Albarca-Roca Corbatera-Cova Santa-Ermita Sant Joan de Codolar

Albarca-Roca Corbatera-Cova Santa-Ermita Sant Joan de Codolar

Info

El recorregut passa pels següents punts d’interès: Sant Joan del Codolar Grau de Montsant Cova Santa Roca Corbatera Grau Gran Camí de la Llisera.

INSCRIURE´M

 

Recorregut pel vessant sud de la Serra de Montsant aconsellat per persones que volen fruir de la contemplació del paisatge i fer magnífiques fotografies.

En aquesta ocasió sortirem i arribarem des d’Albarca, més exactament des del nostre refugi, el Refugi Montsant on en arribar farem un petit refrigeri amb vi de la denominació Montsant. Sortim del refugi , direcció sud-oest, seguint el GR174 a 500 m, del centre del poble arribem als Hostalets, lloc on hi ha les restes dels antics hostals, on hi ha un sender que s’enfila cap al Montsant, recte segons venim, un camí a la dreta, per on tornarem al final de la caminada, i un camí, a l’esquerra, que és el que agafarem, direcció a sant Joan del Codolar i pel camí dels cartoixans, és el GR-174, al cap de 500 m, passem pel primer Coll, som pel camí dels Cartoixans i també és l’antic camí ral de Lleida a Reus, seguim uns 700 m, arribem al Segon Coll, just passat aquest coll, deixem el camí dels Cartoixans a l’esquerra i seguim recte, pel camí de la Llisera, direcció a sant Joan del Codolar, passem per sobre del Racó del Carro, i seguin per una llisera de pedra, al cap d’uns 2 km, arribarem a Sant Joan del Codolar, lloc singular i encantador, un bon lloc on, sense pressa, poder enraonar amb l’ermitana, la Montserrat.

Seguim pel camí, a la dreta, que puja per deixar-nos de nou al GR, on girem a la dreta, som al camí de Montsant, i antic camí de Cornudella a Margalef, al cap d’1,2 km, arribem al grau del Tomaset, on acaba la pujada forta i on hi ha una magnífica vista aèria, bon lloc per parar a badar. Des d’aqui seguim pel GR i arribarem a una cruïlla agafem el camí que fa més puada a la nostra esquerra i ens porta fins a la Cova Santa, des d’aquest punt ens aproparem a veure la Cova Escarré i després seguim, passant al costat d’una escultura de ferro d’un Crist en la Creu amb indicadors geogràfics de la zona. Seguim el camí en direcció a la Roca Corbatera, passem per algun lloc un xic més exposat però sense dificultat i arribarem al punt més alt de la Serra de Montsant, la Roca Corbatera de 1163 m, després baixarem pel Grau Gran, fins trobar un senderó que ens portarà fins a una creu dedicada en record de Leandre Lerín i que ara també trobarem una placa en record i homenatge del “Popi” Josep Lerín, després baixarem i arribarem al coll d’Hostalets lloc on antigament havia una venta i hostal per donar aixopluc, menjar i beure aquells que passaven pel camí ral que anava de Reus a Lleida. D’aquí ens queda un passeig fins a arribar al Refugi Montsant del Centre Excursionista Tarragona.

Aquesta excursió és una matinal apta per a tota mena de caminants, encara que en alguna part del recorregut podem patir les persones poc avesades a caminar per la muntanya.

Per visitar la Cova Santa és necessari portar llanterna. Cal tenir precaució si les roques estan mullades.

 • Distància total: 11,6 km.
 • Desnivell: 537 m.
 • Temps total: 4 h. (sense comptar les aturades i les visites aconsellades).
INSCRIURE´M

 

NORMATIVA I RECOMANACIONS:


INTRODUCCIÓ

No som cap, empresa de viatges, ni d’aventura, som una associació esportiva sense ànim de lucre, totes i tots els socis som part integrant del funcionament del mateix i amb les nostres quotes intentem cobrir els serveis que desitgem gaudir, refugi, rocòdrom, material de préstec, etc., on tots els serveis que es mantenen, són gestionats, per sòcies i socis de forma totalment altruista, la junta directiva, el grup d’escalada i tot allò que pugui venir, són sòcies i socis voluntaris. Així com les sòcies i socis coordinadors de cada sortida, excursionistes amb experiència, però absolutament voluntaris.

