El Pinetell a Farena pel riu Brugent i L’Esqueix

Camí dels Molins, senders arreglats amb ponts penjats i passarel·les, l'Escletxa i el Toll de l'Esqueix

El Pinetell a Farena pel riu Brugent i L’Esqueix

Info

“Tinc sentor de roca
regust de pi
flaire d’espígol
i romaní,
destil·lo l’entranya
d’aquesta muntanya”.

Josep Iglesias

Ponts tibetans ficats per poder superar el riu en cas de que baixi amb força

Ruta circular amb inici a prop de la barriada del Pinetell. Va a Farena per l’antic camí del Pinetell a Farena, arribant al poble pel camí de la Bartra i segueix per la llera del riu Brugent, per la coneguda com senda o ruta dels Molins, passant pel Congost de L’Esqueix i tornada al punt de partida des d’Els Pescadors pel camí del Molí del Pinetell.

Distancia total aprox.: 12 km.

Tipus de ruta: Senders 75%, camí 20% i carretera 5%.

Recorregut apte, per a excursionistes acostumats, no hi ha dificultats tècniques.

Hi ha dues fonts d’aigua potable una a Pinatell i l’altra  a Farena, per si voleu estalvia pes a la motxilla.

Anirem per uns indrets recuperarts fa molt poc i que varen generar poemes i escrits de caire romantic, com “La Terra d’en Gallatí. narracions i paisatges de la muntanya tarragonina” de Josep Iglesies, geògraf, historiador, escriptor i un dels precursors i perpetuador dels valors de l’excursionisme, molt lligat a La Riba:

1920, l’Escletxa. Josep Iglesies


 

 

 

Toll de l’Esqueix

NORMATIVA I RECOMANACIONS:


Les sòcies i socis del Centre Excursionista Tarragona, encara que la nostra recomanació és que obtinguin el carnet federatiu anual o bé el temporal per un dia o més, no és obligatori per poder participar en les iniciatives organitzades per la nostra entitat.
Sí és obligatori fer saber a secretaria la  intenció de participar en la sortida o l’esdeveniment anunciat. A través del nostre correu electrònic o personant-se al nostre local (Secretaria) o be trucant.


Cal dir que hauran sortides o activitats, s’indicarà en cada ocasió, que per la seves característiques i naturalesa especials puguin ocasionar accidents de caire més greu on es demanarà a tothom (inclosos els nostres socis) que vulguin participar i de forma inexcusable la possessió de la llicencia federativa de l’any en curs.


Els excursionistes que estiguin en possessió del carnet federatiu de l’any en curs i no siguin socis de la nostra entitat han d’informar a secretaria de la seva intenció de participar-hi i donar el nom complert, DNI, codi del carnet federatiu, tipus de llicencia i telèfon mòbil, així com realitzar un donatiu de 5€, per dia d’excursió.

Els excursionistes que vulguin gaudir d’algunes de les nostres propostes i no son socis del Centre Excursionista Tarragona i tampoc estan en possessió del carnet federatiu, hauran de forma preceptiva, treure’s la llicencia-assegurança temporal de la FEEC (Agrupació) i per tant haureu de passar per secretaria, per donar les vostres dades personals (nom i cognoms, DNI, data de naixement, telèfon mòbil i correu electrònic) per realitzar les gestions de donar-vos d’alta com a soci promocional o temporal i tramitar l’assegurança temporal de la FEEC, el cost en aquest cas, que és d’un dia serà de 10€.
En tots els casos s’ha de notificar abans del dijous anterior a la sortida, ja que l’empresa asseguradora a de tenir les dades de l’excursionista abans de realitzar l’activitat.

Si no es possible passar pel nostre local social (secretaria), podeu fer una transferència amb el concepte PINETELL i el vostre nom complert, a més heu d’enviar un correu electrònic donant les dades que en cada cas fan falta, afegint l’arxiu acreditatiu de la realització de la transferència.

CaixaBank:  ES46 2100 0006 3402 0123 9318

O podeu fer servir l’opció d’inscriure’m que hi ha en aquesta mateixa pagina.

ON TROBAR-NOS
C/Sant Antoni Maria Claret, 11 baixos interior. 43002 Tarragona
Telèfon: 977 24 02 50
E-mail: cet@tinet.org

Horaris:
Secretaria: Dimarts i dijous de 19 – 21h.

Responsable de la sortida: Jordi Parisi   609906379

 

 

 

 

Info
Categoria: ,
Lloc: Riu Brugent
Data: 10/02/2019
Data fi: 10/02/2019
Lloc de sortida: Plaça Imperial Tarraco
Hora sortida: 08:00 h

Sense Comentaris

Respondre