CAMINADA I PEDALADA SOLIDARIA, SANTA TECLA 2019

Santa Tecla 2019, Solidaritat i Esport

CAMINADA I PEDALADA SOLIDARIA, SANTA TECLA 2019

Info

La nostra entitat, Centre Excursionista Tarragona, així com els nostres amics del Club Ciclista Bike Ghost Riders de Tarragona, ja ho hem fet en el passat i ho volem tornar a fer, implicar-nos amb aquelles persones o col·lectius que necessiten ajuda i humilment a través del que sabem fer i gaudir-ne, l’esport, l’excursionisme i el ciclisme de muntanya volem organitzar un esdeveniment que cridi l’atenció de totes les persones que vulguin gaudir d’una matinal d’esport lúdic, popular, sense dificultats físiques o tècniques i plena de solidaritat en aquest cas amb les families i les nenes i nens amb càncer.

Caminarem i anirem amb bicicleta de muntanya, es tracta de recorreguts de nivell baix, molt assequible i popular, tot per gaudir d’un dia de natura i patrimoni, una natura ben propera i que segur moltes tarragonines i tarragonins no coneixen prou. Teniu una oportunitat tot ajudant a l’Associació de Familiars i Amics de Nens Oncològics de Catalunya AFANOC de TARRAGONA, de conèixer-ho de primera ma en un ambient festiu, és ja Santa Tecla, “….Toca Perón”.

Com ja vàrem fer fa dos anys dedicarem l’esforç organitzatiu de la caminada i la pedalada de la que tots gaudirem a una causa solidària que necessita el suport de tots, sempre procurem que aquesta aportació estigui vinculada al nostre territori, aquest any està dedicat als nens que pateixen càncer i la gran feina de la fundació AFANOC Tarragona que dóna suport a les famílies afectades així com les aportacions a la investigació d’aquesta malaltia que encara es fa més dura quant es tracta de nens i joves.

Per poder participar:

Només fa falta ganes de gaudir d’una matinal a la natura fent ús de l’esport de l’excursionisme, caminar!!!  o bé de la bicicleta de muntanya per fer més distància i conèixer més del nostre territori, fent ciclisme¡¡¡.

Per poder Inscriure’s:

1. Els ciclistes podreu fer-ho pa traves de la web dels BGR Bike Ghost Riders, IMPLICA’T_INSCRIU-TE_PEDALANT  on haureu de donar les dades necessàries i fer la donació de 10€.

2. Els excursionistes, els caminadors ho podeu fer per la web del Centre Excursionista Tarragona, fent un pagament de 10€, una part d’aquests són per a aconseguir la cobertura d’una assegurança d’accidents i RC i la resta de diners es destinaran a AFANOC TARRAGONA, IMPLICA’T_INSCRIU-TE_CAMINANT o bé presencialment a la nostra secretaria. Local Social al carrer Sant Antoni Maria Claret, nº 11, baixos interior. 43002 Tarragona, dimarts i dijous de 19 fins 21h.

3. Les inscripcions es tancaran el dia 12 de setembre a les 12:00h. És important que completeu totes les dades per poder tramitar les assegurances d’accident així com la tramitació de soci temporal del Centre Excursionista Tarragona, totes les dades obtingudes per realitzar aquest esdeveniment seran destruïdes en acabar l’esdeveniment, en compliment de la llei de protecció de dades.

SORTIDA BTT DES DE TARRAGONA: La sortida dels valents que van en bicicleta serà des de Tarragona a les 08:30h, per tenir temps suficient per si hi han punxades, problemes mecànics o, esperem que no, físics per malaltia o incident-accident. Surten des de la petita placeta d’entrada al Parc del Francolí, prop del pont  que hi ha al c/Joan Miro.

Centre Cívic de Llevant Tarragona

La sortida i arribada oficial serà al Monnars, al Centre Cívic de Llevant, c/Major, s/n, 43007 Monnars (Tarragona) i la sortida Oficial serà a les 10h del matí. Si tot va bé arribarem a les 14h. Allà farem una mica de xerinola. I beurem i menjarem alguna cosa per recuperar i arribar a casa el més alegres possible per haver fet esport i haver ajudat a una associació que fa una labor envejable.