 • Teniu que llegir be cada sortida, es molt important per poder valorar la dificultat física i/o tècnica de la mateixa i avaluar les pròpies forces i coneixements, alhora d’apuntar-se per no patir massa un mateix, ni fer patir o qüestions de pitjor caràcter que ningú volem que puguin passar, i molt menys als voluntaris o professionals responsables de la sortida d’entitat.
 • S’ha de complimentar tot el que es demana en la inscripció indicant si porteu cotxe, si teniu inconvenient o no en portar excursionistes en el vostre vehicle i molt especialment si teniu la llicencia federativa o no, si no la teniu es tramitarà la llicencia temporal per un o dos dies, els màxims dies d’una única activitat d’entitat son de 5, si son de mes dies no es poden treure. I només seria possible amb la llicencia anual. Per tant heu de mirar be els costos de cada cosa per fer el pagament que pertoqui que s’adjuntarà a la inscripció.
 • La inscripció ha de ser anterior a les 18 h del dijous anterior a la sortida. Si aquesta es una sortida normal d’un matí o tan sols d’un dia.
 • Si l’activitat es especial, itineraris o ascensions que necessitin la pernoctació en refugis o rutes (trekkings) de diversos dies o activitats que realitzen altres entitats privades (guies, empreses de turisme actiu, etc.) llavors s’indicarà un dia màxim d’inscripció, que hem de complir, sinó es complica molt l’organització de l’esdeveniment o fins i tot es deixaria de fer, per falta de lloc o pèrdua de la prereserva.
 • Totes i tots els participants d’una sortida de l’entitat han d’estar en possessió de la llicència federativa d’acord amb l’activitat que es faci (els diferents tipus A, B, C o D) o les llicencies temporals que durant aquest any la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya degut a la asseguradora Heletia ha limitat a 5 cops i si és per competicions o formació a tan sols en tres ocasions.

TRANSPORT

 • Els trajectes fins a arribar al lloc de sortida i evidentment la tornada, bé sigui en els nostres vehicles o com en algunes ocasions amb autocar. No estan coberts per les assegurances tant temporals com anuals de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya, ha d’existir l’assegurança del vehicle que hauria de cobrir els acompanyants o en el cas d’un servei públic com és un autocar una assegurança especial pels possibles accidents dels seus ocupants.
 • La majoria de les activitats que organitzem depenen del vostre transport per arribar al lloc de sortida i arribada, ja que la majoria són de tipus circular, és, per tant, molt important indicar la vostra disposició real de transport a secretaria. En el cas que no disposeu de cap vehicle, es prendrà nota i intentarem organitzar el desplaçament en el cotxe d’algun altre excursionista amb vehicle i que participi en la mateixa activitat.
 • Pot ser que no existeixi lloc en cap vehicle el que farà impossible realitzar l’excursió o l’activitat muntanyenca.
 • Només en cas que s’apuntin a l’excursió una quantitat igual o superior a 27 persones, es podria tramitar els serveis d’un autocar, encara que això no sempre serà possible.
 • El Centre Excursionista Tarragona després de veure diversos estudis del cost d’un kilòmetre en cotxes de distintes tecnologies, cost de manteniment i impostos, agafem la feta per l’Agència Tributària que diu que el cost mitjà és de 0,20 € per kilòmetre, cost que RECOMANEM es pugui pagar al titular del vehicle.
 • Evidentment, és aquest, el titular del vehicle, qui dirà l’última paraula, del cost del viatge o simplement no fer pagar res, procurant informar, en pujar al cotxe i abans de començar el viatge al lloc de partida.

