El Montmell el cim més alt del Baix Penedes (100 Cims)

El Montmell el cim més alt del Baix Penedes (100 Cims)

Info

De la Joncosa al Puig de la Talaía

Dificultat: Baixa

Durada prevista: 3h 30 m

Desnivell acumulat: 420 m

Distancia en quilometres: 10,7 km

L’excursió més clàssica del Baix Penedès, la més coneguda en culminar el puig més alt de la comarca (861 m).

Tant la seva ascensió com la tornada es poden fer des de diferents punts. Nosaltres la farem amb sortida a la Joncosa, passant per l’àrea forestal i tornant pel coll d’Arca i el tallafocs.

Ermita Romanica de Sant Miquel S. XII

Restes del Castell i la Creu visible des de Joncosa

En general totes les excursions del Montmell són de dificultat baixa, només en el cas de travesses llargues  poden exigir una certa  preparació . En aquesta en concret cal tenir  en compte que hi ha algun petit pas, a tocar de l’ermita  romànica, en que cal prendre alguna precaució i anar ben calçat.

L’inici d’aquesta excursió està fixat a la pista poliesportiva de la Joncosa del Montmell (439 m). Sortirem en direcció al poble i just abans d’arribar al camp de futbol hi trobarem una pista a ma dreta, la qual seguirem tot passant pel camí amb vinyes a banda i banda.

Passem per una zona boscosa (602 m) i seguim camí fins arribar a l’Ermita Romànica (706 m), després de passar prop de la creu , Continuem pel camí que cresteja, tot admirant la fantàstica panoràmica d’ambdós costats de la serra. Seguirem fins arribar al Puig de la Talaia,  punt   més alt de la comarca,  861 m. i  baixarem Coll d’Arca, fins arribar al torrent de Mas Campanera i d’aquí fins a trobar la carretera asfaltada que ens portarà a la Joncosa.

 

NORMATIVA I RECOMANACIONS:


Les sòcies i socis del Centre Excursionista Tarragona, encara que la nostra recomanació es que obtinguin el carnet federatiu anual o bé el temporal per un dia o més, no és obligatori per poder participar en les iniciatives organitzades per la nostra entitat.
Si és obligatori fer saber a secretaria la seva intenció de participar en la sortida o l’esdeveniment anunciat. A través del nostre correu electrònic o personant-se al nostre local (Secretaria) o be trucant.

Els excursionistes que estiguin en possessió del carnet federatiu de l’any en curs i no siguin socis de la nostra entitat han d’informar a secretaria de la seva intenció de participar-hi i donar el nom complert, DNI, codi del carnet federatiu, tipus de llicencia i telèfon mòbil, així com realitzar un donatiu de 5€, per dia d’excursió.

Els excursionistes que vulguin gaudir d’algunes de les nostres propostes i no son socis del Centre Excursionista Tarragona i tampoc estan en possessió del carnet federatiu, hauran de forma preceptiva, treure’s la llicencia-assegurança temporal de la FEEC (Agrupació) i per tant haureu de passar per secretaria, per donar les vostres dades personals (nom i cognoms, DNI, data de naixement, telèfon mòbil i correu electrònic) per realitzar les gestions de donar-vos d’alta com a soci promocional o temporal i tramitar l’assegurança temporal de la FEEC, el cost en aquest cas, que és d’un dia serà de 10€.
En tots els casos s’ha de notificar abans del dijous anterior a la sortida, ja que l’empresa asseguradora a de tenir les dades de l’excursionista abans de realitzar l’activitat.

Si no es possible passar pel nostre local social (secretaria), podeu fer una transferència amb el concepte MONTMELL i el vostre nom complert, a més heu d’enviar un correu electrònic donant les dades que en cada cas fan falta, afegint l’arxiu acreditatiu de la realització de la transferència.

CaixaBank:  ES46 2100 0006 3402 0123 9318

O podeu fer servir l’opció d’inscriure’m que hi ha en aquesta mateixa pagina.

ON TROBAR-NOS
C/Sant Antoni Maria Claret, 11 baixos interior. 43002 Tarragona
Telèfon: 977 24 02 50
E-mail: cet@tinet.org

Horaris:
Secretaria: Dimarts i dijous de 19 – 21h.

Responsable de la sortida: Josep Lerin Palau; 629 78 86 29

Info
Categoria: ,
Lloc: Joncosa del Montmell
Data: 25/11/2018
Data fi: 25/11/2018
Lloc de sortida: Plaça Imperial Tarraco
Hora sortida: 08:00 h

Sense Comentaris

Respondre