DESCRIPCIÓ DEL RECORREGUT AMB BTT


Comencem la ruta sortint de Tarragona per deixar el riu Francolí pel costat esquerra fins el Pont del Diable. Pugem pel Mas de l’Àngel per arribar a la cruïlla de la carretera dels Pallaresos on

creuarem per dirigir-nos a Mas Enric i baixar per un camí ample per creuar el pont de l’autopista que ens porta a la urbanització de Boscos. Una vegada arribem al transformador, ens dirigim per un camí ample, agafant una trialera fins a la carretera per arribar a la urbanització de Monnars on fem parada al centre cívic per reunir-nos amb els amics del CET que començaran la caminada.

Acte seguit, agafem una rampa asfaltada per tallar amb una sendera que ens portarà fins als ponts que creuen l’autovia i autopista, per dirigir-nos al punt més alt de la ruta, conegut com Sant Simplici.

Donem la volta i aquesta vegada baixem per una trialera força tècnica en la que s’ha d’anar amb cura de no caure, fins que arribem per un camí ample fins al Médol, on ens espera una parada al pla amb carpes, on podreu menjar i beure per recuperar forces.

Ja, de volta a Monnars, passem pel mateix camí que d’anada, excepte l’últim tram on agafarem un desviament per pujar un camí amb un xic més de dificultat però ple de magnífics corriols.

A Monnars podeu acabar la ruta, i els que vulguin continuar fins a Tarragona, agafem el mateix camí, aquesta vegada de pujada fins els transformadors de Boscos, on passem pel mig de la urbanització, fins arribar al camí de l’escola de Mare Nostrum on finalitzarem a la Via Augusta.

DESCRIPCIÓ DEL RECORREGUT A PEU


Seguim fent ús de la xarxa de camins del Camp de Tarragona i especialment l’Anella Verda de Tarragona i visitarem tres llocs emblemàtics de la geografia i natura més propera a la nostra ciutat.

El recorregut marcat en verd es el camí complert que farem a peu, heu de cuidar molt l’únic pas perillós que és l’encreuament de la N-340, cap al bosc de la Marquesa.

Seran uns 9 km de recorregut amb un desnivell acumulat positiu i negatiu d’uns 270 m, assequible a quasi tots els nivells físics, però també hem pensat en aquelles persones que per dolències diverses o per l’edat avançada no estan en la predisposició de pujar i baixar de Sant Simplici, la pujada i baixada més forta i cansada del recorregut, les persones que ho creguin convenient podran seguir fins arribar al Mèdol, amb un camí lleugerament en baixada. Ens retrobarem, al Mèdol, esmorzarem i veurem la pedrera romana d’on varen sortir moltes de les pedres que van fer possible la construcció d’una de les capitals de l’Imperi Romà, Tàrraco. Però seguirem caminant, tenint cura de l’encreuament de la carretera N 340 per anar a trobar el Bosc de la Marquesa, gaudirem de les magnífiques vistes al mar i d’aquest bosc protegit únic a Europa. Arribant de nou a Monnars.

COM ARRIBAR A LA SORTIDA-ARRIBADA


Servei Municipal d’Autobús

 És important que no saturem el Monnars i urbanitzacions properes de cotxes, feu servir l’autobús municipal.

 Centre Cívic Municipal de Llevant

Adreça: C. Major, s/n,43007 Monnars (Tarragona)

Línia 11: Boscos – Pl.Imp.Tàrraco  

       Plaça Imperial Tàrraco: 9:10 h -> Monnars 9:30 h

       L-11, parada del Monnars.

 Linea 12: Parada Càmping Palmeres

       Plaça Imperial Tarraco: 9:20 -> Platja Llarga 9:38 h

        L-12, Parada Càmping Palmeres.

 Línia 13: Entrepins – Passeig de les Palmeres  

      Passeig de les Palmeres: 8:53 h -> Solimar: 9:07 h

        L-13, Parada Catllar.