ASSEGURANCES I SOCI TEMPORAL

 • És obligatori la possessió de la llicencia federativa amb l’assegurança d’accident i responsabilitat civil, amb les cobertures asignades a cada tipus, be sigui l’anual o com a minim la temporal de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) per poder participar en les iniciatives esportives organitzades per la nostra entitat.
 • També és obligatori fer saber a secretaria la intenció de participar en la sortida o l’esdeveniment anunciat. A través de la nostra web, del nostre correu electrònic info@centreexcursionistatarragona.com o personant-se al nostre local social (Secretaria) o bé trucant 977240250, dimarts o dijous de 18 fins a 20 h.

Sòcies i socis del Centre Excursionista Tarragona

 • Recomanem a totes i tots els nostres socis que obtinguin la llicència federativa de l’any en curs.
 • En cada sortida, és obligatori, està assegurat, l’assegurança temporal per un, dos o tres dies, pels socis del Centre Excursionista Tarragona, tenen preu especial: un dia 5 €, dos dies 6 €, tres dies 7 €.

Amb Llicència Federativa FEEC/FEDME i no socis del Centre Excursionista Tarragona

•Els excursionistes que estiguin en possessió de la llicència federativa de l’any en curs i no siguin socis de la nostra entitat han d’informar a secretaria de la seva intenció de participar-hi i donar el nom complert, NIF, codi del carnet federatiu, tipus de llicència i telèfon mòbil, així com realitzar un donatiu de 5 €, per dia d’excursió.

No socis i No Llicència Federativa FEEC/FEDME

 • Els excursionistes que vulguin gaudir d’algunes de les nostres activitats i no són socis del Centre Excursionista Tarragona i tampoc estan en possessió de la llicència federativa, hauran de forma preceptiva, treure’s l’assegurança temporal de la FEECi per tant haureu de passar per secretaria o bé a través de la web, per donar les vostres dades personals (nom i cognoms, NIF, data de naixement, telèfon mòbil i correu electrònic) per realitzar les gestions de donar-vos d’alta com a soci temporal de l’entitat excursionista i llavors poder tramitar l’assegurança temporal de la FEEC.

 • Soci Temporal del Centre Excursionista Tarragona
 • Quota soci/a temporal del CET: un dia 5 €, dos dies 7 € i màxim tres dies 9 €.

 • Assegurança Temporal FEEC
 • Assegurança Temporal FEEC: un dia 6 €, dos dies 7 € i tres dies 8 €.

NOTIFICACIONS I PAGAMENT

En tots els casos s’ha de notificar a tot tardar l’últim dijous anterior a la sortida, ja que l’empresa asseguradora ha de tenir les dades de l’excursionista i el pagament del mateix abans de realitzar l’activitat. Una vegada tramitat s’ha d’informar a l’excursionista, de la pòlissa per conèixer que cobreix i fins a quins límits, així com l’albarà de pagament, que fa de certificat de pagament.

Si no és possible passar pel nostre local social (secretaria), podeu fer una transferència amb el concepte -. MONTSANT.- i el vostre nom complet, a més heu d’enviar un correu electrònic donant les dades que en cada cas fan falta, afegint l’arxiu acreditatiu de la realització de la transferència.

CaixaBank: ES46 2100 0006 3402 0123 9318   

O millor encara, podeu fer servir l’opció d’ INSCRIURE’M que hi ha en aquesta mateixa pàgina.

ON TROBAR-NÓS

C/Sant Antoni Maria Claret, 11 baixos interior. 43002 Tarragona
Telèfon: 977 24 02 50
E-mail: info@centreexcursionistatarragona.com

Horaris:
Secretaria: Dimarts i dijous de 18 – 20h.

Coordinador Voluntari de l’Activitat:  Jordi Aluja, 660894138.

Info
Categoria:
Lloc: Albarca (Priorat)
Data: 14/04/2024
Data fi: 14/04/2024
Hora sortida: 07:30 h
Lloc de sortida: Pàrquing dissuasiu del Cementiri

Sense Comentaris

Respondre