CAIAC I CAMINADA PEL CONGOST DE MONT-REBEI I MONTFALCO

CAIAC I CAMINADA PEL CONGOST DE MONT-REBEI I MONTFALCO

Info

L’espai natural del congost de Mont-rebei (El Pallars Jussà – La Noguera) té una extensió d’unes 600 hectàrees. Fou adquirit per la Fundació Catalunya-La Pedrera (que gestiona l’àrea de Territori i Medi Ambient de la Fundació) el 1999 amb l’objectiu de preservar els seus valors naturals i de paisatge. En la seva major part és inclòs dins l’espai d’interès natural

(PEIN) del Montsec i també limita amb la Reserva Natural Parcial del Congost de Mont-rebei. El 14 d’abril del 2005, el congost de Mont-rebei ha estat declarat Refugi de Fauna Salvatge.
El congost de Mont-Rebei que forma el riu Noguera Ribagorçana en travessar  la serra del Montsec, separa el Montsec d’Ares del Montsec de l’Estall i constitueix l’únic gran congost de Catalunya que es manté més o menys verge sense que el travessi cap carretera, ferrocarril o línia elèctrica. Únicament és travessat per un camí de ferradura parcialment excavat a la roca que permet gaudir d’una manera molt espectacular d’aquest indret. Les parets del congost arriben a assolir més de 500 metres de caiguda vertical, amb punts on l’amplada mínima del congost és de només 20 metres.

La línia blava es el trajecte amb caiac i la línia vermella el que farem a per, des de Montfalco fins l’embarcament de Corçà ho farem amb una embarcació de varis passatges.

El recobriment vegetal del congost és marcat per la zonificació altitudinal i per l’orientació. Hi coincideixen dues zonacions: el vessant sud, dominat per la vegetació mediterrània: alzina de carrasca, garrigues, brolles i prats secs, i el vessant nord, on domina la vegetació eurosiberiana de caràcter submediterrani amb predomini de les rouredes de roure de fulla petita i rouredes de roure martinenc.

Destaquen diverses endèmiques com la raríssima Petrocoptis monsticciana , així com d’altres: la corona de rei (Saxifraga longifolia), l’orella d’ós (Ramonda myconi) , l’eriçó (Erinacea anthyllis), el faig (Fagus sylvatica), l’alzina litoral (Q. ilex ssp. ilex), l’alzina carrasca (Q. ilex ssp. rotundifolia), la boixerola (Arctostaphlos uva-ursi), l’auró negre (Acer monspesulanum), l’auró blanc (Acer campestris), el corner (Amelanychis ovalis), l’arç blanc (Crataegus monogyna), la jonça (Aphyllantes monspeliensis), els til·lers (Tilia cordata), etc.

Sortida des de la Base Nàutica de Corçà (Embassament de Canelles) APARCAMENT GRATUÏT

Es un itinerari amb caiac fins l’embarcador del pont penjant de la Maçana.
El camí de tornada és el sender que transcorre primer per la vessant catalana pel camí obert a la roca i després per la ribera aragonesa del riu és passa pel pont penjant, escales de Seguer i arriba a l’embarcador de Montfalcó. Allà us recollirem amb l’Aqua Bus, que us traslladarà a la Base Nàutica de Corçà.

 • Distància amb caiac:   7Km
 • Distància caminant:    9Km
 • Ascensió acumulada:  934m
 • Dificultat:                      Mitjana*
 • Hora d’inici:                  9,30h
 • Fi activitat:                    17,30h

*En temps de calor, la dificultat de l’activitat és Alta

Què inclou l’activitat?

 • Caiac
 • Pala o rem
 • Armilla de flotació
 • Pot estanc (un per embarcació)
 • Casc (congost de Mont-rebei)
 • Explicació del funcionament del caiac
 • Trajecte amb vaixell

Què teniu que portar?

 • Protector solar
 • Barret
 • Aigua (2 litres mínim)
 • Menjar (entrepà, fruits secs, etc.)
 • Calçat adequat

Tipus Caiac                    Caiac TREK ARAGÓ


Individual                                       45 €

Doble                                                80 €

Familiar 2+1 nen*                         90€

Familiar 2+2 nens*                       95€


El trajecte amb caiac

Sortint de la Base Nàutica de Corçà, heu d’anar per la dreta, seguint el marge dret de l’embassament.

Si sortint de la Base, no aneu per la dreta i creueu l’embassament recte, us podeu equivocar i entrar en un petit braç que acaba en un carreró sense sortida. El teniu senyalitzat al mapa amb una creu de direcció equivocada.

Arribant a la primera punta, davant vostre veureu l’embarcador de Montfalcó, i dalt del massís, el refugi de Montfalcó.

Heu de deixar-los a l’esquerra i seguir navegant cap a la dreta en direcció a l’ermita de la Pertusa, que veureu davant vostre.

A partir d’aquí, ja no teniu equivocació possible. Quan porteu uns 4 km. Passareu per davant de les escales del camí d’Aragó, que us quedaran a la vostra esquerra.

Passareu per sota del pont penjant i per l’embarcador de Seguer, que està a la dreta just després de passar el pont. Davant de vosaltres, veureu el Congost de Mont-rebei.

Navegueu cap al congost i, just abans d’entrar, posar-vos el casc.

