VÍA FERRATA PENYAFLOR, K2.

VÍA FERRATA PENYAFLOR, K2.

Info

Parc Natural dels Ports de Tortosa – Beseit

Seguint els primers passos que ja vàrem fer l’any passat realitzant graus de la Serra de Montsant, ferrats inclòs el grau de Carrasclet catalogat K1.

Es hora de oferir-vos una nova fita en aquesta aèria especialitat del món excursionista que son les vies ferrades, tot aprofitant els coneixements que uneixen el millor del senderisme, l’alpinisme i l’escalada sense haver de ser un expert muntanyenc i totes les seves pràctiques de seguretat. Requisit indispensable, és no tenir vertigen i disposar d’un mínim nivell físic, així com el  material necessari imprescindible i coneixer el bon ús del mateix.

Per poder realitzar aquesta activitat es imprescindible i ineludible fer una reunió prèvia, així com esta amb possessió de la llicencia federativa 2019, ja que l’assegurança temporal no cobreix completament certes activitats, aquesta reunió es realitzarà el dijous previ a la sortida en el local social del Centre Excursionista Tarragona, on seria molt interessant que porteu el vostre material, es faran les indicacions i recomanacions pertinents. Es potestat del responsable de la sortida que alhora actuarà com guia de la mateixa de recomanar la no assistència d’alguna persona o indicar ja a peu de via la invitació a retornar al punt de sortida, degut a actituds o actes insegurs. 

Nova via ferrada, marcada com K2 (nivell de dificultat) de Parc Natural dels Ports amb un pont tibetà de 18 m i unes vistes privilegiades que fa valer la pena anar. S’aprofita també per a pujar al cim de Penyaflor.

El recorregut transcorre per terreny privat pel que no s’ha de sortir del camí ni tirar escombraries.

·         Duració: De 3h a 3:30h.

·         Longitud equipada : 800 metros

·         Desnivell total : 310 metros

·         Longitud total : 4 kilómetros

·         Dificultat : k2 – 3

Mireu tranquil·lament aquests vídeo de la via ferrada abans de decidir-vos:  https://vimeo.com/148782680

Aproximació


Arribarem a Tortosa i agafarem la carretera TV-3422 que ens portaria a Alfara de Carles, A 5 km aproximadament quan comença la zona muntanyenques i creuem el pont del Barranc de la Conca en una corba cap a esquerra sortim cap a una granges (de gallines) on aquesta indicat el pàrquing de la ferrada. Des d’aquest pàrquing pujarem per la pista asfaltada fins a una petita esplanada on veurem una sendera indicada amb un cartell de via ferrada.

Pujarem seguint sempre les abundants marques vermelles. Al poc veurem un cartell amb la fitxa de la via ferrada.

Pujarem passant un tram equipat amb un cable.

Arribem a una esplanada amb encreuament de camins. Estan indicats amb cartells de fusta. Seguim recte cap a la Via Ferrada. El camí de la dreta és per on tornarem.

El sender és ara estret i en pujada, tendeix anar cap a esquerra. Està abundantment marcada. Cal anar amb precaució hi ha alguns passos exposats. Arribarem als primers cables que assegura una travessa cap a esquerra. Allí ens equipem

VÍA FERRADA PENYAFLOR 1 h  


Cables

3 trams de cables assegura una travessa aèria on hauries d’agafar de la roca.

Tram vertical

Caminem ara pocs metres cap al següent tram vertical. Que pugen sense majors problemes.

Ponts amb travessers de fusta

Anem ara cap a esquerra i creuarem en dos ponts amb travessers de fusta. Li segueix un tram vertical amb grapes recoberts de plàstic. Sembla una cosa desplomada però és molt fàcil. Una vegada a dalt anem cap a dreta pel tram insígnia d’aquesta via ferrada, pont tibetà de 18 m.

 Pont Tibetà 18 m

Arribem al pont tibetà de 18 m que dóna una mica d’emoció al recorregut. El pont ens retorna cap a la cresta.

Cresta
Es puja per la cresta fàcil amb assegurament amb cable. Al poc s’acaba el cable i també la ferrada.

Parets
Continuem pujant pel camí hi ha les parets al nostre esquerra. Anem passant per la seva base on hi ha un parell de passos exposats.

Cova
Arribem a una petit cova on cap a dreta hi ha equipat amb cadenes que baixa.
Però nosaltres aprofitarem per a fer el cim de Penyaflor.