NORMATIVA

 •  La caminada està oberta a tothom i és apta per a totes les edats. És una caminada inclusiva.
 • Per participar-hi cal haver formalitzat correctament el full d’inscripció.
 • L’organització declina tota responsabilitat per perjudicis que la participació a la caminada i pedalada pugui causar al caminador o ciclista. Els participants es fan responsables dels danys i perjudicis que puguin ocasionar a tercers.
 • De forma obligatòria i en el cost de la inscripció s’obtindrà una assegurança temporal (un dia) d’accident i responsabilitat civil, el Centre Excursionista Tarragona ho pot aconseguir a través de la FEEC, Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya, el cost és petit, 4€, i la tranquil·litat gran.
 • Els/les participants, permeten explícitament que el seu nom, cognom, DNI i any de naixement siguin publicats a les llistes d’inscrits, seguint la normativa establerta per la llei de protecció de dades.
 • Els participants, en fer la inscripció, donen el seu consentiment perquè les entitats organitzadores puguin fer ús de les imatges de la prova per fer-ne promoció.
 • Les dades personals d’acord amb el que estableix la Llei orgànica de protecció de dades personals, passats 7 dies d’haver acabat la caminada es cancel·laran de forma automàtica.
 • Aneu sempre per on indiquin els membres de l’organització, són persones amb experiència en muntanya i en esdeveniments d’aquest tipus.
 • No heu d’avançar als membres de l’organització que van de capçalera de la caminada popular, heu de seguir les indicacions dels diferents controls i de l’equip escombra a la cua.
 • Si voleu per qualsevol raó deixar la caminada indiqueu-ho a algun membre de l’organització, no podeu sortir de la caminada sense indicar-ho.
 • Els menors de 18 anys hauran d’anar acompanyats per alguna persona responsable (pare/mare/tutor legal).
 • El fet d’inscriure’s a la caminada significa acceptar aquesta normativa. En tot allò que no estigui previst serà d’aplicació el que decideixi l’organització.

RECOMANACIONS PEL MATEIX DIA DE LA CAMINADA I PEDALADA

 •  Presenteu-vos al punt de sortida uns 15 o 20 minuts abans de l’hora de concentració.
 • L’organització us donarà aigua en començar la prova i al control d’esmorzar; tot i això, és important que en porteu per mantenir una correcta hidratació.
 • El recorregut estarà controlat però NO ÉS UN CIRCUIT TANCAT i, per tant, us demanem que sigueu prudents quan circuleu pels carrers i camins. Part de l’itinerari transcorre per espais naturals, zones forestals, així doncs, US DEMANEM PRUDÈNCIA I CIVISME. Es demana que s’extremi la precaució al creuar els carrers i carreteres, sobretot aquelles persones que acompanyin els menors.
 • Els animals de companyia hauran d’anar lligats en tot moment.

  

SI VOLEM GAUDIR DEL NOSTRE TERRITORI,

CAL QUE SIGUEM RESPECTUOSOS I EVITAR

QUE ES NOTI QUE HI HEM PASSAT.

QUÈ ÉS L’AFANOC


L’Associació de Familiars i Amics de Nens Oncològics de Catalunya, va néixer el 1987 a partir de l’experiència vital que vam viure un grup de pares i mares que ens vàrem trobar amb la situació de tenir un fill/a ingressat a l’hospital amb diagnòstic de càncer.

Aquella vivència ens va fer detectar tot un conjunt de mancances derivades d’aquesta malaltia i vàrem decidir organitzar-nos per cercar solucions i trobar respostes que milloressin la qualitat de vida d’aquests infants i adolescents i les seves famílies.

Durant tots aquests anys, hem posat en marxa programes i serveis destinats a millorar la salut psicosocial de tots aquests infants i adolescents i les seves famílies.

El nostre àmbit d’actuació és autonòmic . La nostra seu central és a La Casa dels Xuklis, a la ciutat de Barcelona, i comptem amb delegacions a les ciutats de Tarragona i Lleida.

ELS NOSTRES VALORS

L’Associació de Familiars i Amics de Nens Oncològics de Catalunya (AFANOC) és una associació sense ànim de lucre, de caràcter laic, que treballa des d’una visió solidària i que treballa amb valors com la justícia i el compromís social, la responsabilitat, la gestió de la qualitat i la gratuïtat en els serveis que ofereix a tots els infants i adolescents amb càncer i les seves famílies.