Un cop sortiu del congost, els marges de l’embassament es fan més amples i veureu com el camí queda més prop de l’aigua. Seguiu navegant fins a trobar l’embarcador de la Masana, que quedés a la vostra dreta, on haureu de desembarcar.

A partir de l’embarcador, l’embassament s’eixampla bastant, si seguiu navegant, trobareu el pont penjant de la Masana, que queda al marge dret, i creua un barranc. Si veieu el pont és que heu deixat enrere l’embarcador de la Masana i haureu de tornar enrere.

El trajecte caminant

Des del embarcador de la Masana, heu de pujar pel sender fins a trobar el camí de Mont-rebei.

Un cop allà, heu de seguir-cap a la dreta.

Passareu pel tram del camí excavat a la roca, seguireu fins a trobar la cruïlla del camí d’Aragó,

on hi ha un panell informatiu. Heu de desviar cap a la dreta i baixar en direcció al pont penjant.

Passareu el pont penjant i pujareu fins arribar a les primeres escales, que les fareu de baixada.

Seguireu pel sender fins arribar a les segones escales, que també les fareu de baixada.

Després de les escales, seguireu pujant pel sender fins arribar al refugi de Montfalcó.

Del refugi surt una pista ampla (circulen vehicles) que arriba a l’embarcador de Montfalcó.

Aquí és on us recollirà la nostra embarcació. No agafar cap altre camí o corriol que no sigui la pista ampla que porta a l’embarcador.

A les 17,30h us recollirà la nostra embarcació i us traslladarà a la Base Nàutica de Corçà.

El vaixell no espera. Si no heu arribat a l’hora de recollida, no us podrem recollir, fins que el vaixell torni a passar per l’embarcador de Montfalcó


!! PREGUEM QUE TOTHOM INTERESSAT HO INDIQUI EL MÉS AVIAT POSSIBLE, PER FER LES RESERVES ¡¡

 

TANCAREM INSCRIPCIONS EL DIA  12 D’ABRIL  A PARTIR DE LES 24:00 h. NO TARDEU EN COMUNICAR-HO, COM MÉS SEREM MÉS GAUDIREM ¡¡¡¡


 

NORMATIVA I RECOMANACIONS:


Les sòcies i socis del Centre Excursionista Tarragona, encara que la nostra recomanació és que obtinguin el carnet federatiu anual o bé el temporal per un dia o més, no és obligatori per poder participar en les iniciatives organitzades per la nostra entitat.
Sí és obligatori fer saber a secretaria la  intenció de participar en la sortida o l’esdeveniment anunciat. A través del nostre correu electrònic o personant-se al nostre local (Secretaria) o be trucant.


Cal dir que hauran sortides o activitats, s’indicarà en cada ocasió, que per la seves característiques i naturalesa especials puguin ocasionar accidents de caire més greu on es demanarà a tothom (inclosos els nostres socis) que vulguin participar i de forma inexcusable la possessió de la llicencia federativa de l’any en curs.


Els excursionistes que estiguin en possessió del carnet federatiu de l’any en curs i no siguin socis de la nostra entitat han d’informar a secretaria de la seva intenció de participar-hi i donar el nom complert, DNI, codi del carnet federatiu, tipus de llicencia i telèfon mòbil, així com realitzar un donatiu de 5€, per dia d’excursió.

Els excursionistes que vulguin gaudir d’algunes de les nostres propostes i no son socis del Centre Excursionista Tarragona i tampoc estan en possessió del carnet federatiu, hauran de forma preceptiva, treure’s la llicencia-assegurança temporal de la FEEC (Agrupació) i per tant haureu de passar per secretaria, per donar les vostres dades personals (nom i cognoms, DNI, data de naixement, telèfon mòbil i correu electrònic) per realitzar les gestions de donar-vos d’alta com a soci promocional o temporal  de l’entitat i tramitar l’assegurança temporal de la FEEC, el cost en aquest cas, serà de 5€ quota un dia CET, es preceptiu sinó no es podria tramitar l’assegurança temporal de la FEEC, que també són 5€.

En tots els casos s’ha de notificar abans del dijous anterior a la sortida, ja que l’empresa asseguradora a de tenir les dades de l’excursionista abans de realitzar l’activitat.

Si no es possible passar pel nostre local social (secretaria), podeu fer una transferència amb el concepte  CAIAC i el vostre nom complert, a més heu d’enviar un correu electrònic donant les dades que en cada cas fan falta, afegint l’arxiu acreditatiu de la realització de la transferència.

CaixaBank:  ES46 2100 0006 3402 0123 9318

O podeu fer servir l’opció d’inscriure’m que hi ha en aquesta mateixa pagina.

ON TROBAR-NOS
C/Sant Antoni Maria Claret, 11 baixos interior. 43002 Tarragona
Telèfon: 977 24 02 50
E-mail: info@centreexcursionistatarragona.com

Horaris:
Secretaria: Dimarts i dijous de 19 – 21h.

Responsable de la sortida: Jordi Aluja, 660 894 138

 

Info
Lloc: Corça, Ager (Lleida)
Data: 12/05/2019
Data fi: 12/05/2019
Hora sortida: 06:30 h
Lloc de sortida: Plaça Imperial Tarraco

Sense Comentaris

Respondre