posteriorment de protegir-los i conservar-los. Aquests treballs han permès recuperar figures que no s’apreciaven bé, així com documentar sis nous arquers i una nova explicació de l’escena pintada. A més s’ha recuperat i consolidat amb caràcter d’urgència una pintura d’una escena de cacera on apareix un cérvol envoltat de figures humanes amb cames molt musculades (descobert el 2014) i una figura humana de l’abric de la Vall I. Un altre de les troballes importants i que li confereixen una singularitat característica a aquest jaciment són tres gravats de tres cérvols a 1,80 metres d’alçada respecte del terra i que com la resta també ha estat protegit i documentat.
Un total de més de 150 figures humanes i d’animals on destaquen el bou de Parellada III que mesura més de 50 cm i l’escena de la matança de la Vall II, on hi ha una vintena de figures que recreen una emboscada, i que ha estat batejada pels experts com tota una raresa en l’art rupestre Mediterrani.
12,7 km: de distancia.
705 m: de desnivell acumulat.
6 h: amb parades per menjar.
NORMATIVA I RECOMANACIONS:
Les sòcies i socis del Centre Excursionista Tarragona, encara que la nostra recomanació és que obtinguin el carnet federatiu anual o bé el temporal per un dia o més, no és obligatori per poder participar en les iniciatives organitzades per la nostra entitat.
Sí és obligatori fer saber a secretaria la intenció de participar en la sortida o l’esdeveniment anunciat. A través del nostre correu electrònic o personant-se al nostre local (Secretaria) o be trucant.
Cal dir que hauran sortides o activitats, s’indicarà en cada ocasió, que per la seves característiques i naturalesa especials puguin ocasionar accidents de caire més greu on es demanarà a tothom (inclosos els nostres socis) que vulguin participar i de forma inexcusable la possessió de la llicencia federativa de l’any en curs.
Els excursionistes que estiguin en possessió del carnet federatiu de l’any en curs i no siguin socis de la nostra entitat han d’informar a secretaria de la seva intenció de participar-hi i donar el nom complert, DNI, codi del carnet federatiu, tipus de llicencia i telèfon mòbil, així com realitzar un donatiu de 5€, per dia d’excursió.
Els excursionistes que vulguin gaudir d’algunes de les nostres propostes i no son socis del Centre Excursionista Tarragona i tampoc estan en possessió del carnet federatiu, hauran de forma preceptiva, treure’s la llicencia-assegurança temporal de la FEEC (Agrupació) i per tant haureu de passar per secretaria, per donar les vostres dades personals (nom i cognoms, DNI, data de naixement, telèfon mòbil i correu electrònic) per realitzar les gestions de donar-vos d’alta com a soci promocional o temporal i tramitar l’assegurança temporal de la FEEC, el cost en aquest cas, que és d’un dia serà de 10€.
En tots els casos s’ha de notificar abans del dijous anterior a la sortida, ja que l’empresa asseguradora a de tenir les dades de l’excursionista abans de realitzar l’activitat.
Si no es possible passar pel nostre local social (secretaria), podeu fer una transferència amb el concepte CAPÇANES i el vostre nom complert, a més heu d’enviar un correu electrònic donant les dades que en cada cas fan falta, afegint l’arxiu acreditatiu de la realització de la transferència.
CaixaBank: ES46 2100 0006 3402 0123 9318
O podeu fer servir l’opció d’inscriure’m que hi ha en aquesta mateixa pagina.
ON TROBAR-NOS
C/Sant Antoni Maria Claret, 11 baixos interior. 43002 Tarragona
Telèfon: 977 24 02 50
E-mail: info@centreexcursionistatarragona.com
Horaris:
Secretaria: Dimarts i dijous de 19 – 21h.
Responsable de la sortida: Lope Matarredona, 620 513 032
Sense Comentaris