LA NOSTRA VISIÓ

L’Associació de Familiars i Amics de Nens Oncològics de Catalunya (AFANOC) vol ser un model en l’atenció psicosocial integral que realitza a tots els nens i nenes amb càncer i les seves famílies, apostant per la sensibilització de la societat i treballant permanentment per un model de gestió de la qualitat que faci de l’AFANOC una entitat més forta organitzativament i que treballi per l’equitat entre persones.

AFANOC vol ser una entitat que treballi des de la proximitat amb les famílies, des del moment del diagnòstic, acompanyant des del respecte i fomentant una actitud activa per part de la família i sempre adaptant-se a les noves realitats socials. AFANOC vol ser transformadora i innovadora socialment i ser un referent en l’atenció psicosocial del nostre col·lectiu.

 LA NOSTRA MISSIÓ

Estem al costat de la família durant tot el procés de la malaltia, atenent principalment les necessitats que es van generant , psicoemocionals, socials, educatives i econòmiques.

Des de l’any 2004 i a petició d’un grup de pares i mares, AFANOC té oberta una seu a Tarragona per tal de cobrir les mancances en serveis i instal·lacions i donar resposta a les necessitats concretes dels infants i adolescents i les seves famílies en el mateix territori on viuen.

Amb la Delegació a Tarragona proporcionem suport psicosocial integral de forma continuada durant tot el procés de la malaltia, acompanyant als infants i a les seves famílies tant en el context hospitalari com en el seu lloc de residència, oferint els serveis necessaris, amb l’objectiu de poder proporcionar i millorar la qualitat de vida en els moments més vulnerables que es deriven arrel del diagnòstic de la malaltia.

SERVEIS QUE OFERIM

 • – Suport psicoemocional
 • – Atenció social
 • – Voluntariat a domicili
 • – Massatges i relaxació pels principals cuidadors
 • – Atenció educativa i suport als centres educatius
 • – Sensibilització i difusió arreu del territori
 • – Oci i lleure pels nens i les famílies mitjançant sortides trimestrals i colònies

Estem ubicats en un punt cèntric de la ciutat que permet a les famílies de la demarcació desplaçar-se amb més facilitat i poder així fer ús del diferents serveis adreçats a les seves necessitats.

Si ets de Tarragona, i estàs interessat/da en formar part de la borsa de voluntariat de la Delegació, o bé necessites qualsevol informació i/o aclariment, pots posar-te en contacte amb nosaltres a:

AFANOC TARRAGONA
C/Adrià n.º 9 Baixos
43004, Tarragona
Tel: 977 22 87 12 / 676 67 09 41

Horari d’oficina
De dilluns a dijous de 9:00 a 14:00 i de 15:00 a 19:00 i divendres de 9:00 a 15:00h A l’Agost tanquem per vacances

CONTACTE  
Naiara Mestres coordinaciotgn@afanoc.org
Esther Gómez voluntariattgn@afanoc.org
Inma Morales tarragona@afanoc.org

 

NORMATIVA I RECOMANACIONS:


La normativa i recomanacions habituals de les nostres sortides no apliquen en aquest cas, ja que es tracta d’una activitat ESPECIAL i l’assegurança en cas d’accident queda coberta amb el pagament de la INSCRIPCIÓ.

Si no és possible passar pel nostre local social (secretaria), podeu fer una transferència amb el concepte SOLIDARI i el vostre nom complert, a més heu d’enviar un correu electrònic donant les dades que en cada cas fan falta, afegint el comprovant acreditatiu de la realització de la transferència.

CaixaBank:  ES46 2100 0006 3402 0123 9318

O podeu fer servir l’opció d’inscriure’m que hi ha en aquesta mateixa pàgina.

ON TROBAR-NOS
C/Sant Antoni Maria Claret, 11 baixos interior. 43002 Tarragona
Telèfon: 977 24 02 50
E-mail: info@centreexcursionistatarragona.com

Horaris:
Secretaria: Dimarts i dijous de 19 – 21h.

Responsable de la sortida: Centre Excursionista Tarragona (Caminada) 660 894 138 i Club Ciclista Bike Ghost Riders de Tarragona (Pedalada) 620 244 920.

 

Info
Categoria:
Lloc: Tarragona, Monnars,
Data: 14/09/2019
Data fi: 14/09/2019
Hora sortida: 10:00h
Lloc de sortida: Centre Civic de Llevant; Monnars

Sense Comentaris

Respondre