CIM DE PENYAFLOR 30 min + 30 min (opcional)

Anem cap a dreta on hi ha una corda i marques vermelles triangulars. Pujarem per ella fins a un serral on anem cap a dreta en pujada seguint les marques vermelles triangulars.
Al poc les marques es perd però es veu clar on aquesta el cim. Anem per on puguem en la vegetació fins al cim.

Retorn  20 min

Tornem pel mateix camí fins a la cova on baixen les cadenes.

Cadenes

Són 4 trams de cadenes en un terreny solt i bastant vertical. Caminem i 2 trams de cadenes més. Ara seguirem el camí amb marques vermelles tendint cap a esquerra. Per a després tornar a l’encreuament. D’on baixarem pel mateix camí de pujada fins al pàrquing. (També es pot pujar per les cadenes si no es vol fer la via ferrada)


Sempre ancorat al cable. Xapar el tram de cable següent el més aviat possible. Només una persona per tram de cable

Ancoratge per descansar, amb baga de descans.

Material Necessari

  •  Casc
  • Arnés
  • Dissipador
  • Baga descans
  • Guants para ferrada

Després a l’acabar l’activitat anirem tots a gaudir d’un bon dinar a Els Reguers és una entitat de població del municipi de Tortosa, a la comarca del Baix Ebre. El poble se situa a l’oest del cap de municipi, vora el barranc de la Vall Cervera. La carretera TV-3422, que travessa el nucli urbà, és la seva principal via de comunicació. És el nucli de població del municipi més proper al Parc Natural dels Ports de Tortosa-Beseit.

 

 

 

NORMATIVA I RECOMANACIONS:


Les sòcies i socis del Centre Excursionista Tarragona, encara que la nostra recomanació és que obtinguin el carnet federatiu anual o bé el temporal per un dia o més, no és obligatori per poder participar en les iniciatives organitzades per la nostra entitat.
Sí és obligatori fer saber a secretaria la  intenció de participar en la sortida o l’esdeveniment anunciat. A través del nostre correu electrònic o personant-se al nostre local (Secretaria) o be trucant.


Cal dir que hauran sortides o activitats, s’indicarà en cada ocasió, que per la seves característiques i naturalesa especials puguin ocasionar accidents de caire més greu on es demanarà a tothom (inclosos els nostres socis) que vulguin participar i de forma inexcusable la possessió de la llicencia federativa de l’any en curs.


Els excursionistes que estiguin en possessió del carnet federatiu de l’any en curs i no siguin socis de la nostra entitat han d’informar a secretaria de la seva intenció de participar-hi i donar el nom complert, DNI, codi del carnet federatiu, tipus de llicencia i telèfon mòbil, així com realitzar un donatiu de 5€, per dia d’excursió.

Els excursionistes que vulguin gaudir d’algunes de les nostres propostes i no son socis del Centre Excursionista Tarragona i tampoc estan en possessió del carnet federatiu, hauran de forma preceptiva, treure’s la llicencia-assegurança temporal de la FEEC (Agrupació) i per tant haureu de passar per secretaria, per donar les vostres dades personals (nom i cognoms, DNI, data de naixement, telèfon mòbil i correu electrònic) per realitzar les gestions de donar-vos d’alta com a soci promocional o temporal i tramitar l’assegurança temporal de la FEEC, el cost en aquest cas, que és d’un dia serà de 10€.
En tots els casos s’ha de notificar abans del dijous anterior a la sortida, ja que l’empresa asseguradora a de tenir les dades de l’excursionista abans de realitzar l’activitat.

Si no es possible passar pel nostre local social (secretaria), podeu fer una transferència amb el concepte PENYAFLOR i el vostre nom complert, a més heu d’enviar un correu electrònic donant les dades que en cada cas fan falta, afegint l’arxiu acreditatiu de la realització de la transferència.

CaixaBank:  ES46 2100 0006 3402 0123 9318

O podeu fer servir l’opció d’inscriure’m que hi ha en aquesta mateixa pagina.

ON TROBAR-NOS
C/Sant Antoni Maria Claret, 11 baixos interior. 43002 Tarragona
Telèfon: 977 24 02 50
E-mail: cet@tinet.org

Horaris:
Secretaria: Dimarts i dijous de 19 – 21h.

Responsable de la sortida: Lluis Maria Masso

Info
Categoria: ,
Lloc: Els Reguers, Tortosa
Data: 03/02/2019
Data fi: 03/02/2019
Lloc de sortida: Plaça Imperial Tarraco
Hora sortida: 07:00 h
Hora arribada : 17:30 h

Sense Comentaris

Respondre